שתף קטע נבחר

"למספרי התיירים של משרד התיירות אין כל שחר"

במשרד התיירות מדווחים על שיא בכניסות תיירים, אולם בהתאחדות בתי המלון טוענים שהמספרים מייצגים גם כניסות לבית לחם וירדן. ומה ב-2013? ירידה של 10% בלינות התיירים

שנת התיירות הנוכחית היתה טובה לישראל, עם שיא כניסות תיירים של 3.5 מיליון איש. אולם בצד הנתון המעודד, נשמעים קולות קצת פחות אופטימיים לגבי מה שיקרה פה בענף התיירות ב-2013.

 

במסיבת עיתונאים של התאחדות בתי המלונות בישראל שהתקיימה השבוע בתל אביב, נערך הסיכום השנתי של הגוף האחראי על בתי המלון בארץ ובדומה לשנים קודמות התחזית התיירותית אינה מלבבת, בלשון המעטה.

 

עוד על התיירות ב-2012:

 

בהתאחדות לא מסנוורים ממספרי כניסות התיירים שהציג השבוע משרד התיירות, וטוענים כי

המספרים נמוכים בהרבה. רפי פרבר, סגן נשיא ההתאחדות, אמר שזו טעות לחשוב שנתב"ג הוא שער הכניסה של תיירים רק למדינת ישראל. "הם מגיעים מנתב"ג גם לבית לחם, ירדן ובימים הטובים גם למצרים", ציין פרבר, "ולכן למספרים של משרד התיירות אין כל שחר".

 

עוד הוסיף פרבר, כי התכנון של משרד התיירות להביא 5 מיליון תיירים בשנה לארץ עד 2015 אינו בר ביצוע, כיוון שבפועל קיים חוסר גדול במספר החדרים במלונות, ומשנת 2000 לא נבנו כמעט מלונות גדולים בישראל.

 

עדיין קיים מחסור בחדרי מלון בארץ. מלון באילת (צילום: יוסי דוס-סנטוס) (צילום: יוסי דוס-סנטוס)
עדיין קיים מחסור בחדרי מלון בארץ. מלון באילת(צילום: יוסי דוס-סנטוס)

 

"בלי מלונות - אין תיירות"

בתעשיית המלונאות מושקע סכום של 40 מיליארד שקל בשנה ולדידו של עמי פדרמן, נשיא ההתאחדות, "בלי מלונות - אין תיירות". "על כן", הוא מוסיף, "יש להוסיף בתי מלון בארץ, שתרמו, לדבריו, תרומה לתמ"ג של 180 מיליון שקל ב-5 שנים".

 

פדרמן גם התייחס לתעשיית התיירות בראי הבחירות הקרובות. "אנשים יוצאים בהצהרות פוליטיות כלפי העולם לפני הבחירות, ולתיירות זה לא עוזר", הוא אומר. ב-2013 צפויה ירידה של כ-10 אחוז בלינות התיירים, והפסד של חצי מיליארד שקל בהכנסות למלונות ובסך הכל הפסד של 1.8 מיליארד שקל לתעשיית התיירות, כל זאת עקב השפעות מבצע "עמוד ענן", שאמנם התרחש בנובמבר 2012, אבל סוחב עמו את ההשלכות גם לשנה הבאה.

 

"ב'עמוד ענן' הפקיעו את הנכס הכי חשוב שלנו - התדמית התיירותית של המדינה", הוא מוסיף, "ובשבילנו זה כמו מים לחקלאות". לדבריו, יש לשקם את תעשיית התיירות ממש כפי שמשקמים חקלאי שאיבד את יבולו, והוא קורא להתערבות הממשלה בהזרמת כספים.

 

פדרמן גם קרא לשר התיירות החדש שיתמנה, להוביל מהלך לאומי למיצוי הפוטנציאל הכלכלי והחברתי של תעשיית התיירות, וליישם את החלטת הממשלה המתבססת על ועדת בר ניר להפחתת עלויות התפעול של המלונות והקלה בעול הרגולטורי.

 

לאור העלייה במספר התיירים בארץ, וגם בעולם (כמיליארד תיירים ב-2012 - ז.ר), דרש פדרמן מהממשלה להציב את התיירות במקום הראשון כמודל לפיתוח כלכלי, ממש כפי שעושים זאת ראשי מדינות בעולם.

 

אז מה היה לנו במלונות השנה?

מספר הלינות במלונות: 22.1 מיליון (עלייה של אחוז לעומת 2011)

לינות תיירים: 9.7 מיליון (3 אחוז ירידה עקב מבצע "עמוד ענן")

לינות ישראלים: 12.4 (4 אחוז עלייה לעומת 2011)

היעדים העיקריים בתיירות הנכנסת: ירושלים (31 אחוז מלינות התיירים), תל אביב (23 אחוז), טבריה וסובב כנרת (10 אחוז), אילת (9 אחוז), ים המלח (6 אחוז)

היעדים העיקריים בלינות ישראלים: אילת (47 אחוז מלינות הישראלים), ים המלח (13 אחוז), טבריה וסובב כנרת (10 אחוז) וירושלים (6 אחוז)

תפוסת חדרים ממוצעת ב-2012: 66 אחוז

מספר חדרי המלון: 48 אלף. השנה נוספו עוד כ-400 חדרים בבתי המלון בארץ

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא באים רק לישראל. נתב"ג
צילום: יואב גלזר
האם המספרים מוגזמים? תיירים בארץ
צילום: שלום בר טל
מומלצים