צפו: שימפנזה מאכילה גורי טיגריסים
דוֹ-דוֹ, שימפנזה בת שנתיים אומנה להאכיל גורי טיגריסים בני כחודשיים בגן חיות בתאילנד. בעולם מתמוגגים מהחיבור הצבעוני, אך זואולוג מגן החיות התנ"כי בירושלים טוען כי מדובר בשידוך ביזארי ללא תרומה ממשית לבריאות החיות
השימפנזה הצעירה שהולבשה במכנסי ג'ינס קצרים, תועדה מאכילה את אאורן, גור טיגריס בנגלי בן כחודשיים בחלב מבקבוק, לעיני המבקרים הרבים במקום. בעת המפגש בין השניים, נראו ברקע גורי טיגריסים נוספים המוחזקים בכלובים קטנים, ומעת לעת, הוחלפו הגורים כדי לאפשר לדו-דו להמשיך בפעולות ההאכלה, תוך כדי שהיא שותה בעצמה מהבקבוק.
זואולוג: אין לכך תרומה לבריאות החיות
שמוליק ידוב, האוצר הזואולוגי בגן החיות התנ"כי מתקומם נגד השידוך החייתי. "מדובר ביחסי ציבור נטו לגן החיות בו מוחזקים הטיגריסים והשימפנזה. אין לכך תרומה לגידול החיות ולבריאותן או לנושא של שמירת טבע. מקומם אותי שעושים זאת על חשבון החיות, זו פעולה חסרת תועלת וסרת טעם", הוא אומר ל-ynet. "לא צריך להיות פה מומחה כדי להבין שהשילוב בין השניים הוא ביזארי ועדיף שלא היה קורה בכלל".
הטיגריסים והשימפנזה יופרדו בקרוב
על פי הערכות של קרן הטבע העולמית ("WWF") נותרו בעולם כולו פחות מ-2,000 טיגריסים בנגלים לעומת 3,200 בשנת 2002. הטיגריס הבנגלי נפוץ בחמש מדינות במזרח אסיה: הודו, סין, נפאל, מיאנמר, בהוטן. גם אוכלוסיית השימפנזים מצויה בסכנת הכחדה עקב ציד, אובדן שטחי מחיה ומחלות.
מספרה הכולל מוערך כיום בפחות מ-300 אלף פרטים. השימפנזים והטיגריסים מצויים בסכנת הכחדה בטבע ובגני חיות מודרניים בעולם, קיימים תוכנית לרבייה מוסדרת שלהם בשבי.
חוות התנינים התאילנדית נוסדה בתחילת שנות ה-50 כחוות התנינים הגדולה בעולם ונחשבת ליעד תיירותי פופולארי בתאילנד, בו מוחזקים בה כ-80 אלף תנינים ממינים שונים. במקום נערכים לפחות שבעה מופעים מדי יום, בהם לוקחים חלק תנינים, שנתפסים על ידי המטפלים בידיים חשופות, נאבקים עימם ואף מכניסים את ראשם ללוע של הזוחלים הגדולים.
בנוסף מתקיימים מופעים בהם פילים רוקדים ומציירים ולקהל המבקרים ניתנת האפשרות להצטלם עם טיגריסים, פילים ותנינים. כמו כן, ניתן לאכול במסעדה בשר תנינים או לרכוש מוצרי אופנה שונים העשויים מעור של תנינים שגודלו במקום. בגן החיות התאילנדי הבהירו כי החיבור בין השימפנזה לטיגריסים לא יימשך עוד זמן רב, ובכוונתם להפריד בין החיות, כדי למנוע פגיעה בהן.
עוד חיות מופלאות