הרב אבינר על חנן פורת: "רוחו מפעמת בנו"
"כשנעקרת אבן יקרה כזאת מנוף חיינו, מדובר בהפסד גדול", אמר בכאב הרב הראשי שלמה עמאר, לאחר שנודע על פטירתו של חנן פורת. רבנים נוספים מהציונות הדתית ספדו לו
אבל ותחושת אובדן פשטה היום (ג') בציבור הדתי-לאומי עם הידיעה על פטירתו של הרב חנן פורת, חבר הכנסת לשעבר וממייסדי גוש אמונים. פורת, שהלך לעולמו לאחר מאבק במחלת הסרטן, היה בן 67 במותו והותיר אחריו אישה ו-11 ילדים. "כשנעקרת אבן יקרה כזאת מנוף חיינו, מדובר בהפסד גדול", ספד לו הרב הראשי לישראל שלמה עמאר.
עוד על פטירתו של חנן פורת:
עוד בערוץ יהדות - קראו:
הרב עמאר, שהשתתף בכנס התשובה של "מכון מאיר" בירושלים, סיפר על פורת כי "בנוסף לאהבת והתורה, זכה הרב חנן לשם טוב בקרב כל חלקי העם - וזה לא דבר מובן מאליו. בדרך כלל, כשאדם הולך בקו מסוים והוא כל-כך חזק בדרך שלו, ופועל בה כל ימי חייו, הוא גם לאיזה קיצוניות, שקונה לו הרבה יריבים. מדובר באבידה גדולה מאוד. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים".
הרב הראשי האשכנזי יונה מצגר אמר: "עוד בהיותי בחור בישיבת כרם ביבנה, ידעו הוותיקים לספר על חנן, בוגר הישיבה, אשר בימים אלו שבין כסה לעשור היה נעדר מהישיבה, עד שפעם אחת מצאוהו מתבודד בחולות אשדוד ומתייחד עם קונו. צנוע היה עד למאוד, נעים הליכות ואהוב על הבריות. אהבת ארץ ישראל, עם ישראל ותורת ישראל קיננה בו ללא הרף. פטירתו היא אובדן גדול לתורה לעם ולארץ".
הרב שלמה אבינר, מהבולטים שברבני הציונות הדתית, השתתף גם הוא בכנס במכון מאיר ואמר על הרב חנן פורת: "הגיבור הטהור עלה למרומים, אבל רוחו מפעמת בתוכנו".
ראש ישיבת ההסדר בפתח תקווה, הרב יובל שרלו, כתב דברי הספד לחנן פורת באתר הישיבה. הוא כינה אותו "איש גאולה", והסביר כי ביטוי זה מתאר באופן מובהק את עולמו ואת מהותו של המנוח.
"הוא נשם גאולה, מימש תחייה ושר את שירת ארץ ישראל", כתב הרב שרלו והוסיף כי מעבר להתיישבות, פורת היה "איש גאולה" גם במובנים אחרים, כמו החיבור לעם ישראל כולו ולתורת ישראל שאותה למד ולימד. "המיוחד הוא שלא היה פער בין דמותו בעיני עצמו ובין תבניתו בעיני אלה שהיה שותפים עימו במעגלים שונים לאורך הדרך כולה. כבה האור הגדול, ופסק הזרם מלזרום, ואנו כואבים עד מאוד את חסרונו", סיכם.
האיש שחיבר
הרב דני איזק, ראש ישיבת ההסדר "בית אורות", שפורת הוא ממייסדיה, אמר כי ישנם רבים שמדברים על אחדות וחיבורים, אך הרב חנן
היה "איש שחי את החיבור בין קודש לחול, בין עולם הרוח לעולם המעשה, ובין דתיים לבין שאינם דתיים".
הרב דב ביגון, ראש "מכון מאיר", סיפר על חברו הקרוב: "למדנו יחד בישיבת מרכז הרב, ואני עוד זוכר את הימים של התחלת היישוב כפר עציון. באותם ימים היו הרבה שאלות והתלבטויות והוא היה מתייעץ עם הרב צבי יהודה זצ"ל. הרב חנן פורת היה ממשחררי ארץ ישראל, מראשוני מיישבי הארץ והיום בכל יישוב בארץ ישראל ניתן לראות את טביעתו ומפעלו. הוא היה תלמיד חכם גדול, איש רם פעלים ואנו חשים צער וכאב גדול על פטירתו".