שתף קטע נבחר

האם H&M עדיין אטרקטיבית? בדקנו

באיזו חנות העדיפו לבלות 1,669 איש אתמול בשעות הצהריים בקניון עזריאלי בתל-אביב? צוות סוקרי "ממון" עמד במשך שעתיים וספר כמה אנשים נכנסים לכל חנות של רשתות האופנה המובילות וכמה מהם יוצאים עם שקית

חצי שנה לאחר כניסת רשת H&M לישראל מתברר כי הרשת לא איבדה מהאטרקטיביות שלה בעיני הישראלים. בבדיקה שערכו אתמול סוקרים של "ממון", שצפו במשך שעתיים (בין 12 וחצי ל-2 וחצי) על כניסת הלקוחות לרשתות האופנה בקניון עזריאלי בתל אביב, עולה כי מספר הצרכנים שביצעו רכישה ב-H&M גדול פי 8 ממספר הקונים בגאפ, פי 5 מקסטרו, פי 3.3 מפוקס ופי 4 מזארה.

 

עם זאת, יש לציין כי בדקנו את הפופולריות של הרשת מבחינת מספר המבקרים והקונים ולא את שווי הקנייה. לא מן הנמנע שסל הקניות בגאפ יקר יותר מסל הקניות ב-H&M שמוכרת פריטים זולים מאוד, במיוחד לילדים.

 

מהבדיקה עולה כי H&M משמשת גם כאתר בילוי. במשך השעתיים שצפינו על החנות פקדו אותה 1,669 איש לעומת 234 בגאפ; 186 בקסטרו; 185 בזארה ו-177 בפוקס.

 

אבל ריבוי המבקרים לא בהכרח מבטיח ריבוי קונים. בדיקה המלמדת כמה מתוך המבקרים גם יצאו עם שקית קניות של החנות מציבה דווקא את פוקס בראש הרשימה. יותר מ-50% מהמבקרים בפוקס יוצאים עם שקית שסמל הרשת מתנוסס עליה. ב-H&M רק אחד מתוך 5.7 מבקרים הוא גם קונה, ואילו בגאפ היחס גרוע עוד יותר: מתוך 6.8 אנשים שנכנסים לחנות רק אחד יוצא ממנה עם קנייה.

 

עוד מתברר כי הצרכנים הישראלים ממשיכים להגדיל את צריכת האופנה שלהם. לפי נתוני חברת ריס למידע השוואתי בענף הקימעונאות, בחודש יולי נרשמה עלייה של 8.6% במכירות רשתות אופנה לעומת יולי שנה שעברה. הסיבות לכך הן עיתוי ט"ו באב ומבצעי סוף עונה. בכל התקופה מינואר עד יולי הייתה עלייה של 2.5% במכירות האופנה.

 

גם נדיר פאר, מנכ"ל קניוני עזריאלי, אומר כי המכירות ביולי השנה טובות יותר מיולי שנה שעברה. פאר תולה את העלייה במכירות בעלייה בתנועת קונים שנובעת מכניסת H&M וגאפ לקניון בתל אביב. "הכניסה של המותגים הבינלאומיים גרמה למהפך והביאה לתוצאות טובות יותר אצל כל רשתות האופנה בקניון", אמר.

 

אלברט עמית, מנכ"ל חברת יובלים לניהול קניונים, מאשר שביולי הייתה מגמת עלייה של 5%-7% במכירות ענף האופנה. לדבריו, רשתות האופנה מהוות כיום 70% עד 80% מתמהיל החנויות בקניון בהשוואה ל-40% עד 50% בעבר. "חנות כלי כתיבה מספקת חוויית קנייה פחותה מזו של של מותג אופנה אהוב, בעיקר אצל נשים", הסביר.

 

מחברת מאץ' ריטייל, הזכיינית הישראלית של H&M, נמסר כי במהלך השנה האחרונה ביקרו בחנויות הרשת בישראל מאות אלפי אנשים, והביקושים היו מעבר לכל הציפיות. "מתברר שהנוסחה של אופנה ואיכות במחירים הטובים ביותר עובדת גם בישראל", נמסר. "לקראת פתיחת הסניף הרביעי בכפר סבא בעוד כשבועיים ולקראת החורף הקרוב נערכת הרשת עם אופנת חורף חדשה וכמות של מלאים שתענה על הביקושים".

 

ברשתות האחרות, שנסקרו אתמול, לא מתרגשים מהתוצאות. מפוקס נמסר: "אנו לא רואים השפעה ישירה על המכירות בעקבות כניסתן של הרשתות הבינלאומיות החדשות. פוקס היא רשת ותיקה בשוק הישראלי עם 160 חנויות בפריסה ארצית, בעוד הרשתות האחרות מחזיקות במספר מצומצם של חנויות".

 

מרשת גאפ נמסר: "גאפ מסכמת בהצלחה את שנת הפעילות הראשונה שלה בישראל. אנו שמחים שהציבור הישראלי מקבל באהבה רבה את המותג. לאחר פתיחתן של ארבע חנויות ראשונות ולקראת פתיחתה של חנות חמישית אנו גאים לומר כי החברה עוברת את יעדי המכירות אשר הציבה לעצמה".

 

מרשת זארה נמסר בתגובה: "ההשוואה אינה הוגנת מפני שהחנות בעזריאלי היא רק לנשים ולא לכל המשפחה כמו H&M".

 

ניצן הדס, מנכ"ל רשת H&O וטאג וומן הישראליות, המחזיקה ב-34 חנויות, אומר כי היקף המכירות של הרשת לא השתנה מאז כניסת הרשתות החדשות. "כל השוק עלה בגלל סקרנות הצרכנים ובגלל התורים הארוכים שהשתרכו ברשתות האחרות, אך רשת ותיקה כמו H&O שפועלת בעיקר בפאואר סנטרים, אינה סובלת מהתחרות, רק מרוויחה ממנה", אמר.

 

הכתבה המלאה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
סניף H&M בחיפה
צילום: אבישג שאר ישוב
מומלצים