"באולינג": אחיות על כדורים, בקטע טוב
מחאת אחיות בעיירה קטנה בצרפת היא הרקע לעלילת הסרט "באולינג", המשלב באופן אלגנטי ומשובב נפש תכנים חברתיים עם שגרת יומן של נשים עובדות ואכפתיות
שביתת אחיות בישראל לא מצליחה להזיז יותר מדי - למעט לחולים ולאחיות עצמן כמובן. היום אם אין לכם איזה סלב או מינימום ילדה חולה שעוברת מסך, רוב הסיכויים שיקברו את המחאה שלכם מתחת לחדשות נוספות על קוטג' ודלק. ובכל זאת, מאחורי אותן נשים בחלוקים לבנים - שלעיתים אנו נוטים לקחת אותן כמובן מאליו - יש גם חיים פרטיים, הזדהות קבוצתית, ואכפתיות לאחר.
ביקורות סרטים אחרונות בערוץ הקולנוע של ynet:
כל אלה ועוד באים לידי ביטוי בגרסה הטרי-קולור שלהם ב"באולינג" - סרט צרפתי, קטן וחמוד של הבמאית מרי-קסטיל מנסיון-שאר, שבמרכזו יש מחאה שכזו נגד סגירת מחלקת יולדות בבית החולים הציבורי בעיירה קַרֵה (Karaez-Carhaix).
הסרט - המבוסס על סיפור אמיתי - מתחיל עם הגעתה של קתרין (קתרין פרו), מנהלת משאבי אנוש קרירה, שעד כה העבירה את ימיה בעיר הגדולה פריז. משימתה הראשונה היא להבריא את מצבו הכלכלי של בית החולים. לצערה הרב, היא נופלת היישר למלכודת של מנהל בית החולים שצריך לעשות קיצוצים ומפיל עליה את האחריות לשאת את הבשורות הרעות: תוך תקופה קצרה עליה להכיר את כל אנשי הצוות ולבצע את החלטת המנהלה, לסגור את מחלקת היולדות, משום שזו אינה מכניסה כסף כי פשוט אין מספיק לידות.
הגעתה של מישהי זרה מחוץ למעגל המוכר שאינה מכירה הלכות המקום, את ההומור ואת התרבות, יוצרת מן הסתם, חיכוכים בינה לבין המקומיים. במקביל היא גורמת למתיחות בתוך החבורה המקומית שחיה במין מקלט מוגן של חיים שלווים, ובאותו הזמן גם מאפשרת לקתרין לגלות שהחיים אותם חיה עד כה היו שקר אחד גדול.
היותה עובדת משאבי אנוש לועגת לעובדה שהיא חסרת כל יחסי אנוש עם אחרים, אפילו עם בעלה, שאת היחס החם מעדיף להפנות אל פסלי הנשים המעטרים את דירתם הענקית. אבל בעיירה הקטנה לא מאפשרים לבן אדם להיות לבדו, יצר הסקרנות של תושבי, ובעיקר תושבות, המקום מוציא את קתרין מחדרה ומוביל אותה למחוזות חדשים של הנאה.
בתחילה היא מזלזלת בהנאות הקטנות דמוי משחקי הבאולינג שחבורת אחיות מחלקת היולדות עוסקות בהן (ואפילו מקימות קבוצה שמתחרה ברחבי המחוז), אבל מהר מאד לומדת שדווקא ההנאות הקטנות האלה הן אלו שעושות את החיים שלנו הרבה יותר מלאים.
שליחותה של הממונה על משאבי אנוש
ההחלטה לסגור את מחלקת היולדות מטלטלת את העיירה ואת החברות שהצליחה קתרין לבנות עם מתילד (מתילד סנייה) ופרמין (פרמין רישאר), אחיות מחלקת יולדות, שהן גם חברותיה לקבוצת הבאולינג המקומית. מנהל בית החולים לא רק שלא עושה משהו כדי להציל את המצב, אלא בורח לחופשה של כמה ימים עד יעבור זעם והמחאה שהתיישבה מחוץ לבית החולים שלו, בדמותם של מאות מפגינים חברי העיירה, תתפזר.
אבל כמו כוחה של חברות כך גם כוחן של נשים והמאבק רק מתחיל, גם לשמר את החיים כפי שאנשי העיירה מכירים, גם לשמר את מחלקת היולדות שאחראית להביא חיים חדשים לעולם וגם לחזק את כוחה של הנשיות - זו שהיתה קפואה כמו פסל אי-שם בדירה אפורה וקרה בפריז.
על אף שנדמה שמדובר בנושא טריוויאלי, "באולינג" מצליח ליצור הרפתקאה מתוקה שמספרת על חברות אמיצה, על החופש להיות מי שאת באמת ועל הרצון, התקווה והמלחמה ליצירת חיים חדשים. נכון, הסרט גם מלא בקלישאות, אנשי העיר מול הכפר, יצירת חיים וחשיבותו של הריון ועוד ועוד, אבל הסרט עושה זאת בחן וקשה שלא לתת לאווירה להשתלט עליך.
אם אתם מחפשים סרט שיש בו מסר, אבל לא כזה שמכביד על הנשמה, "באולינג" יכול לספק לכם שעה וחצי (עוד יתרון לזכותו) של הנאה, צחוקים וניסיון להטמיע, בין השורות, עד כמה חשוב הביחד.