ישראל 2010: גברים מרוויחים 29% יותר
זהו הפער בשכר של גברים ונשים שעובדים באותה המשרה. הפער גדל ב-3% לעומת 2009. הנתונים סותרים את הבטחות הממשלה ל-OECD לצמצם את פערי השכר. מנכ"ל עוקץ מערכות, עורכת הסקר: "השנה השכר עלה, אבל אצל הגברים יותר מאשר אצל הנשים"
בישראל של 2010 עומד פער המשכורת הממוצעת בין נשים לגברים שנושאים במשרה זהה, על כ-29% בממוצע לטובת הגבר – כך עולה מהסקר השנתי שערכה חברת עוקץ מערכות, המתמחה בפיתוח מערכות טכנולוגיות לניהול וחישוב שכר ומערכות נוכחות חכמות.
הסקר נערך בקרב מדגם של 4,750 עובדים, העובדים במגוון משרות בינואר 2010. הבדיקה נערכה לרגל יום האישה הבינלאומי שיחול בשבוע הקרוב.
מה חושבים עלינו בארגון היוקרתי?
למה לא נכנסנו ל-OECD - כי נשים וערבים מופלים
גד ליאור ודוד רגב
גורמים בארגון מתחו ביקורת על פערי השכר בישראל בין נשים לגברים ובין ערבים ליהודים. משלחת שרים מיוחדת יצאה לפריז כדי לשכנע את ראשי הארגון שהם טועים
כידוע, מתנה הארגון הכלכלי היוקרתי של המדינות המתקדמות בעולם, ה-OECD את צירופה של ישראל לארגון במאי הקרוב, בצמצום פערי השכר בישראל בין גברים לנשים ובין יהודים לערבים. בניגוד להבטחות ממשלת ישראל, שהפערים יצומצמו מאוד בשנים הקרובות, גדל הפער עוד בחודשים האחרונים. אתמול נפגש שר האוצר, יובל שטייניץ, עם ראשי הארגון בפריז, בניסיון להסדיר את צירופה של ישראל לארגון.
מהנתונים עולה כי פערי השכר בין גברים לנשים קיימים בכל המשרות, כאשר הפערים הגבוהים במיוחד נרשמו במשרות מנהל שיווק (49.42%); מנהל פרויקטים (42%); חשב (41.32%) ומנהל מוצר (41.08%). רק בעבודות אדמיניסטרציה היה השכר כמעט זהה לשני המינים.
המנכ"ל המשותף בעוקץ מערכות, עמי ברגמן, אמר אתמול ל"ממון" כי "ברוב התחומים שנבדקו, ניכרה עליית שכר במהלך השנה האחרונה, הן בשכר הגברים והן בשכר הנשים, אבל בעוד ששכר הגברים עלה בממוצע ב-4.84% עלה שכר הנשים רק ב-2.51% כמחצית מעליית השכר של הגברים".
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לפני חודשים אחדים ומנתונים פנימיים של משרד האוצר, עולה תמונה דומה. השר לענייני מיעוטים, אבישי ברוורמן, שהבטיח רק לפני ימים אחדים לראשי ה-OECD ובישיבת הממשלה, כי ישראל תצמצם את פערי השכר. הנתונים החדשים שפורסמו אתמול לא מעודדים בנושא זה.
הכתבה המלאה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" שב"ידיעות אחרונות"
תלוש שכר. האם הפער יחצוץ בינינו לבין ה-OECD?
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים