פסטיבל טעם כנרת: עם האוכל בא התאבון לטייל
זו השנה ה-8 שפסטיבל "טעם כנרת" משלב בין קולינריה תיירות כפרית בעמק הירדן. ועתה, עם הירוק של אחרי הגשם, האוויר הקריר וחנוכה שבפתח - כל מה שנשאר זה לבוא רעבים וסקרנים
הגשמים הראשונים שירדו בחודש-חודשיים האחרונים בצפון, צבעו את האזור ברטיבות שאת אותותיה רואים כבר עכשיו: גבעות מוריקות, מבשרי הסתיו בשיאם והאוויר קריר ונקי.
בתוך אווירת הטיולים הזו, מגיע פסטיבל "טעם כנרת" שיתקיים זו השנה ה-8 בין ה-6 ל-16 בדצמבר, ולוקח את חג החנוכה שבו לא מעט מאכלים משלו ונופך בו טעם מיוחד.
עוד טיולים באזור בערוץ התיירות:
- סובב כנרת בג'יפ: שלח רכבך על פני המים
- נחל כזיב: שפיעת המים פחתה, כעת נותר רק לטייל
- שביל הבניאס התחתון: ללוות את הנחל עד לירדן
אז נכון, זהו פסטיבל אוכל שבו פותחים תיירני הקולינריה את שעריהם ואת התאבון שלכם, אבל ההפנינג החגיגי לא נסוב סביב אוכל בלבד ומשלב גם תוכן היסטורי, טיולים ואטרקציות - מה שיוצר יופי של חבילת תיור ונופש בחג האורות.
קפה, מישהו?
השנה ייחבר הפסטיבל בין הצבעים ליצירות האוכל, תחת הכותרת "כל גווני העמק וטעמיו". אחד הטעמים שיחממו אתכם הוא הקפה שתשמחו לטעום בסדנת הקפה של יוסי סופר מקבוצת כנרת.
יוסי הוא בכלל איש אופניים ובעל "הדרך הירוקה" - חנות שמשכירה אופניים חשמליים ואקולוגיים למטיילים באזור. אבל אהבתו האמיתית היא דווקא קפה. "קפה זה אושר", הוא אומר ומספר על כך שהוא מעיר את אשתו כל שבת בבוקר עם כוס קפה משובחת למיטה.
בסדנה תלמדו על מקור הקפה מאפריקה, על סוגיו השונים, מכונות ומתקנים מיוחדים לקלייתו, פילטרים ומקינטות מעניינות. מחיר סדנה בת כשעה וחצי הכוללת טעימות - 50 שקל לאדם. טלפון: 052-3203794.
בטעם של פעם, וזו לא קלישאה
עדיין באזור קבוץ כנרת, באתר הטבילה ירדנית הסמוך, נמצאת מסעדת "מָן" - מסעדה חדשה שתיפתח לראשונה לציבור בתקופת הפסטיבל וכוללת תפריט מעט שונה "בטעם של פעם", אבל הפעם לא מדובר בסיסמה באוויר.
- מבשר את החורף: לטייל בעקבות אירוס הסרגל
- "הטיול בטבע הפך לבריחה": המלצות לפינות חמד בצל המלחמה
- עששיות וציפורים: טיולים ופעילויות חינם בחנוכה של החברה להגנת הטבע
- "סוף-סוף כתבה שלא קשורה למלחמה": יצאנו לבדוק את השיפוץ בעין ג'ונס
- "לקח לי הרבה זמן לצאת מהבית": בלוגרית הטיולים חוזרת לשטח, ויש לה גם המלצה לימים אלה
באתר, המשמש ביום-יום כאתר טבילה לתיירים צליינים, החליטו לקחת את נושא הדת צעד אחד קדימה (או במקרה זה אחורה) ולהגיש מנות שאכלו בתקופת בית שני, המבוססות על מוצרי גלם שהיו בארץ מקדמת דנן.
לאחר סרטון תקופתי שיכניס אתכם לאווירה התנ"כית ולהרגלי החיים והאכילה של אז, תוכלו לאכול ארוחה מלאה הכוללת מנות פתיחה של בצל ממולא בשר, מרק קטניות וסלט, כשלאחר מכן יוגש דג אמנון או עוף בליווי תבשילים שונים ולקינוח תאנים ותמרים. מחיר ארוחה - 85 שקל לסועד. טלפון: 054-6769410.
מי מפחד משמרים?
לא רחוק משם, בקיבוץ דגניה א', הלא היא אום ג'וני ואם הקבוצות שנוסדה ב-1910, נמצאים עודד ובשמת שורצברד-וינר, שף וקונדיטורית שכבר הפליאו בבישולם בתוכנית הטלוויזיה "קרב סכינים".
אחרי לימודים בחו"ל והתמחויות שונות, עברו בני הזוג הזוג לעמק הירדן והקימו פה מטבח וקונדיטוריה. במסגרת הפסטיבל, תתקיים סדנה בהדרכת הזוג שבה תלמדו להכין מנות פשטות וטעימות שאפשר להכין בכל בית, לגבן גבינות, לאפות קישים ועוד עם דגש על המטבח האיטלקי.
לכבוד חנוכה מתכוונת בשמת להראות לכל אלו שמפחדים מסופגניות, לביבות ושאר מאכלים משמרים שמשמינים, איך ניתן להכין את מטעמי החג עם מליות שונות, טעימות ומופחתות קלוריות. מחיר סדנה - 55 שקל לאדם, הרשמה בראש בטלפון: 052-3749294.
לעצב קרקר אופנתי
עדיין בדגניה א', כדאי לקפוץ לגלריה של אורלי פרי-אלרווה, בוגרת בצלאל ויועצת פנג-שווי שיוצרת יצירות אמנות המבוססות על פשטות והומור.
בגלריה שלה "צירופים 9", תתקיים סדנת אירוח יצירתי שבה ילדים מגיל 10 ואילך בשילוב מבוגרים יוכלו ליצור יצירות אוכל מטריפות מחומרי גלם, כמו קרקרים, עגבניות שרי, גבינה צהובה וכדומה.
כך, למשל, משולש גבינה מותכת, עם שני עיגולי צנונית דקים וצלפים יוצרים עכרים קטנים, או עגבניית שרי בשילוב זית שחור יוצרים חיפושית פרת משה רבנו וכהנה וכהנה. פשוט כיף וגם טעים. מחיר סדנה 45 שקל לאדם. טלפון: 054-6266606.
דייג אוהב דגים?
נשנושים ומשחקים עם אוכל הם אמנם נחמדים מאד, אבל למי שמתחשק קצת יותר אקשן, יוכל למצוא זאת בנמל עין גב שסמוך לכנרת.
לאורך ימי הפסטיבל יתקיימו שיוטים על גבי ספינות דייגים, מלווים בשירי ארץ ישראל, האכלת שחפים וכמובן צפייה בדיג מקצועי של דייגי הכנרת. מי שירצה יוכל גם להתענג על ארוחת דגים בין הדקלת נר אחד למשנהו. טלפון להזמנות: 04-6658008.
ארץ זבת חלב ועז
ארוחה חלבית נוספת, אבל על טהרת החלב ולא סתם חלב - חלב עזים - תוכלו לקבל ב"עז עיז" שבמושבה מנחמיה.
רינת ואסף גרינפלד הגיעו למושבה שמדרום לכנרת לפני כשש שנים וחצי מכפר סבא, והתאהבו במקום. אהבתם לעזים החלה כבר בכפר סבא, שם גידלו בביתם עשר עזים, אבל כשהשכנים החלו לוחצים חיפשו לעצמם חווה להתיישב בה.
הם למדו את רזי גידול העזים וייצור מוצרי חלב מהן, וכיום יש להם כ-200 ראשי עזים. בפסטיבל יקיים הזוג סדנאות כפריות של עבודה עם העזים, הכנה של מוצרי חלב ואוכל, הכנת סלטי גבינות ושאר עיסוק טעים בלבן. מחיר לסדנה בת שעתיים - 48 שקל לאדם, טלפון: 057-7292996, בתאום מראש.