שתף קטע נבחר

בשורה סלולרית: אסור לנעול סים ולחסום סקייפ

עוד מכה לחברות הסלולר: לאחר הגבלת קנסות היציאה והכנסת מפעיל חדש, ועדת הכלכלה אישרה גם את ביטול ה"סים לוק", שמנע העברת מכשיר סלולרי מחברה לחברה. בנוסף, אסור יהיה לחברות הסלולר לחסום את האפשרות של הלקוח לדבר בסקייפ ולהיכנס לאינטרנט דרך פורטל של חברה אחרת

המאבק של הכנסת בתקנות של חברות הסלולר נמשך: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה היום (ב') את ביטול ה"סים לוק" בטלפונים סלולרים, זאת כחלק מהרפורמה בשוק הסלולר הכלולה בחוק ההסדרים. משמעות ההחלטה היא שהחל מה-1 בינואר 2011, ייאסר על החברות הסלולאריות למכור מכשירי טלפון נעולים, המיועדים לשימוש רק בכרטיסי ה"סים" של החברה עצמה.

 

כיום, עלות פתיחת ה"סים", משתנה מחברה לחברה אך עשויה להגיע עד לכ-100 שקלים בקירוב, דבר המהווה חסם תחרותי. בעקבות יישום ההחלטה, מכשיר הטלפון יהיה פתוח וחברת הסלולר לא תוכל לנעול אותו לשימוש של חברות אחרות.

 

כמו כן, אישרה הוועדה את חובת הנייטרליות ברשת האינטרנט הסלולרית. משמעות ההחלטה היא איסור על חברות הסלולר להטיל מגבלות על שימוש באפליקציות מסוימות או בפרוטוקולים מסוימים ברשת האינטרנט. בין היתר, ייאסר על חברות סלולר לחייב את המשתמש להיכנס לאינטרנט הסלולרי דרך הפורטל שלהן. כמו כן, אסור יהיה לחברות הסלולר לחסום את האפשרות של הלקוח לדבר בסקייפ, אפליקציית אינטרנט לדיבור בטלפון.

 

בנוסף, ח"כ כרמל שאמה-הכהן הגיש בקשה לדיון מחדש בקנסות היציאה. כזכור, חברות אורנג' וסלקום הודיעו שיוותרו על כל הסכום של קנסות היציאה, בתמורה לביטול הרטרואקטיביות של ההחלטה. חברי הכנסת מעוניינים שגם חברת פלאפון תבטל את הקנסות ולכן הגישו את הבקשה.

 

בסוף החודש שעבר אישרה ועדת הכלכלה את הצעת משרד התקשורת, לחייב את חברות הסלולר לאפשר למפעיל סלולרי חדש, נדידה פנים ארצית, תוך שימוש ברשת של המפעילים הקיימים. משמעות ההחלטה היא כי חברה שתזכה במכרז של משרד התקשורת תוכל להתחיל לפעול מהרגע שתקבל אישור, משום שלא תצטרך לפרוס אנטנות בשלב הראשון, אלא להשתמש באנטנות של המפעילים הסלולרים הקיימים.

 

מפעיל הנוסף יידרש לפרוס רשת משלו, באופן הדרגתי. סף הכניסה שיאפשר למפעיל חדש לקבל שירותי נדידה הוא פריסת רשת שתאפשר כיסוי של 10% מהאוכלוסייה עד 1 בפברואר 2012. התיקון בחוק ההסדרים ייכנס לתוקף ב-1 בינואר 2011. זו הפעם הראשונה שהחלטה זו עוברת, לאחר שנפלה בשנים קודמות פעם אחר פעם.

 

תוך ארבע שנים, המפעיל יתבקש להגיע לפריסה של 40% ואז לפריסה של 90% תוך שבע שנים. שר התקשורת יוכל להאריך את כל אחת מהתקופות הללו פעם אחת נוספת, לתקופה שלא תעלה על 3 שנים. המחירים והעלויות של שירותי המפעיל החדש, ייקבעו בהמשך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
אסור לחסום לכם את המכשיר
צילום: index open
מומלצים