שתף קטע נבחר

 

הבורר הורה לאיגוד הג'ודו לשחרר את שלזינגר

לאחר סכסוך מתוקשר שנמשך למעלה משנה, הג'ודוקא יוצאת לחופשי ותוכל לייצג מדינה אחרת. בפסק הבוררות בין הצדדים נכתב: "על איגוד הג'ודו לשחרר את התובעת ולתת בידה מכתב הכולל הסכמה לרישומה באיגוד זר ספציפי". הבורר גם העביר ביקורת על הקרב התקשורתי שניהלו הצדדים. נציגה של הספורטאית: "זהו ניצחון מהול בהפסד". האיגוד בתגובה: "כעת נוכל לראות אם מה שעניין את שלזינגר הוא באמת השחרור"

המאבק של אליס שלזינגר הגיע לסיום. לאחר סכסוך ממושך ומתוקשר, התקבלה היום (ב') החלטת הבורר בנוגע לשאלת שחרורה של הג'ודוקא, אשר דרשה לקבל את הזכות לייצג מדינה אחרת. "אני מורה לאיגוד לשחרר לאלתר את התובעת וליתן בידיה מכתב המאשר זאת ובו כלולה הסכמה לרישומה של התובעת באיגוד זר ספציפי לפי בקשת התובעת, וכן הסמת האיגוד לקיצור/ביטול תקופת ההסגר/הצינון לפני פניית האיגוד הזר", פסק עו"ד דוד גולן, בורר התאחדות הספורט.

 

פרשת אליס שלזינגר:

 

בפסיקתו ציין עו"ד גולן כי לא שוכנע שהאיגוד פעל ממניעים זרים/לא מקצועיים, כפי שטענה שלזינגר, בין השאר בנוגע לדרישה שתעבור להתחרות במשקל של עד 70 ק"ג. עם זאת, קיבל הבורר את הדרישה של שלזינגר לא להתאמן אצל שני הרשקו, מאמנה האישי של ירדן ג'רבי, יריבתה הישירה, ותהה מדוע אינה יכולה להתאמן תחת מאמנה ובן זוגה, פבל מוסין.

 

שלזינגר: "פונטי ניסה לחסל לי את הקריירה"    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: עוז מועלם)

שלזינגר: "פונטי ניסה לחסל לי את הקריירה"    (סטילס: ראובן שוורץ, וידאו: עוז מועלם)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד גולן הדגיש כי הוא נמנע מלפסוק בנוגע לאשם ביחסים העכורים בין הצדדים והתייחס אך ורק לשאלה האם הג'ודוקא ראויה לקבל שחרור או לא. עם זאת, הוא קבע כי לא יחול על שלזינגר חוק צינון של שלוש שנים כפי שמופיע בתקנון הג'ודו העולמי, לאור היחסים העכורים וקבע כי תמוה מדוע האיגוד סירב לבקשת השחרור.

 

פסק הבורר בתיק אליס שלזינגר
פסק הבורר בתיק אליס שלזינגר

 

לסיום, הבורר, שהעביר ביקורת על הקרב התקשורתי שהתפתח בין הצדדים, מחייב את שלזינגר לחשוף כל תמורה כספית שתקבל במידה שתתחרה עבור איגוד זר ומאפשר לאיגוד הישראלי להגיש תביעה כספית נגד הג'ודוקא בעקבות ההשקעה בה במהלך השנים. שני הצדדים יישאו בעלויות המשפטיות.

 

  

"כעת נראה אם מה שעניין את אליס הוא באמת השחרור"

"זהו ניצחון מהול בהפסד. הפסד למדינה, הפסד לג'ודו הישראלי", אמר עורך דינה של שלזינגר בתגובה להחלטת הבורר. "יש להפיק את הלקחים ולגרום לכך שלעולם לא יתרחש עוד כדבר הזה בספורט הישראלי - חיסול ספורטאית אולימפית משיקולים חסרי תום לב. אליס לא תוכל עוד לייצג את מדינת ישראל וזהו נזק בלתי הפיך שניתן היה בקלות למנעו".

 

מאיגוד הג'ודו נמסר בתגובה להחלטה: "אנו שמחים שהסוגיה הזאת, אותה ניסינו להביא לכדי סיום כבר תקופה לא קצרה, הגיעה לסיומה. כפי שטען האיגוד כבר לפני מספר חודשים החליט הבורר כי על שלזינגר להציג בקשה ממדינה ספציפית ולא תוכל לקבל שחרור "על ריק" כפי שדרשה. בנוסף הדגיש הבורר כי אין בהחלטות איגוד הג'ודו מניעים זרים, ניגודי עניינים ועמדת האיגוד בהחלט מקובלת ולגיטימית".

 

משה פונטי. האיגוד רשאי להגיש תביעה נגד שלזינגר (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
משה פונטי. האיגוד רשאי להגיש תביעה נגד שלזינגר(צילום: אורן אהרוני)

 

ומה חשב הבורר על התנהלות איגוד הג'ודו?
ומה חשב הבורר על התנהלות איגוד הג'ודו?

 

"היום כבר מותר לומר שהסכמנו יותר מפעם אחת לשחרר את שלזינגר ויעידו על כך ראש מנהל הספורט, אורי שפר, והמנכ"לית אורלי פרומן, אולם שלזינגר והסובבים אותה, שמרוויחים פרסום חינם על חשבונה, משכו את הפרשה הזו כמה שיותר זמן. כעת נוכל לראות אם מה שעניין את שלזינגר ומוסין הוא באמת השחרור. אנו מאחלים לה הצלחה במדינה החדשה אותה תבחר לייצג".

 

משרד הספורט הגיב: "משרד הספורט, אשר ניסה לאורך התקופה האחרונה לגשר בין הצדדים ואף פנה וביקש מהאיגוד לשחרר את אליס שלזינגר מטעמים הומניים, מקווה שבכך יבוא הקץ לפרשה אומללה ועגומה זו. אנו מקווים שבעקבות פסק הבורר אליס שלזינגר תוכל להמשיך ולקדם את הקריירה שלה כספורטאית במקום אחר, ואיגוד הג'ודו ימשיך ויקדם את הג'ודו בישראל".

 

שיאו של הסכסוך: מסיבת העיתונאים

שלזינגר נמצאת בסכסוך עם איגוד הג'ודו הנמשך כבר יותר משנה, כשבשיאו היא כינסה מסיבת עיתונאים בה הודיעה על הגשת תביעה נגד האיגוד בדרישה לאפשר לה להשתחרר ולעבור לייצג מדינה אחרת. לאחר דיון מקדים, הורה שופט בית המשפט המחוזי בלוד יעקב אברהם, על העברת התיק למיצוי הליכים במסגרת בוררות של התאחדויות הספורט.

 

ב"ידיעות אחרונות" נחשף החודש כי איגוד הג'ודו פנה לפסיכיאטר של מחוז תל אביב בבקשה לערוך לשלזינגר בדיקה דחופה. בקשת האיגוד נדחתה והפסיכיאטר אף ציין כי "לא עולה אינדיקציה חוקית להתערבות בכפייה".

 

שלזינגר עם עורך דינה, אמיר רוזנברג (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שלזינגר עם עורך דינה, אמיר רוזנברג(צילום: אורן אהרוני)

 

בעקבות החשיפה הורתה שרת התרבות והספורט, לימור לבנת לראש מנהל הספורט, ד"ר אורי שפר, לזמן את יו"ר האיגוד משה פונטי לבירור. לאחר פגישה משותפת בין חבר הכנסת יואל רזבוזוב ונציגי משרד הספורט, הודיע רזבוזוב כי הושג סיכום לשחרורה של שלזינגר, בתנאי שתסיר את התביעות שהגישה נגד איגוד הג'ודו.

 

ייתכן שהפרשה לא תסתיים גם לאחר החלטת הבורר, שכן לאיגוד שמורה הזכות לערער ולפנות לבית משפט אזרחי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
אליס שלזינגר
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים