שתף קטע נבחר

 

נשיא הנציבות האירופית: לא נסבול פגיעה בזכויות היהודים

עזרה חשובה ליהדות אירופה: נשיא הנציבות האירופית הודיע כי הוא מתנגד לפגיעה בחופש הדת ברחבי היבשת, ובכוונתו לכנס אסיפה מיוחדת של נציגי המדינות באיחוד האירופי: "לא נסבול פגיעה בזכויות הדתיות הבסיסיות החשובות כמו חופש קיום מצוות ברית המילה והשחיטה הכשרה"

אחרי ההתבטאויות, האירועים והחקיקה שהסעירה את יהדות אירופה - נשיא הנציבות האירופית, ז'וזה מנואל ברוסו, הודיע כי הוא מתנגד לפגיעה בחופש הדת ברחבי היבשת, ובכוונתו לכנס אסיפה מיוחדת של נציגי המדינות באיחוד האירופי כדי לדון באירועים האחרונים שפגעו בקהילות היהודיות.

 

<< עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

בפגישה שקיים ברוסו בבריסל עם רבני מדינות, ובהם נשיא ועידת רבני אירופה, הרב פנחס גולדשמידט, אמר נשיא הנציבות: "לא נסבול פגיעה בזכויות הדתיות הבסיסיות החשובות כמו חופש קיום מצוות ברית המילה והשחיטה הכשרה". לדבריו, "האיחוד האירופי נוסד בין השאר בכדי לשמור על זכויות המיעוטים ביבשת".

 

עוד חדשות מהעולם היהודי :

 

הרבנים סקרו בפני נשיא הנציבות את הבעיות שאיתן מתמודדים בקהילות היהודיות ביבשת, שעיקרן ההגבלות על ברית מילה, איסור על השחיטה הכשרה והאנטישמיות הגואה, ומחו באוזניו במיוחד על האיסור הטרי שהוטל על השחיטה בדנמרק, ועל דברי שר החקלאות והמזון במדינה כי "זכויות החיות קודמות לאמונה דתית".

 

מתנגד נחרצות להתקפות

ברוסו אמר כי אין לארגונו שליטה על מועצת אירופה, אך הוא מתנגד נחרצות להתקפות על ברית המילה. הוא גילה כי דרש הבהרות מממשלת פולין על איסור השחיטה, והוא ממתין לתשובתה, והבטיח כי האיחוד האירופי יטפל בביטחון בתי הכנסת והמוסדות היהודיים. הוא אף הודיע כי יסייע גם לפרויקט ועידת הרבנים לתיעוד, שימור והגנה על בתי הקברות.

 

מלבד גולדשמידט השתתפו בפגישה עם ברוסו גם רבה של פריז וממלא מקום הרב הראשי לצרפת, יצחק גוגנהיים; רבה של פולין מיכאל שודריך, רב העיר וינה חיים אייזנברג, נציג ועידת רבני אירופה במוסדות האיחוד האירופי ורבה של בריסל, אברהם גיגי, מנכ"ל הוועידה משה לוין, ואחרים.

 

הקהילות היהודיות באירופה חוו בשנה האחרונה גל של חקיקה לצד הצהרות שפגעו בעקרונות מהותיים לחייהן, בעיקר בנושא המילה והכשרות. החל מאתמול (יום ב') נכנסה לתוקפה תקנה האוסרת את השחיטה הכשרה בדנמרק. גם הפרלמנט בפולין העביר חקיקה דומה לפני כחצי שנה.

 

שנה לא קלה

נורבגיה הודיעה לפני כשלושה חודשים כי תקדם חקיקה להסדרת ברית המילה, בעקבות קריאת הנציבה

האחראית לשלום הציבור לאסור מילה שאינה רפואית בקטינים, בשל "פגיעה בזכויותיהם". ההצהרה הנורבגית באה חודש וחצי לאחר קביעתה של מועצת אירופה, שבה מיוצגות רוב מדינות היבשת – כי ברית המילה מהווה הפרה של זכויות אדם, משום שיש בה פגיעה בגופם של ילדים שלא על דעתם.

 

ההחלטה גררה תגובה נזעמת מצד ישראל, שהתפתחה להתערבות דיפלומטית במטרה לבטל את ההצהרה. הקרב על הכשרות והמילה נערך בכמה מדינות במקביל, כאשר בשנה האחרונה נחלו ארגונים יהודיים ומוסלמיים ניצחון משמעותי בגרמניה, שם אושרה ברית המילה לאחר חמישה חודשים של חוסר ודאות - מאז פסיקת בית המשפט בקלן, שהגדיר את המילה כ"התערבות חמורה בגוף האנושי". הפרלמנט הגרמני אישר חוק המתיר את המילה, ומעניק להורים את הזכות למול את בנם באמצעות מוהל מוסמך. עם זאת, במדינות סקנדינביה גוברים הקולות הקוראים לאסור את הטקס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות משה פרידמן - ועידת רבני אירופה
נשיא הנציבות האירופית, ז'וזה מנואל ברוסו, עם הרב גולדשמידט
צילום: באדיבות משה פרידמן - ועידת רבני אירופה
מומלצים