המאבק של החד הוריות לקורת גג יציבה
האינטרס החברתי והכלכלי הוא לשבור את מעגל העוני הרב דורי, לגרום לכך שהילדים שלנו יהיו במקום אחר לגמרי. בלי יציבות של האמהות החד הוריות בקורת גג, בלי דיור ציבורי, זה פשוט לא יקרה!
עוד דעות ב-ynet:
לעצור את האלימות ולהניע את התקווה
גם היום "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה"
לקח הרצח - משבטיות לחברה משתפת
האקדח שהופיע במערכה הראשונה, יירה בשלישית
באין אמצעים כלכליים הופכת המציאות של מחסור בקורת הגג להרסנית, מביאה לחוסר יציבות תעסוקתית וקהילתית, מחריפה את העוני, ופוגעת במרקם העדין של התא המשפחתי. יש לה השלכות רבות בעיקר על הילדים - הצורך בנדודים בין דירות שכורות באופן תכוף מאלץ את הילדים להתמודד באופן תדיר עם פרידות, הן מגורמי מקצוע טיפוליים ומסגרות חינוכיות, והן מחברים בני גילם. הם מפתחים חרדת נטישה, בעיות רגשיות ולימודיות, וקשיים ביצירת קשרים חברתיים בריאים ונורמטיביים, מה שמעלה את ההוצאות הכרוכות בטיפול בהם, ומגביר באופן מיידי את הסיכוי להוצאתם מתוך התא המשפחתי אל פנימיות ובמצבים שונים אף למוסדות (בהם להשמת ילד אחד משלמת המדינה מעל ל-10,000 שקל בחודש, סכום שהיה מאפשר דירה מכובדת).
חסמים רבים עומדים בפני נשים חד הוריות הזקוקות לפתרונות וסיוע בדיור ציבורי. רבות מהן מדווחות על כשל של המנגנון לסיוע בשכר הדירה הניתן לעומדות בקריטריונים לקבלתו, ומצביעות על קושי רב להשיג את הערבויות הנדרשות לשכירות בשוק הפרטי, כשאין להן אפשרות לפריסה של צ'קים או להצגת שטר ביטחון ויכולת להביא ערבים, ולכן הן מתקשות למצוא בעלי דירות שיהיו מוכנים להשכיר להן.
בעיה נוספת נעוצה בסכומים הנמוכים מאוד המשולמים כסיוע, ואינם ריאליים למחירי השכירות בשוק החופשי, ולכן הן נאלצות להשלים נתח נכבד משכרן הנמוך ממילא (ולקצץ בהוצאות אחרות) שהוא בעצם זה המזכה אותן מלכתחילה בסיוע עבור שכר הדירה. ההליך הבירוקרטי והטופסולגיה הנדרשת לחידוש הזכאות לסיוע אורכים זמן רב, ומביאים למצב שבו הן מוצאות עצמן במשך מספר חודשים ללא סיוע כלל, מה שמקשה על עמידה בתשלומי השכירות ומשפיע על הרצון של בעלי הדירות להשכיר להן, ובנוסף גורם לצבירה של חובות שרק תופחים, מה שמעמיק את העוני ומקשה על התנהלות תקינה ויכולת להחלץ ממנו.
מעבר לכך נשים המקבלות מזונות לילדיהן מהמוסד לביטוח לאומי בהיעדר אב משלם, נדרשות לוותר על קבלת מזונות ילדיהן מהמוסד לביטוח לאומי, ולעבור למסלול של הבטחת הכנסה/השלמת הכנסה שאם לא כן, לא יהיו זכאיות לדיור ציבורי, דבר המביא לפגיעה חמורה בזכות הילדים שנפסקו בעבורם על-ידי בית הדין הרבני או לענייני משפחה דמי מזונות. מצב זה מחריף את העוני בקרב משפחות חד הוריות המתקיימות מגמלת מזונות.
חסם נוסף שמביא להחרפת העוני בקרב ילדים, הוא הדרישה לילד שלישי כתנאי לקבלת זכאות לדירה - כך דוחקים נשים שנמצאות ממילא בעוני וכבר במצוקת דיור חריפה עם ילדים בעוני, להביא ילד נוסף כדי לזכות בזכאות לדירה - תעודת הזכאות הנכספת, המשאלה של אותה אישה הזקוקה לבית תגיע, אך יעברו שנים ארוכות עד לרגע שתזכה להשתכן בדירה של הדיור הציבורי.
לאור כל זאת אין זה פלא כי מי שעומדות בחזית המאבק על הזכות לקורת גג
ולדיור ציבורי הולם הן נשים מכל הארץ, שחוברות יחד למען המאבק הצודק לצורך הבסיסי ביותר - קורת גג או מעון לפי הגדרתו של ז'בוטינסקי בחמשת המ"מים, והן בעצמן מנסיונן ובכוחותיהן האדירים הן אלו שמניעות את הדרישה לשינוי בתפיסת הממשלה את הדיור הציבורי, שעד כה במשך עשורים היה במגמת חיסול וגזל של המשאבים.
האינטרס החברתי והכלכלי הוא לשבור את מעגל העוני הרב דורי, לגרום לכך שהילדים שלנו יהיו במקום אחר לגמרי. בלי יציבות של האמהות החד הוריות בקורת גג, בלי דיור ציבורי, זה פשוט לא יקרה!
היום התתכנסה הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי במסגרת יום הדיור הציבורי ותדון בחסמים העומדים בפני נשים הזקוקות לדיור ציבורי
כהן בנלולו, "לא נחמדות לא נחמדים"