שתף קטע נבחר

 

גוף האשה לא צריך מוסכניק

מכון פוע"ה מנסה לטפל בקהל רחב ככל שניתן, אבל למעשה רומס את קהל היעד העיקרי שלו - הנשים עצמן. ההחלטה שלא לתת לרופאות להרצות בכנס מעלה תחושה שבעיני המכון, האשה היא מכשיר להבאת ילדים ופשוט צריך לגרום לו לעבוד

אני יכולה לגלות לכם, קוראים יקרים, כי היעדרן של נשים בכנסי מכון פוע"ה לפוריות לפי ההלכה אינו חדש, ומידי שנה נשמעת זעקתן של בנות המגזר על כך - מהדיונים בחצר בית הכנסת ועד הפורומים המגזריים באנטרנט.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

כבר שנים שנשים דתיות מכל הזרמים תמהות ונעלבות מהעובדה שגברים יכולים לדון באיברים האינטימיים ביותר שלהן באיצטלה של מקצועיות, אך לא מוכנים לתת במה לחוקרות מובילות בתחום רק בגלל אותם איברים ממש. אני מקווה שבזכות האופנה האחרונה לזעוק על הדרת הנשים - ביטוי מכובס ומנותק מאוד לטעמי - יזכו אותן נשים לתיקון מאוחר, ומשהו באמת ישתנה.

 

תיאטרון האבסורד ההלכתי

מכון פוע"ה עושה עבודת קודש כאשר הוא מלווה ברגישות המוני נשים וגברים ברגעים הכי קשים בחייהם - במהלך טיפולי פוריות, קשיים בקיום יחסים והריונות בסיכון שלא פעם נאלצים להיגמר בהפלה. אלא שמתוך הרצון לרצות את כל כולם ולטפל בחתך האוכלוסייה הכי רחב שאפשר, המכון למעשה רומס את קהל היעד העיקרי שלו - הנשים עצמן.

 

נדמה כי מבחינתם של אותם המומחים, גוף האישה הוא מכונה לכל דבר, והם המוסכניקים. מדובר במכשיר להבאת ילדים וצריך לגרום לו לעבוד, ולכן אין שום ערך מוסף לזווית האנושית, לראיית העולם הנשית שמודעת לכאבים, לתסכולים ולמשמעות הטיפולים מגוף ראשון. האבסורד זועק לשמיים - מותר לגברים לפשפש ולדון באיברים אינטימיים לצורכי ילודה, אבל אותה אישה ממש מוקצת מחמת המיאוס כשבסך הכל מבקשים להקשיב לדעתה המקצועית ולתרומתה הייחודית בתחום נשי מובהק.

 

חשוב לציין ששום הלכה לא אוסרת לשמוע אישה מדברת, ושמדובר בחומרה קיצונית בלי שום בסיס הלכתי, שנועדה להניח את דעתם של גורמים אפלים ומיושנים. יותר חשוב לפוע"ה להשיג חותמת גברית כזו או אחרת לפעילותו, גם אם המשמעות היא דיון גברי לחלוטין בגוף הנשי.

 

אין נשים? אין תקציב

חרם על המכון אינו אפשרי. מכון פוע"ה הוא יחיד מסוגו, והוא המענה היחידי כמעט לנשים וגברים המעוניינים להתמודד עם בעיות אינטימיות תוך שמירת מצוות. מדובר בקהל שבוי. הבעיה נעוצה, כרגיל, במדיניותה של המדינה שלנו, שאוהבת להצהיר כי זכויותיהן של נשים לא ירמסו בזמן שהיא עצמה נותנת חסות לרמיסה הזו יום יום, שעה שעה.

 

מכון פוע"ה ממומן גם על-ידי משרד הבריאות. אותו משרד בראשות ליצמן שלא הזמין חוקרות מצטיינות לקבל פרס רק בגלל שהן נשים. אם היה פה מבוגר אחראי בדמות ראש הממשלה, שהוא גם למעשה שר הבריאות, אולי היה סוף לפארסה. בהעדר תקציב של המדינה, המכון יאלץ לשנות את דרכיו. אם הוא לא מבין את ההיגיון לפיו נשים

חייבות להיות חלק מהותי מקבלת החלטות לגבי גופן, הוא יבין זאת באמצעות אכיפה של חוקי המדינה.

 

כל אותם מצטדקים הטוענים כי הערך עולה על התועלת, ועדיף מכון המסייע למקסימום נשים גם במחיר הדרתן מכנסים מקצועיים, יש לי תשובה אחת: הביטו בבנות הזוג שלכם, בבנות שלכם, באמהות שלכם. האם מבחינתכם הן רק כלי שרת להבאת דור העתיד או עולם ומלואו? לו הן היו נאלצות לעבור תהליכים פולשניים וכואבים, האם לא הייתם רוצים שהן יקבלו את הייעוץ הטוב ביותר - גם מבחינה מקצועית גרידא וגם מבחינה רגשית? אם הן היו מומחיות בתחומן ויכלו לסייע לאין ספור נשים אחרות, הייתם מסכימים להשתיק אותן? אני מנחשת שהתשובה היא לא. אם כן, אל תהפכו את המאבק לסקטוריאלי ומגדרי. דרשו גם אתם מהמדינה לעמוד על שלה פעם אחת, ולשים סוף לעוול הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ואיפה הזווית האישית?
צילום: Index Open
חן ארצי-סרור
מומלצים