הפסקת השידורים האנלוגיים נדחתה ל-30 במרס
המועד המקורי להפסקת השידורים, 1 בפברואר, נדחה, משום שמשרד התקשורת והרשות השנייה לא הספיקו להיערך למהלך - ישנם פלחי אוכלוסיה שלא יודעים עליו ועלולים להיוותר ללא שידורי טלוויזיה. עד היום נמכרו כ-160 אלף ממירי עידן+
כוונו את האנטנות, השידור האנלוגי עדיין כאן: שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, נענה לבקשת שר התקשורת, משה כחלון, לדחות את סיום מערך השידור האנלוגי בישראל ומעבר לשידור דיגיטלי, DTT , מ-1 בפברואר ל- 30 במרס. הרשות השנייה, שמפעילה את המערך בישראל תהיה אחראית להפיץ את דבר הפסקת השידורים לציבור בשבועות הקרובים.
- בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק
- תם עידן: בבריטניה חדלו למכור טלוויזיות אנלוגיות
- yes ו-HOT ישווקו חבילת ערוצים צרה
- סקר: רוב המנויים צופים רק בכ-9 ערוצי טלוויזיה
דובר משרד התקשורת, ד"ר יחיאל שבי, מסר, "הסיבה לדחייה, נובעת מהחשש בפגיעה בפלח אוכלוסייה בלתי מבוטל שלא יידע על המעבר הצפוי ושלא יהיה ערוך לכך. במהלך השבועות הבאים, הגורמים הרלוונטיים הונחו לעסוק בהיערכות המתאימה וביידוע הציבור ולבחון אפשרויות להענקת סבסוד לאוכלוסיות נזקקות על מנת לסייע לרכוש ציוד יעודי לקליטת השידורים.
"מטרת המעבר לשידורי טלוויזיה דיגיטליים הינה להצעיד את ישראל להשתלבות בתהליכי הקדמה הטכנולוגית תוך התחשבות ורגישות לאוכלוסיות מיוחדות אשר בתוכה".
בינתיים, הרשות השנייה מעדכנת בפרטי מידע את אתר האינטרנט שלה, ומפעילה מוקד טלפוני הפועל 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה, במגוון שפות בנושא הממיר הדיגיטלי, ממיר חמשת הערוצים, עידן+, בטלפון *9524. ב
אמצעות המוקד הטלפוני יוכל הציבור לקבל מידע על המעבר לשידור הדיגיטלי, או סיוע בחיבור הראשוני לקליטת שידורי המערך. אולם נראה שהאוכלוסיה שצורכת שידורים אנלוגיים זקוקה לקמפיין מסיבי בטלוויזיה, כדי שתהיה מודעת לשינוי הקרב.
קולטים שידורים אנלוגיים באנטנה או דרך HOT
בישראל ישנם כ-100 אלף משקי בית הקולטים כעת את שידורי הטלוויזיה באמצעות המערך האנלוגי. הם קולטים את השידורים באמצעות אנטנות, והציבור הצופה בטלוויזיה כך, יידרש לעבור לקליטת השידורים באמצעות מערך השידור הדיגיטלי הקרקעי, עידן+, עוד טרם הפסקת השידורים.
צפייה בשידור אנלוגי נעשית גם באמצעות הממיר הישן של חברת הכבלים HOT, שכבר הספיקה להכחיד ממנו ערוצים כמו סקאי ניוז (Sky News). השידור האנלוגי של HOT לא יופסק בפברואר, אך גם הוא צפוי להיעלם מהנוף,
לפי נתוני רשתות החשמל והאלקטרוניקה, נמכרו עד היום כ-160 אלף ממירים לקליטת שידורי עידן+ בישראל. באמצעות עידן+ ניתן לקלוט, בעלות חד פעמית וללא דמי מנוי את ערוצי הטלוויזיה הפתוחים של ישראל: 1, 2, 10, 33 ו-99. בעתיד הקרוב יעלו על המערך גם שידורי הרדיו בישראל, וכן ערוצי טלוויזיה נוספים. כמו כן המערך יתמוך בשידורים בטכנולוגיות חדישות דוגמת HD. במקביל, חברות הכבלים והלוויין הודיעו כי ישווקו חבילת ערוצים צרה.
כדי להקל על מעוטי היכולת, בקרוב גם ייכנס לתוקפו צו סבסוד של שר האוצר, שאמור לאפשר למשפחות שידן אינה משגת, לרכוש את ערכת הקליטה במחיר מסובסד של 50%, וכך לאפשר לכולם לצפות בערוצים הפתוחים. צו הסבסוד אמור להיות מפורסם באמצעי התקשורת.
בסתיו 2009 ובדצמבר 2010 קיימה הרשות השנייה שני כנסים מיוחדים לספקים, יבואנים ומשווקים בכדי לעדכן את התעשייה על דרישות הסף הטכניות לקליטת שידורי המערך, זאת במטרה להתאים את הציוד שיימכר בארץ לקליטה ראויה של שידורי עידן+, כולל מגוון השירותים הנלווים: כתוביות סמויות לכבדי שמיעה, לוח משדרים מקוון בעברית לשבעה ימים ועוד.
לדברי מנשה סמירה, מנכ"ל הרשות השנייה, "ישראל מצטרפת למדינות מערביות רבות אשר התחייבו לסגור את מערך השידור האנלוגיים עד 2012. המעבר למערך שידורים דיגיטלי יאפשר חיסכון של כ- 50 מיליון שקל בשנה למשק. השקת השירות הדיגיטלי (D.T.T), מהווה מהלך חברתי צרכני חשוב של הענקת נגישות לשידורי הערוצים הפתוחים בטלוויזיה בישראל לכלל האוכלוסייה".