נתניהו א' ונתניהו ב'
אני מתקשה להבין לאיזה ראש ממשלה אני צריך להאמין: לזה שמביע תמיכה בכלל הזרמים ביהדות בהיותו מעבר לים - או לזה שממנה למדינת ישראל רב ראשי שמותח ביקורת על כך ששר החינוך ביקר בקהילה קונסרבטיבית בארה"ב
הרב הראשי לישראל דוד לאו מתח ביקורת על שר החינוך נפתלי בנט מפני שהאחרון ביקר בקהילה קונסרבטיבית בארה"ב. "ההתנהלות הזאת אינה מקובלת על כלל ישראל", אמר הרב על הביקור של השר בנט והוסיף: "לדבר מראש עם קהל מסומן ולהכיר בו ובדרכו, כאשר דרך זו מרחיקה את היהודים מדרכה של ישראל, זה אסור. אם השר בנט היה שואל לדעתי לפני הביקור הייתי אומר לו בפירוש כי 'אתה לא יכול ללכת למקום בו החינוך שם מרחיק יהודים ממסורת, מהעבר ומהעתיד של העם היהודי'".
עוד בערוץ הדעות:
מה שטוב לניו יורק טוב גם לתל אביב
529 הנעדרים בישראל - בעיה לאומית ולא פרטית
מלחמת תרבות, בימים ההם בזמן הזה?!
לפני כחודש נאם ראש הממשלה בנימין נתניהו בארה"ב והביע תמיכה בכלל הזרמים ביהדות. "כראש ממשלת ישראל אבטיח תמיד שכל היהודים יוכלו לחיות בישראל - אורתודוכסים, רפורמים וקונסרבטיביים", אמר נתניהו והוסיף כי זו הפעם הראשונה שממשלת ישראל, יחד עם הסוכנות היהודית, ישקיעו ויחזקו את הקהילות הרפורמיות והקונסרבטיביות בתוך מדינת ישראל.
לא ברור לי מדוע בקהילה הקונסרבטיבית בישראל התרגשו מנאום חוצב הלהבות של ראש הממשלה. הם הרי יודעים שנתניהו מנסח את משנתו בהקשרי קהל ושרידות. לפני כשבועיים קראתי לראש הממשלה מעל דוכן הכנסת לומר את הדברים במליאה, כדי שגם חברי הכנסת מהקואליציה שלו ישמעו אותם, ולא פחות חשוב: שיבצע את מה שהתחייב. מיותר לציין שזה לא קרה.
לפני למעלה משנתיים מדינת ישראל בחרה שני רבנים ראשיים. נאבקתי אז בכל כוחי בכדי שבראש הרבנות הראשית ייבחר לפחות רב ראשי ציוני אחד (במקביל לניסיון לבטל את כפילות התפקיד). נתניהו תרם אז תרומה משמעותית להפסד הצורב של הציונות בהתמודדות הזו (כך גם מפלגת הבית היהודי). ראש הממשלה תמך בגלוי ומאחורי הקלעים בבחירתו של הרב דוד לאו לתפקיד והשר בנט, שכיהן אז כשר הדתות, גרר רגליים ואפשר לחרדים למנות שני רבנים.
בניגוד לרב לאו - אני מברך את השר בנט על הביקור בקהילה הקונסרבטיבית בארצות הברית. ובלשכת ראש הממשלה - דממה. לא גיבוי לבנט ולא תמיכה בקונסרבטיביים. מול קהל מגוון של יהדות ארצות הברית נתניהו אומר להם מה שהם רוצים לשמוע - מביע תמיכה בזרמים השונים ביהדות ומתחייב לדאוג להם. ובארץ? נתניהו מיישר קו עם "השותפים הטבעיים" שלו.
אני מתקשה להבין לאיזה ראש ממשלה אני צריך להאמין: לזה שמביע תמיכה בכלל הזרמים ביהדות בהיותו מעבר לים - או לזה שממנה למדינת ישראל רב ראשי שמותח ביקורת
על כך ששר החינוך ביקר בקהילה קונסרבטיבית בארה"ב. נתניהו של נאומים בארה"ב או נתניהו של מעשים בישראל?
ההתעלמות המוחלטת של המפלגות הדתיות מהרפורמים והקונסרבטיביים פגע קשות ביחסי ישראל והתפוצות ותרמה להתבוללות בארה"ב. כשנפגשתי לפני מספר שבועות עם אנשי הוועד היהודי האמריקני מכל הזרמים, גם האורתודוקסיים שביניהם רצו לראות בדברי ראש הממשלה כבשורה. כאילו משהו עומד להשתנות. הרגעתי אותם והסברתי להם שלא יבנו על זה. ראש הממשלה מדבר בהקשרי קהל ואינטרס פוליטי בלבד כשהשיקול המרכזי בעיניו הוא שרידותו. הצעתי להם שלא יבנו על כך שישוב לארץ הוא יעז לומר מילה בכיוון. בינתיים לפחות אני צודק.
מה שנותר לנו הוא לבחור למי להאמין. לנתניהו א' או לנתניהו ב'.
אלוף (במיל') אלעזר שטרן, חבר כנסת מטעם יש עתיד