שתף קטע נבחר

 

ספרדים וחוזרים בתשובה: 45 ילדים בלי בית ספר בקריית יערים

45 ילדים ממשפחות חרדיות לא התקבלו למוסדות החינוך ביישוב, לטענתם - בשל היותם "מודרנים", חוזרים בתשובה או ספרדים. המועצה מסרבת לממן עבורם את הלימודים או ההסעות, ומספקת כרטיס "חופשי חודשי". היום הביאו את הילדים למועצה - עד שיימצא פתרון: "לא נשלח ילדים בכיתה א' בשלושה אוטובוסים לירושלים"

 

הורים ביישוב החרדי טלז-סטון (קריית יערים) על סף ייאוש: 45 ילדים וילדות ממשפחות חרדיות לא התקבלו למוסדות החינוך ביישוב, ולא יחלו מחר (יום ו') את שנת הלימודים. הסיבה, לטענתם: היותם "מודרנים" (הורים עובדים), חוזרים בתשובה או ספרדים.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

מדי יום הם נאלצים לנדוד לירושלים, ולשלם מאות שקלים יותר כל חודש עבור חינוך שאמור להיות חינמי. בנוסף, הם טוענים כי המועצה לא מוכנה לקחת על עצמה את מערך ההסעות. לאחר ניסיונות מאבק שלא צלחו בימים האחרונים, הביאו ההורים את ילדיהם היום (ה') למחלקת החינוך במועצה: "הם יצטרכו למצא להם פיתרון".

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

גד, אחד ההורים ששמו שמור במערכת, סיפר ל-ynet כי "אנחנו 45 משפחות שנחשבות משום מה למודרניות, וכל מוסדות החינוך ביישוב לא מוכנים לקבל אותנו בשום אופן".

 

מה זה "מודרניות"? - "חלקנו לובשים חולצות כחולות (ולא לבנות כמנהג האברכים), לאחרים יש טלפון 'לא כשר', ובכלל, אנחנו לא עונים למאפיינים המרכיבים את קטגוריית ה'אברך'. כמובן שגם הרקע העדתי הישן והטוב משחק תפקיד, ולילדים ממוצא מסויים הסיכוי פוחת משמעותית".

 

רוצים ללמוד ביישוב

בצר להם השלימו ההורים עם הדחייה, ואפילו לא ביקשו שהמועצה תקים עבורם מוסדות מתאימים בתחומי היישוב. הם מצאו לילדיהם מוסדות חינוך פרטיים בבירה המרוחקת כחצי שעת נסיעה ממקום מגוריהם. אלא שמוסדות אלה הינם פרטיים.

 

הביאו את הילדים למחלקת החינוך ()
הביאו את הילדים למחלקת החינוך

 

המשמעות הישירה היא שההורים נאלצים לשלם כ-600 שקלים מדי חודש עבור שכר לימוד, בעוד שביישובם, בתי הספר - כמו כל מוסדות החינוך בישראל - הם בחינם. בחישוב פשוט ההורים משלמים כ-12 אלף שקלים מכיסם הפרטי מדי שנה, רק בגלל שהמועצה לא מקימה עבורם בתי ספר - או דואגת לשיבוץ ילדיהם במוסדות החינוך הקיימים.

 

למה המועצה לא מקימה עבורכם בתי ספר?

 

"היא אומרת שזה לא כדאי לה כלכלית. יש מעט ילדים המתפרסים על פני טווח רחב של גילאים, ולכן היא לא מוכנה לעשות זאת. אבל אנחנו לא מבקשים בית ספר בשבילנו, אנחנו רק רוצים שהילדים שלנו ישתלבו במוסדות החינוך הפועלים בטלז-סטון. אנחנו חרדים גמורים, ולטעמינו אין להם ולנו כל בעיה עם בתי הספר הללו".

 

"חופשי חודשי" לילדים בכיתה א'

בינתיים, פנו ההורים למועצה המקומית, בדרישה לממן לכל הפחות את מערך ההסעות לירושלים. בשנים הראשונות קיבלה המועצה על עצמה את המימון, ואף אירגנה את ההסעות. אך לדברי ההורים, בשנת הלימודים האחרונה (התשע"ז) הכריזה המועצה כי היא חדלה לממן את מערך ההסעות מפאת קשיי תקציב.

 

 

"כשלי אין כסף לשלם ארנונה, מעקלים לי רכוש ויודעים היטב כיצד לחלץ את התשלום", אומרת אחת האמהות. "אבל כשהמועצה מכריזה שאין לה כסף – זה עובד לסדר היום".

 

לאחר מאבק עיקש של ההורים הסכים ראש המועצה המקומית, אברהם רוזנטל, לשלם 50% מכלל עלויות ההסעה, אך קבע כי הארגון יוטל על ההורים. כך, בשנה האחרונה השתתפה המועצה במחצית מעלות ההסעות. במקביל הובטח להם כי בשלב מסויים יטפס המימון לכדי 100%.

 

אלא שאז הגיעה שנת הלימודים התשע"ח, הנפתחת מחר - והמועצה הכריזה שוב כי היא אינה מוכנה להשתתף בתשלום ההסעות כלל. שוב יצאו ההורים למאבק עיקש, וראש המועצה ניאות להשתתף בתשלום כרטיס "חופשי חודשי" בערך השווה ל-30% מעלות ההסעה.

 

"יש לי ילדים בכיתות א' ו-ג', ואני כמובן לא אשלח אותם בשניים-שלושה אוטובוסים לירושלים", אומר גד. "בסופו של יום, אנחנו ההורים אנשים עובדים, ונאלצים לקחת את הילדים כנהגי מוניות במכוניות שלנו, ולבזבז שעות עבודה רבות ויקרות".

 

"תנו לנו פתרון"

ההורים החליטו להגיע אל בניין המועצה ולהידבר עם ראש המועצה באופן בלתי אמצעי. לאחר שיחה ארוכה הסכים האחרון להעלות את השתתפות המועצה שוב ל-50%. אלא שההורים דורשים מימון מלא – או שיבוץ ילדיהם בבתי הספר ביישוב. בעקבות ניסיונם להיפגש שוב עם ראש המועצה, אתמול, הגיעה המשטרה וניסתה לפנות אותם.

 

"זה פשוט לא הגיוני. אנחנו נשארים ללא פיתרון", אומרים ההורים. "אנחנו מדגישים שוב ושוב, מבחינתנו הילדים שלנו יכולים ללמוד במוסדות החינוך הקיימים ביישוב, זה גם יחסוך לנו מאות שקלים מדי חודש. זה תפקידה של המועצה לדאוג לילדינו למוסדות חינוך".

 

יעקב מרגי, יושב ראש וועדת החינוך של הכנסת, אמר בתגובה: "יש ראשי ערים שחושבים שהם נבחרו לשרת רק אוכלוסייה מסויימת, וכדי לשנות להם את ה-די-אן-איי צריך כנראה קבוצת תמיכה".

 

ראש המועצה, אברהם רוזנטל, בחר שלא להגיב, וכך גם מירי לביא, מנהלת תחום החינוך במועצה.

 

ממשרד החינוך נמסר: האחריות להסעות נמצאת בידי הרשות, המשרד עושה כל שביכולתו לסייע לרשות המקומית בנושא זה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים