דער ווייס: כולם רוצים להיות אברהם פריד
60 מתמודדים אנונימיים, חמישה שופטים ידועי שם - ומנחה שכל אחד מכיר בבני ברק וירושלים. עזבו אתכם מבר רפאלי, וקבלו את הדבר החם במגזר החרדי: "הקול הבא", ריאליטי המוזיקה הראשון. כתבנו נכנס אל מאחורי הקלעים, וגילה למה אין מים על שולחן השופטים (כדי שלא לבזבז זמן-שידור על ברכות). צפו
עזבו אתכם מפוליטיקה, מה שבאמת מעסיק את המגזר החרדי – אלו בחירות מסוג אחר לחלוטין. "הקול הבא" אימצה את פורמט הריאליטי המוזיקאלי, והפכה בן יום לשיחת היום בשטיבלעך, בבתי הכנסת, בישיבות ובמרכולים.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
מאות מתמודדים ניגשו לאודישנים, אך את הסינון עברו 60 בלבד. עד תום שלב האודישנים צפויים לעבור 25 זמרים בדרך לתהילה ולתחרות עצמה. הפורמט כולו חדשני במהותו למגזר החרדי: תוכנית בסטנדרטים אחרים, המשודרת בשידור חי למאזינים ברדיו "קול חי", יוזם הקונספט – ואף מצולמת בפני קהל ומשודרת ליוטיוב, בהנחיית מנחם טוקר.
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- אמנות במחלוקת: בשנקר עיצבו "תפילין לנשים"
- שמע ישראל: התעטף בטלית, הניח תפילין - ונהג
- צפו: גם בגיל 40 בת שבע צריכה את אמא
בעוד המתמודדים - חלקם מוכשרים לעילא, כפי שתוכלו להתרשם מכתבת הווידיאו - אנונימיים לקהל החרדי, הרי שצוות השופטים מורכב ממוזיקאים בעלי שם: הזמרים אוהד מושקוביץ, חיים ישראל ועדי רן, המלחין יוסי גרין והמנצח ד"ר מרדכי סובול.
"צעד היסטורי למגזר"
"הגעתי לזה דרך הילדים שלי", מספר עמיחי סובר, אחד המתמודדים. "הם שסיפרו לי על התוכנית. בהתחלה
לא לקחתי את זה בפן התחרותי, אני פשוט אוהב כל מה שקשור במוזיקה וחי את המוזיקה". גם יוסי מרק, פליט "הקינדרלעך" החליט לנסות את מזלו דרך התוכנית: "אני רוצה לעשות את הצעד הבא בעולם המוזיקאלי, אז החלטתי להירשם לתוכנית".
דוד פדידה, האיש שמאחורי הקונספט, מאמין שמדובר בלא פחות מצעד היסטורי למגזר: "אנחנו מראים פנים אחרות של הציבור החרדי... אז נכון שמה שאנחנו עושים עכשיו זה צעד מתקדם עבור הקהל החרדי, ואולי יש רבנים שיצאו נגד זה, כמו כל דבר - אבל המיינסטרים אתנו".
השופט אוהד מושקוביץ מספר על היסטריה במגזר, ומבקש רק "טיפ קטן: כוסות מים לשופטים על השולחן". אבל דוד פדידה מספק הסבר מקורי להיעדרה של השתייה: "כל שנייה בתוכנית ספורה, ואצלנו לפני ששותים צריך לברך. שמונה השניות שאדם מברך ברכה ראשונה ואחרונה, ייקח לנו מהזמן של התוכנית. אז אנשים יכולים לשתות לפני ואחרי התחרות. בסך הכל מדובר בשעה וחצי", הוא צוחק.