מה מציעה חברת הסלולר החדשה Five?
חברת סלראן שתחל לפעול ב-2012 כמפעיל סלולרי וירטואלי, עם 200 נקודות מכירה, הודיעה כי פעילות הסלולר שלה תשווק תחת הסלוגן: "Five המפעיל הסלולרי החמישי של ישראל", ותספק מכשירים וחבילות לילדים, ושיחות בינלאומיות מוזלות. ההבטחה: דקת שיחה מארה"ב לישראל ולהיפך ב-30 אג'
- כחלון: "עד פברואר חשבון הסלולר יחתך בחצי"
- קנסות היציאה בסלולר יבוטלו לגמרי
סלראן Five (קידומת 055-44) היא אחת מכמה חברות שמתעדות להיכנס לשוק הסלולר הישראלי בשנה הקרובה ולשנות בו סדרי עולם. כפי שפורסם ב-ynet, החברה מכוונת לצרכני הפריפריה, אלה שלא מקבלים עסקאות טובות מחברות הסלולר הקיימות, ולצרכנים של שיחות מחו"ל.
בכך, סלראן תצטרף לרמי לוי תקשורת, ושתיהן יהפכו למפעילים הסלולריים הוירטואליים הראשונים שיפעלו בשוק הישראל. מפעיל סלולרי וירטואלי הוא ספק של שירותי שיחות, הודעות ודאטה באמצעות תשתית חברות הסלולר הקיימות.
"נהיה שחקן בוטיק לעומת שחקני הסופרמרקט"
בעוד שלוי יהיה מפעיל וירטואלי חלקי, שיעשה שימוש בתשתיות ובמערכת הבילינג של פלאפון, חברת סלראן Five, לעומת זאת תהיה FULL MVNO, כלומר, תפעיל מערכות עצמאיות משלה, כולל נתב עצמאי, מערכות בקרה ובילינג, ולמעשה תעשה שימוש רק בתשתית האנטנות הסלולריות של החברות המארחות. עקב כך, סלראן Five תהיה המפעיל הווירטואלי הראשון בעל תשתיות מלאות שייחל בפעילות בישראל.
יחיאל בן שושן, מנכ"ל סלראן: "Five תהיה המפעיל החמישי שיפעל בישראל עם תשתיות עצמאיות. כמו כן נספק ללקוחותינו שירותים מקיפים בחמש יבשות. אנו חורטים על דיגלנו ערכים של מצוינות, שירות איכותי, טכנולוגיה מובילה ומחירים תחרותיים לשירותי סלולר בארץ ובחו"ל".
המטרה של החברה: 70 אלף לקוחות. אירוע ההשקה יתקיים בנר חמישי בשדרות, "נהיה בכמעט כל נקודה בארץ, יהיו לנו לפחות 200 נקודות מכירה", אמר ל-ynet בן שושן. "אנחנו שחקן נישות, שחקן בוטיק לעומת השחקנים שימכרו זמן אוויר בסופרמרקט. נחפש את המקומות בהם אנחנו יכולים להביא ערך מוסף ללקוח ושם נתמקד".
מכשיר מודו לילדים
בסלראן יפנו לכמה פלחי שוק. בין היתר, תושבי הפריפריה "יהיו כאלה שגם 30 אגורות זו בשורה בשבילם", מסביר בן שושן. פלח אוכלוסיה נוסף אליו תפנה החברה, הוא הורים לילדים.
לחברה יש הסכם שיתוף פעולה עם חברת מודו של דב מורן (מיזם הטלפון הסלולרי הישראלי שכשל). סלראן Five רכשה את מלאי המכשירים של החברה שנסגרה (Modu-T דגם עם מסך מגע), ותשווק אותם להורים לילדים שמתלבטים לגבי המכשיר הראשון לילד שלהם.
סלראן Five תמכור את המכשירים ב-588 שקל (49 שקל X 12 חודשים) ומי שייקנה את המכשיר יקבל כל חודש 100 דקות שיחה, 100 הודעות SMS ו-100 מגהבייט, למשך שנה. מעבר לכך, גורס מנכ"ל סלראן יחיאל בן שושן, אין לחברה שלו כוונה למכור מכשירים, (למעט מכשירים מודו ואולי וואווי), אלא להתמקד בכרטיסי סים.
"הטלפון יגיע עם פיצ'רים לילדים כמו הגבלת שעות שיחה, שני מספרים אליהם יוכל הילד להתקשר בכל מצב ובכל עת גם אם נגמרה לו חבילת השיחות, ומיקום הילד לפי GPS" אומר בן שושן, "זה מכשיר שמציע משחקים, נגן מוזיקה, מצלמה וטלפון".
איפה אפשר יהיה לתקן אותו?
"במעבדות, אך קנינו גם מלאי מכשירים להחלפה. בדרך כלל חברות מחזיקות 2% מלאי לצרכי החלפות, אנחנו נחזיק 5%. חלק מהמכשירים מייעדים לצרכי החלפות בד"כ ניתן 5% במקום 2% החלפות".
מארה"ב לישראל: 8 סנט לדקת שיחה
עבור צרכנים שמרבים לנסוע לחו"ל, החברה חתמה על הסכמי נדידה מקומיים עם חברות מקומיות בחו"ל. הסים הבילאומי שתספק החברה יוכל לספק כמה מספרים מקומיים בחו"ל, מה שיוזיל באופן משמעותי את עלויות השיחה.
למשל: שיחה בסלולרי מארה"ב לישראל או בתוך ארה"ב תעלה 8 סנט לדקה (30 אג') – עלות שיחה מקומית. שיחה מבריטניה לישראל תעלה בקירוב חצי שקל. "בתקווה שהמחירים ירדו עוד", טוען בן שושן. נכון לעכשיו נחתמו ההסכמים בינלאומיים שמאפשרים זאת בארה"ב, בריטניה, צרפת וגרמניה, ובעתיד יצורפו מדינות נוספות באירופה ובאסיה.
הסים הבילאומי יאפשר גם שיחות מוזלות לחו"ל מישראל: החברה תציע להם מספר וירטואלי בארצות הברית שינותב לסים שברשותם. הלקוח יוכל לבחור את הקידומת של המספר, כך שהילד המטייל בחו"ל או קרובי המשפחה בארה"ב יוכלו להתקשר אליכם בעלות שיחה מקומית.
תציע שירותים למכשירי דור 3.5 ודור 2
סלראן Five חתמה על הסכמי אירוח עם פלאפון ביולי 2011, וסיכמה על חתימה על הסכם דומה ב-24 בדצמבר עם פרטנר, מפעילת רשת אורנג'. עקב כך החברה תהיה המפעיל הסלולרי הווירטואלי היחיד החתום על הסכם אירוח עם שתי מפעילות סלולאריות במקביל וזאת בזכות התשתיות העצמאיות שלה.
מהחברה נמסר כי צירוף פרטנר בהסכם אירוח נוסף יאפשר לה להציע כיסוי רחב ומקיף יותר בכל רחבי הארץ, תשתיות אמינות, לשרת מכשירי דור 2 ודור 3.5 על פי בחירת הלקוח ולתת אופציות רבות יותר בבחירת שירותי סלולר וטלקום.
עוד יצטרפו לשוק הסלולר בישראל השנה שתי חברות הסלולר גולן טלקום ומירס, המפעיל הווירטואלי: הום סלולר, והמפעילים הווירטואלים שכניסתם לשוק אינה ודאית: אלון סלולר שלא יכנסו לשוק אם יופעלו המתגים הזולים של סלקום בשופרסל ושל פלאפון; ו-Free טלקום שעדיין מחפשת משקיע.