שתף קטע נבחר
 

כמה כסף יקבל גלזר? כנראה שלא הרבה

מקורבים לשרי אריסון ועופר גלזר מספרים כי "זה נגמר בצורה טובה", אך נראה שגלזר יצא מהגירושין כשבידו בין אחוזים בודדים מהונה של רעייתו לבין כלום

המיליארדרית שרי אריסון ואיש העסקים עופר גלזר, לו נישאה לפני שש שנים, החליטו להתגרש. מקורבים לזוג סיפרו לכתבים: "זה נגמר בצורה טובה".

 

יהיו ציניקנים שיאמרו, ש"זה נגמר בצורה טובה" בשביל גלזר, שעבר תקופת נישואין קצרה עם האישה העשירה ביותר במדינת ישראל, ועתה יקבל את חלקו בחבילה המשפחתית. אלא שמניתוח של דיני חלוקת הממון ושל מצב עסקיה של אריסון עולה כי מבחינת גלזר, זה נגמר דווקא בצורה לא-כל-כך טובה, כיוון שניתן להעריך שגלזר יצא מהגירושין כשבידו משהו בין אחוזים בודדים מהונה לבין כלום.

  

אריסון, בעלת השליטה בחברת הענק אריסון השקעות - המחזיקה בשליטה בבנק הפועלים ובחברת שיכון ובינוי - מופיעה ברשימת עשירי תבל של המגזין "פורבס". היא מדורגת במקום ה-234 בדירוג העושר העולמי, ובמקום השלישי בישראל. הונה של אריסון הוערך בפרסום האחרון במגזין בכ-2.7 מיליארד דולר. אין עוררין על כך שגלזר אכן מצא לו כלה עשירה. הונו האישי של גלזר, לעומת זאת, מוערך ב-60 מיליון דולר "בלבד".

 

אריסון וגלזר באושר ובעושר

 

מקורביה של אריסון סירבו לומר אם לזוג יש הסכם ממון. השכל הישר גורס שיש להם הסכם כזה, ושעורכי הדין שלה ושל משפחתה דאגו שההסכם יבטיח לה את רוב-רובו של כספה.

 

ומה אם יתברר שמסיבה כלשהי - ההתאהבות הסוערת בין בני הזוג, וטו שהטיל גלזר, התגלות מיסטית כלשהי שחוותה אריסון במהלך מסעותיה הרוחניים - לא נחתם הסכם? החוק קובע כי במידה שאין הסכם ממון, הנכסים שהיו בידי אחד מבני הזוג לפני חתונתם חוזרים אליו, ואילו נכסים שהרוויחו מאז החתונה הם נכסים משותפים, במידה ושני בני הזוג השתתפו יחד במאמץ הטכני והרגשי להרוויח את הכסף.

 

המשבר מחק 2.8 מיליארד דולר

לפי המגזין "פורבס", הונה של אריסון היה שווה בשנת 2003 כ-2.4 מיליארד דולר. בחמש השנים הבאות תפח ההון והגיע אשתקד, לפי פורבס, לשווי של 5.5 מיליארד דולר.

 

אם גלזר היה "נזכר" להתגרש מאריסון לפני כשנה, היו עורכי דינו יכולים לטעון כי אריסון צריכה לחלוק עמו את ה-3.1 מיליארד דולר שצברו. אלא שאיתרע מזלו של גלזר, והמשבר הכלכלי מחק לאריסון 2.8 מיליארד דולר, וכיום היא שווה "רק" 2.7 מיליארד דולר. גלזר יוכל לטעון, אם בכלל, לזכותו להפרש בין 2.7 ל-2.4 מיליארד חלקי שניים - כלומר, 150 מיליון דולר.

 

אלא שכדי להוכיח את זכותו לכסף הזה, יצטרכו עורכי דינו של גלזר להוכיח שהיה שותף בהשגתו. גם כאן תוכל אריסון לטעון שתי טענות שיחלישו את הטיעון שלו: ראשית, מדובר בכסף שכולל, ברובו הגדול, את מניותיה בחברות שבשליטתה. בנק הפועלים לבדו שווה יותר מ-3 מיליארד דולר, והיא מחזיקה קרוב לרבע ממנו, וקבוצת שיכון ובינוי שווה יותר מ-400 מיליון דולר, והיא מחזיקה יותר ממחצית ממניותה.

 

מדובר במניות שליטה שאביה המנוח של שרי, תד אריסון, רכש ממדינת ישראל, והוריש לה עם פטירתו בשנת 1999. שתי החברות נסחרות בבורסה ומנהלות

עסקים חובקי עולם, ובית המשפט יצטרך להכריע אם אכן מדובר ב"רכוש שלה" שניתן לחלוקה, אפילו בחלקו הקטן.

 

אריסון שימשה לאורך כל התקופה כיו"ר אריסון אחזקות ומעורבת באופן פעיל בעסקיה, בזמן שגלזר היה עסוק בעסקים משלו. זאת, בנוסף למניות שאריסון מחזיקה בענקית הפלגות הנופש האמריקנית קרניבל קרוז - נכס משפחתי שירשה מאביה, המנוהלת בידי אחיה של אריסון ויכולה עדיין להיחשב לחלק מהירושה שלה - כלומר, כנכס שגם אם הגדיל את ערכו, אינו קשור אליו כלל.

 

גלזר יוכל לטעון, כפי שגרושים טוענים במקרים דומים רבים, שהתמיכה הנפשית שהעניק לה כבן זוגה ושותפה לחיים נתנה לה כוח לנהל את עסקיה כיאות ולהרוויח את יתרת הכסף. אך כאן אין מנוס מלהזכיר שבמהלך חלק גדול מהתקופה האמורה היה גלזר עסוק במשפט שבו עמד לדין, הורשע ונאסר בעוון עבירות מין בנשים אחרות - דבר שספק רב אם תרם לזוגיותם ולחוזקה הנפשי.

 

סיכויים קטנים ל"מתנת גירושין"

ומה לגבי הונו העצמי של גלזר? לגלזר יש עסקים פרטיים, שהיו קיימים עוד לפני החתונה, וגם הוא יוכל לטעון שהוא יכול לקחת אותם איתו בשלמותם. עסקיו של גלזר הם פרטיים ואינם נסחרים בבורסה, ולכן קשה לדעת כיצד ומתי עשה את מרבית הונו.

 

גלזר מחזיק בשליטה בחברת אחזקות, שהשקיעה בעסקים שונים, לפי הערכות, קרוב ל-250 מיליון דולר. החברה קמה לפני כארבע שנים, כלומר, אחרי החתונה. בין השאר, השקיע גלזר במספר חברות היי-טק (בהן Truvle וספיידר-טק), במיזם פצלי השמן שנועד להפקת נפט מפצלי שמן, ובנדל"ן - שהוא תחום התמחותו עוד לפני היכרותו עם אריסון.

 

עם זאת, במידה והונו של גלזר גדל מאז החתונה, תוכל אריסון לטעון כי את הקשרים חובקי העולם שלו עשה, בין השאר, בזכות המוניטין שלה - שללא ספק היה גדול יותר. רק לאחרונה הפך גלזר, לדוגמא למשקיע

בחברת הסטארט-אפ Truvle, שפיתחה תוכנה לקבלת מידע לקראת נסיעה. העיתון "כלכליסט" פירסם הערכות, לפיהם גלזר גוייס על ידי יזמי החברה, בין השאר, בשל הקשרים הבינלאומיים שלו ושל רעייתו, המחזיקה מניות בקרניבל קרוז.

 

וכמובן, גם אריסון תוכל לטעון כי העניקה לבן זוגה תמיכה נפשית, ובזכות זאת הוא עשה את הונו - וניתן להעריך שבית המשפט יקשיב לה בעניין הזה יותר משיקשיב לו.

 

ניתן להעריך, איפוא, כי הסיכויים של גלזר לקבל מאריסון "מתנת גירושין" מעבר להון שברשותו הם קטנים מאוד, ואילו לה יש סיכויים סבירים להשאיר את כל נכסיה בידיה ואף לקבל חלק מהונו - אם בכלל תרצה להתעסק בכך.


פורסם לראשונה 06/05/2009 22:52

 

השתתפה בהכנת הכתבה דריה כנף
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
הזוג בימים יפים יותר
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים