שתף קטע נבחר

רוצים לפרוט 100 שקל בביה"ח? שלמו 10 שקלים

במכונה לפריטת שטרות הניצבת במיון בביה"ח בני ציון בחיפה מבקשים מהלקוחות השבויים והחולים 10 שקלים עמלה על פריטת שטר של 100 שקל ו-5 שקלים על 50 שקל. המפעיל: "יש לנו עלויות אז אני מעביר את זה ללקוח". בעקבות פניית ynet העמלה הופחתה

יקר לפרוט שטרות בבית-החולים: לא מספיק שמכונות הממתקים והשתייה הקלה מספקות מוצרים ביוקר, מסתבר שעל פריטת שטר של 100 שקל במיון במרכז הרפואי בני ציון גובים עמלה של לא פחות מ-10 שקלים.

 

  • התקף לב בהדסה: 67 שקל לשני קפה ומאפה

  • למה באיכילוב ממליצים להורי פגים על סימילאק?

  •  סך עמלות הבנקים ב-2012: כ-15 מיליארד שקל

 

אדם שביקר במיון גילה שכדי לפרוט כסף במכונה – המפעילים מבקשים מהצרכן 10% מסכום הפריטה. על 50 שקל מבקשים 5 שקלים עמלה ועל 20 שקל - 2 שקלים. למיטב הבנתנו, עלות הפעלת המכונה זהה עבור כל שטר, אם כך מדוע אין עמלה קבועה? אפשר לומר שכל גבייה היא לגיטימית בשוק החופשי, אבל מיון של בית-חולים זה לא בדיוק מקום שיש בו אופציות רבות לפריטת שטרות. הלקוחות שם הם לקוחות שבויים, שלא יכולים לעזוב את המקום בין אם הם מאושפזים, או מחכים בתור לרופא או שהם קרובי משפחה של מי שמאושפז או מחכה בתור לרופא.

 

בנוסף, פריטת השטר חיונית יותר בבתי-חולים מאשר במקומות אחרים, משום שברוב בתי -החולים ניצבות מכונות שתייה, כריכים, קפה וחטיפים ואלה דורשות מטבעות בלבד, או שטרות ש"במקרה" מתאימים לשטרות שמספקת מכונת הפריטה. העלות של הפריטה מצטרפת לעלויות נוספות בבתי-החולים: החטיפים והשתייה יקרים, החניה עולה כסף רב וגם הרפואה עצמה - לא ניתנת לאזרח בחינם. 
10% עמלה על כל שטר. למה על שטר של 100 שקל צריך לשלם יותר? ()
10% עמלה על כל שטר. למה על שטר של 100 שקל צריך לשלם יותר?

 

"זה לתפוס את הצרכן ברגע הכי חסר אונים שלו"

"הלקוחות בבית-החולים הם לא רק לקוחות שבויים מבחינה פיזית, שכן הם אינם יכולים לזוז משם ולהיעזר באפשרויות אחרות, הם גם לקוחות מסכנים", קובל המתלונן. "העניין הזה תופס אותם ברגעים הכי מטלטלים וחסרי אונים - הגעה לבית-החולים באופן שאינו סובל דיחוי. אלה אנשים שנתפסים ברגע בו הדבר האחרון שהם יכולים או רוצים לחשוב עליו הוא צרכנות נבונה או אם מישהו עושה עליהם קופה. אין להם שום רזרבות של אורח רוח".

כאן פורטים כסף. ביוקר ()
כאן פורטים כסף. ביוקר

 

"יש לנו עלויות אז אני מעביר את זה ללקוח"

המפעיל של המכונות, חיים אלדד מחברת א.ב פרפקט אמר ל-ynet: "יש כמה סיבות לעמלה שאנחנו גובים, הראשונה היא עמלת מצלצלים שגובים מאיתנו בבנק. השנייה היא שאני בא, ממלא ומרוקן את המכונה, זה עולה כסף מן הסתם. סיבה שלישית היא שאתה משלם מסים. אז אני מעביר את זה ללקוח, אני לא יכול לעבוד בחינם. רק לבוא לבית-החולים זה עולה לי כל פעם 40-30 שקל בדלק".

 

אז למי שמגיע לביה"ח עדיף לפרוט קודם בפיצוציה.

 

"אני לא מכיר פיצוציות שמסכימות לפרוט שטר של 100 שקל, אולי שטר של 20 יפרטו לך. במכונה הזאת באים ופורטים. אני מעביר את העלות ללקוח זה הכל. כל החודש כל המכונה הזאת בקושי מרוויחה 600 שקל על כל הפריטות האלה. ואם מורידים את עלות הטכנאי שלנו והדלק והמסים – אנחנו אולי מרוויחים 100 שקל מהמכונה כל החודש".

 

אם מרוויחים כל כך רע - למה אתה לא יוצא מהעסק הזה?

 

" כי יש לנו 5,000 מכונות, לא אחת".

 

כמה מכונות כאלה יש בבית-החולים?

 

"אחת ויש אחת בכל בי"ח בארץ ובמיקומים אחרים כמובן".

 

וביה"ח לא מסבסד את זה?

 

"בעקבות הפנייה שלך, ביקשו ממני בביה"ח ללכת לקראתם ולהוריד את העמלה. עקב כך, הורדתי את העמלה לפריטת שטר של 100 שקל ל-5 שקלים במקום 10 שקלים ואת העמלה לפריטת שטר של 50 שקל הורדתי ל-3 שקלים במקום 5 שקלים".

 

והורדתם את גובה העמלה רק בבני ציון?

 

"כן, כי המנהל ביקש מאוד אז באנו לקראתו".  

 

במרכז הרפואי בני ציון מסרו בתגובה: "אנחנו מודים לך על הפניית תשומת ליבנו לנושא. המכשיר הוצב לשירות הציבור על ידי חברה פרטית וכמו כל מכשיר, השימוש בו כרוך בעמלה. כמו למשל במכשירי כספומט. מן הראוי לציין כי, המרכז הרפואי בני ציון אינו מקבל כספים ממפעיל המכשיר על תפעול המכשיר בשטח בית החולים וכל ייעודו של המכשיר הוא לתת שרות. בעקבות פנייתכם, נפנה לחברה ונבקש מהם להפחית בגובה העמלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מכונת היוקרה. יש 5,000 כאלה ברחבי הארץ ואחת בכל בי"ח
מומלצים