פרטנר תפטר בקרוב כ-500 עובדים
מדובר בגל פיטורים שעובר על ענף הסלולר על רקע הורדת דמי הקישוריות, קנסות היציאה ו"גזרות" נוספות של הממשלה על הענף, במקביל להאטה במשק. גם פלאפון החלה בשבוע בפיטורים. משרד התקשורת: החברות אינן צריכות לפטר עובדים, הן יכולות לוותר על חלק קטן מרווחיותן
חברת הסלולר פרטנר תפטר בשבועות הקרובים מאות עובדים. גורמים בענף הסלולר מעריכים שמספר המפוטרים יגיע לכ-500 והם יהיו ממחלקות רבות בחברה.
- תספורת בכוח האדם: פרטנר מפטרת 70 עובדים
- אילן בן דב מקבל פניות למכור נתח מפרטנר
- זעזוע בפרטנר: רומנו יחליף את גלברד כמנכ"ל
מדובר בגל פיטורים שעובר על ענף הסלולר על רקע הורדת דמי הקישוריות, קנסות היציאה ו"גזרות" נוספות שהממשלה הטילה על הענף, במקביל להאטה הכללית במשק. פרטנר כבר החלה לפני כשבועיים בפיטוריהם של כמה עשרות עובדים.
מפרטנר נמסר בתגובה:
החברה מבצעת מידי פעם התאמות מחדש של ההוצאות וכוח האדם שלה כחלק מהתנהלותה העסקית השוטפת. גורם בענף הסלולר אמר ל- ynet: "יש אבטלה סמויה בחברות הסלולר, הם גייסו אלפי עובדים בשנתיים האחרונות וגם כעת הם מפטרים פחות ממספר העובדים שגויסו".
גם פלאפון החלה בשבוע שעבר בפיטורי עובדים. בפלאפון מכחישים שמועות על כך שמדובר במספר תלת ספרתי, ואומרים כי מספר המפוטרים יגיע לכ-70 עובדים.
ממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "התקנות החדשות בעניין דמי הקישוריות וקנסות היציאה אינן גזרות אלא תקנות שנועדו להגן על הציבור ולשפר את השירות לצרכן. חברות הסלולר אינן צריכות לפטר עובדים, הן יכולות במקום זאת לוותר על חלק קטן מרווחיותן".
ממשרד התקשורת נמסר עוד: "הורדת דמי הקישוריות ודמי היציאה החלו לפני שנה, כך שספק אם הם אלו שפגעו בהכנסות החברות".
המנכ"ל החדש גיבש תוכנית התייעלות
הצמצום בפרטנר יתבצע ככל הנראה באמצעות הקפאת גיוסים למילוי מקומם של עובדים שיסיימו את תפקידם (בעיקר נציגי שירות לקוחות ואנשי מכירות למבצעים ממוקדים), אך גם תוך פיטורי עובדים.
בשבוע שעבר זימנה החברה כ-70 עובדים ממחלקות המטה לשימועים לפני פיטורים, אך מהלך הצמצום הבא יתרכז בתפקידים "פוני לקוחות", כדוגמת אנשי מכירות ושירות. המהלך נגזר מתוכנית התייעלות שגובשה בידי מנכ"ל החברה הטרי, חיים רומנו, במסגרתה גם עשויים להיסגר מספר מוקדי שירות במטרה לאחד מספר מוקדים נפרדים למוקדים רבי-משימות, שיעניקו ללקוחות מספר שירותים במיקום אחד.
- אין קליטה? אפשר לתבוע את חברת הסלולר
- פלאפון מטרטרת לקוחות, אך המדינה לא קונסת
- בקרוב: הטלפון הסלולרי ייטען מחום הגוף
פרטנר מעסיקה כיום כ-8,000 עובדים, כמות כפולה ממתחרותיה, לאחר שבדומה למתחרותיה גייסה בשנה האחרונה מספר רב של עובדים על מנת להתמודד עם הפחתת קנסות היציאה שנכנסה לתוקפה בחודש פברואר, ועוררה מעבר של לקוחות בין החברות. בנוסף, עובדי קבלן רבים, בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, הפכו לעובדי החברה במהלך השנה האחרונה, מהלך שאותו הוביל המנכ"ל הקודם, יעקב גלברד. בסופו של מהלך הצמצום עשוי מספר העובדים של פרטנר לרדת בכ-10%, אך ההיקף המדוייק טרם נקבע.
בשנה האחרונה התרכזה פרטנר בגיוס מסיבי של לקוחות, ולצורך כך הפחיתה מחירים ושיווקה כמות גדולה של מכשירים סלולריים בעסקאות חיוב-זיכוי. אסטרטגיה זו נראתה כבעייתית במיוחד, לאור הקלות שבה יכולים לקוחות חברות הסלולר לנטוש את החברות בקנס יציאה מופחת, והצפי היה כי החברות יעדיפו להשקיע בשימור לקוחות והגדלת ההוצאה החודשית שלהם.
תוצאות החברה הושפעו כמובן מאסטרטגיה זו, וכללו צניחה חדה בהון החוזר החופשי שלה (עקב רכישה מוגברת של סמארטפונים מחברות המכשירים, אל מול פריסת התשלומים מהלקוחות ל-36 חודשים), ואף הביאו לכך שלראשונה זה רבעונים רבים לא חילקה החברה דיבידנד לאחר הכרזת תוצאות הרבעון השני של השנה. באותו רבעון הציגה פרטנר צניחה של 30% ברווחיה.
פרטנר תבחן את המשך הפעלת חנויות המותג
על רקע הגברת התחרות מול החברות הקיימות, חייבת פרטנר להיערך גם לכניסת שתי מתחרות חדשות: מירס, המקימה רשת חדשה בנוסף לרשת הקיימת והמיושנת שלה, וגולן טלקום. מירס צפויה להשיק את שירותיה המחודשים בתחילת הרבעון השני של 2012, וגולן טלקום צפויה להצטרף לקראת סוף השנה הבאה, אך כבר בשבועות הקרובים אמורים להיכנס לשוק הסלולר לפחות שני מפעילים וירטואליים, רמי לוי וסלראן (איתוראן), שיציעו חבילות שיחות מוזלות.
גלברד עזב את תפקידו בסוף חודש ספטמבר, לאחר כשנה בתפקיד, ובמקומו מונה רומנו. רומנו שימש כמשנה למנכ"ל פרטנר וסמנכ"ל חטיבת הלקוחות שלה בתקופתו של המנכ"ל הראשון בחברה, עמיקם כהן, אך עזב את החברה כאשר התברר כי דוד אבנר ימונה למחליפו של כהן. משם המשיך רומנו לתפקיד מנכ"ל אל על, אותו עזב לפני כשנתיים ולאחרונה, כאמור, שב לפרטנר.
תחת הנהגתו של המנכ"ל דוד אבנר פתחה פרטנר רשת של חנויות תחת המותג שלה ברחבי הארץ, שהציעו למכירה ציוד סלולרי ואלקטרוני, בדומה לפעילות דומה של פראנס טלקום, המחזיקה במותג Orange. המתחרה סלקום רכשה את רשת דינמיקה, שקודם לכן הציעה מכירה ושירות ללקוחות סלקום, והיא ממשיכה לנהל אותה כמותג נפרד המשמש גם כזרוע מכירות הציוד הסלולרי. ככל הנראה בזמן הקרוב תיבחן גם עלות הפעלתן של חנויות אלו, שהתרחבותן הטבעית ממילא נעצרה בתקופה האחרונה, ובפרטנר יוחלט האם להמשיך ולקיימן במודל זה.