שתף קטע נבחר
 

התעשיות הישראליות על המפה, וגם בפייסבוק

התכנית הלאומית לקידום טכנולוגיות מים ואנרגיה מתחדשת במשרד התמ"ת השיקה אפליקצייה להצגת פרויקטים של חברות ישראליות בתחום הקלינטק העולמי. המשקיעים הפוטנציאלים יכולים לראות פרויקטים שעובדים ומיושמים, והיזמים עצמם יכולים להשתמש במפה ככלי שיווקי לכל דבר

השנה היא 1977, המון אדם במגרש שחור לבן, אליפות אירופה בכדורסל, טל ברודי טובע את המשפט שלימים הפך לסיסמא: "אנחנו במפה ואנחנו נשארים במפה - לא רק בספורט, בהכל".

 

כתבות נוספות בנושא:

 

36 שנים לאחר מכאן, כשבאמתחתנו כחמישה גביעי אירופה ומר ברודי אחד אשר משמש בין השאר כיו"ר "הרוח הישראלית", ישראל ממותגת לא כמעצמת ספורט אלא יותר כ"אומת הסטארט-אפ", מעצמת יזמות, חממה לרעיונות וטכנולוגיות בהם סטארט-אפים בעולמות ה-BigData, ניו- מדיה, וידיאו ותמונה, פארמה וכמובן טכנולוגיות ירוקות המתמחות בעיסקאות ענק בתחום המים והאנרגיות המתחדשות.

 

למעלה משלושה עשורים הוכיחה ישראל כי היא בהחלט "על המפה". החל מחברות כמו Waze אשר עוסקות במפות ובמיפוי ממשי ושהגדירו מחדש את שוק מפות הניווט העולמי (ניווט חינם לכל דורש) ועד מיזמי מפות וירטואליות המדגימות את עוצמתנו הפנימית והעולמית.

 

מיזמים כמו Mapped in Israel שנותנת במה לחברות הסטארט-אפ הישראליות וכוללת נכון לכתיבת שורות אלו כ-907 חברות סטארט-אפ, 27 מאיצים ועוד כהנה וכהנה קטגוריות נוספות. "הספר Startup Nation הוא הספר האהוב עלי, והיה לי חשוב להמחיש את רעיון מדינת הסטארט-אפ ואת הדבר המדהים שמתרחש בטווח של קילומטרים בודדים, כדי שלא רק יקראו אלא גם יבינו, ואולי במקום מסויים יקלו על משקיעים ומתעניינים בחיפושם אחר ההשקעה הבאה", אומר בן לנג, הוגה הרעיון ויזם צעיר.

 

לראות את התמונה הגדולה 

כמשלימה הכרחית לאותה תמונה ניתן לראות את המפה החדשה שהשיקה תכנית Israel NewTech, התכנית הלאומית לקידום טכנולוגיות מים ואנרגיה מתחדשת במשרד התמ"ת. מפת ניו-טק ("CleanTech in the making") נותנת לנו תמונה לא רק של מגרש המשחקים המקומי אלא משלימה לכדי תמונת עשייה כללית של התעשייה הישראלית בתחומי המים, האנרגיה המתחדשת, הסביבה והחקלאות, כשהיא מפרטת את מפת העולם ופריסת הפרויקטים שנעשים בשיתוף פעולה עם חברות קלינטק ישראליות או על ידיהן ברחבי העולם.

 

זהו כלי שיווקי חדש להצגת פרויקטים של חברות ישראליות בתחום הקלינטק העולמי, אשר מטרתו לאפשר ללקוחות ולמשקיעים פוטנציאלים לראות פרויקטים עובדים ברחבי העולם ובכך לחזק את התחושה שהטכנולוגיות אכן ישימות ועובדות בשטח.

 

מדובר באפליקציית פייסבוק שעלתה לאוויר ל-20 בינואר, וכבר זכתה לכ-2,000 מבקרים, רובם מחו"ל (הודו, ארצות הברית ועוד). האפליקציה מאפשרת למשתמשים להיחשף לפרויקטים ולחידושים הישראליים בתחומי הקלינטק בכל מקום בעולם ומדגישה את יתרונותיהן הרבים של הטכנולוגיות הישראליות.

 

הצצה לאפליקציה - התעשיות הישראליות בעולם:

 

המפות של המיזמים הן כאמור מפות אינטראקטיביות מלאות, עם אפשרויות לזום פנימה והחוצה, קבלת מידע ופרטים על המיזמים השונים ואף הוספת סטארט-אפים ומיזמים נוספים על ידי המשתמשים עצמם, ובכך הם יכולים לדאוג לשים עצמם על המפה.

 

"כתכנית לאומית השמה לה למטרה לקדם את תעשיית הקלינטק במרחב הגלובלי, יצרנו את אפליקציית המפה המשמשת עבורנו ככלי שיווקי המדגיש את יכולותיה של התעשייה הישראלית ומצביע עליה כמובילה עולמית", מציינת עדי יפת-בארי, אחראית תחום המים בתכנית ניוטק. "המפה למעשה משרתת את החברות הישראליות, שכן היא פונה לקהל זר ומציעה לו לחפש קטגוריה ותת-קטגוריה או לסקור את המפה. לאחר מכן, המשתמשים יכולים לקרוא על הפרויקטים, לצפות בתמונות או בסרטי וידאו וליצור קשר באופן ישיר עם החברות".

 

לכל אחת מהמפות (מהמיזמים) זכות קיום משלה, אך יחד, המפות מציירות את תמונת העשייה של התעשייה ישראלית ברמה לוקאלית וברמה גלובלית כשזו לעתים קרובות מאוד פוגשת זו את זו, בייחוד בתחום חם כל כך כמו קלינטק.

 

במה לכל יזמים 

"יש כאן כלי חינם, במה לכל יזם בתחום המעוניין לחשוף את הפרויקטים והמוצרים הטכנולוגיים שלו לשווקים שונים ברחבי העולם", אומר עודד דיסטל, מנהל המטה לקידום השקעות ותכנית Israel NewTech במשרד התמ"ת.

 

"אנחנו מזמינים כל חברה רלוונטית להיכנס אל המפה, לציין את הפרוייקט/ים שלה ברמה עולמית ומקומית, לשים תמונות ופירוט מלא על החברה ולקבל חשיפה מיידית ורחבה, על מפה אשר מקושרת אל שאר הפלטפורמות שלנו (בלוג, טוויטר, פייסבוק, לינקד-אין וכדומה). כך, אותה 'גושפנקה' של לקוח שכבר מיישם את הטכנולוגיה יכולה לעודד משקיעים ולקוחות פוטנציאלים לקבל את ההחלטה לממש עסקאות עם החברות הישראליות", מסכם דיסטל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדי יפת-בארי, אחראית תחום המים בתכנית ניוטק
צילום: גיל יוחנן
עודד דיסטל, מנהל המטה לקידום השקעות ותכנית Israel NewTech בתמ"ת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים