עוד רשת רהיטים נסגרה: שגם חדרי ילדים
המשבר בשוק הרהיטים נמשך? הרשת, שמכרה רהיטי ילדים ונוער, סגרה את שבעת סניפיה ולא ניתן להשיג את שירות הלקוחות של החברה. לקוחה: "הזמנתי אצלם חדר ילדים וחסרים לי פריטים בשווי מאות שקלים בהזמנה"
רשת רהיטי שגם נסגרה: מאז חול המועד, אין מענה בשירות הלקוחות ונראה שהסניפים נסגרו. לרשת סניפים בדיזיין סנטר בר"ג-בני ברק וכן בירושלים, ראשל"צ, נתניה, ב"ש, מודיעין, הצ'ק פוסט בחיפה.
- צפו במכירת החיסול בקיקה - הקונים התנפלו
- מטבחי דואיט: הוקפאו המשלוחים ללקוחות
- אחרי 40 שנה: צו פירוק לרשת הריהוט 5 נגרים
לקוחה בשם פנינה סיפרה ל-ynet: "הזמנתי בסניף ר"ג, חדר ילדים ב-7,000 שקל. כשהחדר הגיע, היו חסרים בהזמנה מדף ושידת לילה שהזמנתי. כדי לקבל את ההשלמות, התקשרתי לחנות, אך לא היה מענה. התקשרתי לשאר הסניפים וגם שם לא היה מענה. שלחתי מיילים באתר שירות הלקוחות וגם זה – ללא תשובה.
"בעלי הציע שנעבור ליד החנות ונראה אם יש שם הודעה כלשהי על בעיה ברשת. על דלת החנות היה פתק עם טלפון של החנות השכנה. העתקתי את המספר התקשרתי הבוקר והם אמרו לי שהרשת פשטה את הרגל. לי נגרם נזק של 800-600 שקל".
רהיטי שגם מתמחה ברהיטי פטנט ובפתרונות ארגונומיים לחדרי ילדים. גורמים בשוק הרהיטים אמרו ל-ynet כי עובדי הרשת פוטרו והחנויות נסגרו בחטף. "בטי ששון ישר, מבעלי הרשת, דאגה לכך שהצרכנים לא יפגעו, במידת האפשר", כך לפי הגורמים.
בדרך כלל, סגירה חפוזה כזאת של רשת מתרחשת בגלל חוב של הרשת לבנקים, אך לא ברור אם זה המקרה משום שלא נמסרה ל-ynet תגובת החברה.
המשבר בענף הרהיטים נמשך?
ב-2012 נסגרו כמה רשתות רהיטים ביניהן רשת המטבחים דואיט, רשת הרהיטים ומוצרי הבית קיקה, רשת רהיטי הילדים 5 נגרים, רשת רהיטי הילדים בנים בנות, וכן חנות המותג של מטבחי miele.
מנכ"ל איקאה ישראל שלומי גבאי אמר אז בתגובה לקריסת השרשרת בענף כי "ענף הרהיטים בישראל מתנהל בצורה מאוד ילדותית. מרביתו מתרכז בחנויות קטנות וברשתות בינוניות, והמחיר שהצרכנים משלמים כתוצאה מכך גבוה. זה שוק לא יעיל".
לדברי גבאי, נעשו הרבה מאוד טעויות בענף הרהיטים: "החתך המאפיין את החברות שמצאו את עצמן בצרה הזאת הוא שהן לא גדולות מדי ולא קטנות מדי. צר לי על כל אותן חברות ועל כל אותם עובדים שהשקיעו, עבדו ועמלו ולא קיבלו את שכרם, אך התהליך שהחל בשנה האחרונה בענף הריהוט הוא תהליך מתבקש".
יו"ר תעשיות הריהוט אלי גרניט, טוען שאין משבר בענף: "השנה קמו לפחות 10 רשתות חדשות. יש למעלה מ-1,200 מפעלי רהיטים, בענף שמפרנס 13 אלף עובדים, אז באופן טבעי - יש יוצאים ויש נכנסים. הענף צמח ב-5% במספר המועסקים בשנה שעברה. אין ספק שצריך לשפר את השירות, איכות התקנים, רמת הניהול ורמת המקצועיות כדי שבסופו של דבר הענף יתחזק מול התחרות מחו"ל".
מגמה: רהיטי היוקרה יורדים אל העם ורהיטי יד שנייה
בעקבות המשבר בענף הרהיטים, גם מותגי רהיטי היוקרה החלו לנקוט בצעדי הסתגלות. קסטיאל השיקו חנות בשם As Isבמחירים נמוכים מהנהוג, טולמנ'ס מדגישים את האאוטלט שלהם ואפילו בבית פיטרו הכט בהרצליה פיתוח ערכו מכירה מיוחדת. עם זאת, בפיטרו הכט גם השיקו לאחרונה בארץ את מותג העיצוב המאוד יקר, ראלף לורן HOME, על פני שטח תצוגה של 400 מ"ר בהשקעה של כ-2 מיליון שקל.
לצד מגמה זו, יש גם רשתות רהיטים חדשות, שפונות למעמד הביניים ולצעירים שלא פותחים בקלות את הארנק. בסמוך לחנות רהיטי שגם שנסגרה בבני ברק, מול קניון איילון, נפתחה חנות של המותג "דנדש" שמתמחה בעודפים וברהיטים יד שנייה.
לא ניתן היה להשיג את רשת רהיטי שגם לשם מתן תגובה לידיעה.