פשרה בייצוגית נגד פרטנר: 70 ש' לקנייה בפרטנר
במסגרת הסכם פשרה בתביעה ייצוגית על כך שפרטנר גבתה מלקוחות אורנג' 79 שקל על תיקון מסך, למרות שהתיקון אמור היה להיות מכוסה בשירות האחריות, החברה תפצה את לקוחותיה ב-14.5 מיליון שקל. בפועל, רוב הפיצוי יחולק כשובר קנייה למוצרי פרטנר, בין היתר מודמים, חולצות וכובעים
ביהמ"ש המחוזי בירושלים אישר הסכם פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה נגד פרטנר, בטענה שלקוחות אורנג' ששילמו תשלום חודשי עבור ביטוח הטלפון הסלולרי שלהם, נאלצו בכל זאת לשלם 79 שקל על תיקון מסך. גובה הפשרה: כ-14.5 מיליון שקל, סכום גבוה, אך בפועל לא הרבה מזה יגיע לידי 250 אלף הצרכנים שאמורים לקבל את הפיצוי.
- עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
- בקשה לייצוגית נגד סלקום ופרטנר: גבו לפני הניוד
הבקשה לתביעה ייצוגית הוגשה ב-28 באפריל 2008 על ידי בני זוג שטענו ששירות האחריות כולל גם שבר או סדק במכשיר. למרות זאת, הם נדרשו לשלם על שבר במסך, שלא כדין לטענתם, 79 שקל לפרטנר. לטענתם של בני הזוג, שיוצגו על-ידי עורכי הדין עובדיה גבאי ועובדיה כהן ממשרד עוה"ד בם, דבורין, כהן ושות', פרטנר כלל אינה בוחנת, בניגוד לתנאי האחריות, האם השבר נגרם בשל שימוש סביר או לא סביר במכשיר וגובה את התשלום בכל מקרה, באופן גורף. לטענתם, הם מייצגים קהל לקוחות של 250 אלף שקל.
פרטנר טענה בתגובה, כי תנאי ההתקשרות קובעים שהאחריות תחול רק על "תקלה אלקטרונית פנימית, נזקים מכניים קלים שנגרמו עקב שימוש סביר במכשיר ונזק שנגרם מהפרעות אלחוטיות או הפרעות אחרות".
לטענת פרטנר "שבר במסך אינו עונה על הגדרות אלו". לפי החברה, כל מכשיריה עוברים "מבחני ריסוק מחמירים על ידי היצרן ואלו מלמדים כי שבר או סדק במכשיר יכול להיגרם רק משימוש לא סביר". עוד טענה כי מנוייה הנהנים משירות אחריות כולל, "שילמו תעריפים מופחתים עבור תיקונים שאינם נכללים במסגרת השירות".
הסדר הפשרה: אפשר להמיר את הפיצוי ל-25 שקל
לפי הסדר הפשרה, הלקוחות שיפוצו על ידי פרטנר הם לקוחות החברה שבמהלך 7 השנים שקדמו להגשת בקשת התביעה הייצוגית ועד אישור הליך הפשרה, היו רשומים לשירות האחריות והתחזוקה של פרטנר ושילמו עבור תיקון שבר או סדק במסך או בפלסטיקה של המכשיר. אלה יחולקו לשלוש קבוצות משנה.
קבוצת הלקוחות הראשונה, כוללת את כל לקוחות פרטנר שהיו מנויים על שירותי אחריות ותחזוקה בין אפריל 2001 לדצמבר 2004, לגביהם אין בידי פרטנר נתונים על לקוחות ששילמו בפועל על התיקון. חברי קבוצה זו לא יקבלו פיצוי אלא לגביהם, פרטנר תתרום מיליון שקל לעמותות "לתועלת הציבור".
הקבוצה השנייה, כוללת את כל לקוחות פרטנר שהיו מנויים על שירות אחריות ותחזוקה בין ינואר 2005 ועד אפריל 2008, שנדרשו לשלם בפועל על תיקון. הקבוצה השלישית, כוללת את כל לקוחות פרטנר שהיו מנויים על שירותי אחריות ותחזוקה מחודש מאי 2008 ועד למועד אישור הסכם הפשרה, שהסכם שירותי האחריות שלהם לא שונה באופן שנכללת בו הבהרה שאין הוא חל על סדקים ושברים וששילמו על התיקון.
לגבי שתי הקבוצות האחרונות, שלא ברור כמה לקוחות הן כוללות, הוסכם כי חבריהן יקבלו מפרטנר שובר הנחה בגובה 70 שקל לרכישת "מוצרי פרטנר" - מכשירי סלולר, מודמים, דיבוריות, סוללות, אוזניות, חולצות, כובעים ותיקים של פרטנר, בין היתר. המימוש של השובר יכול להיות גם בסכום נמוך מ-70 שקל. לקוחות שיסרבו לקבל כסף כדי לקנות מוצרי פרטנר, יוכלו להמיר את הפיצוי בתשלום כספי בגובה 25 שקל לחשבון ויצטרכו להודיע על כך לחברה.
השופטת: העיקר ההרתעה
אם אתם צרכנים ששייכים לאחת מקבוצות הצרכנים שזכאיות לפיצוי במסגרת הסכם הפשרה, עליכם לפנות למשרד בהתאם למודעה שתפורסם בעניין בעיתונות. וכמה יקבלו זוג התובעים? 675 אלף שקל. סכום זהה יקבלו באי כוחם. סך הכל 1.35 מיליון שקל.
השופטת גילה כנפי-שטייניץ, אישרה את הסכם הפשרה משום שהחליטה כי "מדובר בהסדר הוגן וסביר, שמביא בחשבון את סיכויי וסיכוני התובענה. אף שסכום הזיכוי הכספי נמוך, סכומו של שובר הקנייה הגבוה יחסית לעלות התיקון הממוצעת ושניתן לרכוש בו מגוון רחב של מוצרים שימושיים, מאזנת עובדה זו".
עוד כתבה בהחלטתה כי "ההסדר איננו הסדר מיטבי במובן זה שלא ברור, בשלב זה, מה יהיו אחוזי המימוש של שוברי הקנייה, בעוד שהיתרה הבלתי מנוצלת של ההטבות נותרת בידי פרטנר", אך מדגישה כי העיקר בהסדר הפשרה היא ההרתעה".