שתף קטע נבחר

היעד החם של החגים: יוון כבשה את הישראלים

שכחו את טורקיה: עשרות אלפי ישראלים נסעו בחגים ליוון, בעיקר לרודוס, כרתים וקוס. גורמים בענף מסבירים: המלונות ביוון הורידו מחירים וחלקם הציעו לישראלים אירוח על בסיס הכל כלול, כפי שפורסם ב"ממון" של "ידיעות אחרונות"

טורקיה אאוט, יוון אין. מנתונים לא רשמיים של סוכני הנסיעות עולה כי הזינוק העצום ביציאות של ישראלים ליוון והאיים שלה במהלך חודשי הקיץ נמשך גם בחודש החגים. ההערכות הן שמתוך כ-300 אלף ישראלים שיצאו בחגים לחופשות בחו"ל, כ-50 אלף שהו ביוון, באיים וגם בקפריסין.

 

המרוויחים הגדולים היו האיים הגדולים כמו רודוס וכרתים, שהציגו זינוק של יותר מ-60% ביציאות של הישראלים אליהם במהלך חגי תשרי. אחד מסוכני הנסיעות אמר אתמול כי "אחרי שנים ששני האיים האלה נחשבו ליקרים בהשוואה לקלאבים בטורקיה, הם הפכו למבוקשים מאוד והיוונים הלכו לקראת הקהל הישראלי, השתדלו להוריד מחירים ובעיקר לתת לישראלים את מה שהם רוצים יותר מכל: חבילות על בסיס 'הכל כלול"'.

 

סוכני נסיעות ציינו כי בחגים השנה הייתה עלייה של קרוב ל-500% בהזמנות ישראלים באי קוס, ושל כ-250% ביציאות לסלוניקי. למרות שרמת המלונות ביוון נמוכה משמעותית מהקלאבים המפוארים בטורקיה, מלונאים רבים ביעדי הנופש ביוון הלכו לקראת הקהל הישראלי והציעו אירוח על בסיס פנסיון מלא או "הכל כלול".

 

יוסי פתאל, מנכ"ל התאחדות סוכני הנסיעות, אמר אתמול כי "אנשים התגברו מהר על ה'אין טורקיה' ומצאו הרבה חלופות. הישראלים התפזרו על פני יעדים רבים, אבל אין ספק שהמרוויחים הגדולים היו היוונים וקפריסין".

 

יעדים נוספים שהרוויחו בחגים מהחרם על טורקיה הם בורגס בבולגריה, שהציגה גידול של עשרות אחוזים בחופשות של ישראלים, ברצלונה שכבר שנים מהווה מוקד משיכה לקהל הישראלי בכל ימות השנה, איטליה - במיוחד באזור האגמים - וארה"ב, במיוחד ניו-יורק. בנוסף לפופולריות הקבועה של יעד זה, הדולר הנמוך הופך את החופשות בארצו של הדוד סם לכדאיות עוד יותר, הן בשהייה והן בקניות.


הישראלים מצאו חלופה לטורקיה. איי הפלפונס (צילום: זיו ריינשטיין)

 

אנטליה: הישראלים ממשיכים להצביע ברגליים

בתוך כך, חידוש הטיסות לאנטליה לפני כחודשיים לא סייע להבאתם של ישראלים ליעד זה, ונתוני אוגוסט של לשכת התיירות הטורקית מלמדים כי הישראלים ממשיכים להצביע ברגליים. באוגוסט חלה צניחה של כ-92% בכניסות של ישראלים לטורקיה בהשוואה לאוגוסט 2009 וצניחה של כ-95% בהשוואה לאוגוסט 2008.

 

באוגוסט האחרון נרשמו 5,417 כניסות של ישראלים לטורקיה בהשוואה ל-72,070 באוגוסט 2009 ו-88,890 באוגוסט. 2008 מרבית כניסות הישראלים לטורקיה הם של אנשים שטסים לאיסטנבול וממשיכים משם לטיסות ליעדים אחרים כמו המזרח הרחוק. מתחילת השנה נרשמו 85,085 כניסות של ישראלים לטורקיה, צניחה של 58.8% בהשוואה לנתונים של ינואר-אוגוסט,2009 וצניחה של כ-78% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2008.

 

פרשנות/ אפשר להסתדר בלי הטורקים

הגידול העצום במספר הנוסעים ליוון והאיים מאז החרם הישראלי על טורקיה עשוי לתת למישהו, אולי, את התחושה כי איי יוון יהיו טורקיה הבאה. אבל לא כך הדבר: רודוס, כרתים, קוס, סנטוריני, סלוניקי, קורפו, זקינטוס ויעדים אחרים ביוון לעולם לא יוכלו להחליף את טורקיה.

 

הסיבה היא לא שהמלונות ביוון טובים פחות, וגם לא משום ש"הכל כלול" ביוון לעולם לא ישווה לזה שמקבלים בקלאבים בטורקיה. זה גם לא בגלל שהמועדונים בארצו של ארדואן גדולים ומפוארים מאלה של יוון, וגם לא כי התמורה שקיבלנו בטורקיה הייתה משהו שלא רואים בשום מקום אחר.

 

הסיבה העיקרית לכך שאיי יוון לעולם לא יוכלו לתפוס את מקומם של המועדונים בטורקיה היא שאיי יוון הם יעדי קיץ. בעוד שבוע או שבועיים ייפסקו הטיסות לכל יעדי הנופש באיי יוון והן יחודשו רק לקראת האביב. לא האביב שלנו, אלא האביב של היוונים. וזה אומר שכאשר חג פסח שלנו יהיה בחודש אפריל, מרבית המלונות באיי יוון עדיין יהיו שרועים בתרדמת החורף.

 

עם זאת, בתקופה שהמלונות ביוון פועלים הם בהחלט נותנים תמורה טובה למי שרוצה לנסוע וליהנות. ליהנות מחופים נקיים וצלולים, ממוזיקה טובה, מאוכל סביר, מנופים יפים ומאתרים מרהיבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל בן-צבי
זינוק בטיסות לאיים. איוס ביוון
צילום: אייל בן-צבי
מומלצים