הורים מישראל, אולי אפל חייבת לכם כסף?
החברה הבטיחה שתחזיר לפחות 32.5 מיליון דולר להורים שילדיהם ערכו קניות במסגרת אפליקציות משחק. ההורים לא ידעו ש-15 דקות אחרי הזנת ססמא, אפשר עדיין לרכוש בלי להזינה מחדש. ישראלי שפנה בעבר לחברה כדי לקבל החזר על רכישה של בנו וסורב, ביקש מהחברה החזר על כל הרכישות וקיבל למעלה מ-700 דולר
המדיניות של אפל להשאיר בתוקף את הססמה לאפסטור ולאייטיונס במשך 15 דקות אחרי הקנייה, בלי צורך להכניס ססמה פעם נוספת, עלתה לה ביוקר ומסתבר שיש גם ישראלים שפוצו.
- החזר כספי לצרכן: פגע או הזיק לבתי העסק?
- פייפאל הודיעה ללקוחות בטעות שזכו ב-500 שקל להתחפש בזול בלי לקנות תחפושת
- קניות אונליין: בעולם מחדשים; בישראל מדשדשים
נציבות הסחר הפדרלית (Federal Trade Commission) קבעה לאחרונה, כי על אפל להחזיר כסף להורים שילדיהם רכשו פריטים במסגרת אפליקציות (in-app purchases), בתוך חלון הזמן הזה.
התופעה הזאת התגלתה לראשונה ב-2010. הורים קנו אפליקציות והילדים רכשו במסגרתן מגוון רכישות. החיובים נערמו ולנציבות הגיע זרם של תלונות. הוושינגטון פוסט פרסם אז כתבה על ילד בן 8 שהוריו קיבלו חשבונית של 1,400 דולר בגין רכישותיו. במקרה אחר, ילדה קנתה פריטים ב-2,600 דולר במסגרת משחק Tap pet hotel. לפי הערכות, בעקבות ההסדר עם הנציבות, אפל תחזיר ללקוחותיה לפחות 32.5 מיליון דולר.
למרות שלפי AP, הסכם ההחזר הכספי עם אפל כולל אפליקציות מסוימות, שכוללות גבייה כספית על מטבעות משחק והאכלת דמויות, נראה כי אפל מחזירה כסף גם על אפליקציות אחרות, כך מספר אב ישראלי לילד בן 6.5, שקיבל החזר מאפל. האב קיבל 245.16 דולר החזר בכרטיס אשראי אחד שלו, 429.18 דולר בכרטיס אחר ולאחרונה הוחזרו לו עוד כ-46 דולר. ההחזריםפ היו גם על רכישות של ילדו במסגרת אפליקציות משחק, אבל גם על אפליקציות אחרות שקנה.
"הילד קנה שקית אבני חן ב-240 שקל"
"לפני שנה וחצי הבן שלי קנה משהו בטעות", סיפר ל-ynet. "מסתבר שכשאתה נותן את הססמא בעת רכישה, נפתח חלון זמן מוגבל במהלכו אתה יכול לקנות עוד דברים. במהלך הזמן הזה, הילד קנה דברים ובפעם הראשונה אי פעם ביקשתי החזר ונתנו לי החזר. בפעם השנייה שזה קרה, לפני 8-9 חודשים, אמרו לי:'לא מצטערים, אם הילד הצליח להגיע לזה איכשהו – זו בעיה שלך'. במסגרת אחד המשחקים, הילד קנה ב-240 שקל שקית אבני חן. יהלומים וירטואליים. נלחמתי בתשובה הזאת של אפל אבל אמרו לי: 'אי אפשר', אז ויתרתי. הסתבר לי שהילד קנה כך עוד כמה פעמים.
"לפני חודשיים הסתבר לי שאני לא היחיד שזה קרה לו. ה-FTC הודיעה לאפל שהיא חייבת להחזיר כספים לכל מי שהילד שלו קנה בטעות. לפני שבועיים קיבלתי מאות דולרים בחזרה והשבוע ביקשתי וקיבלתי עוד 46.92 דולר".
מה צריך לעשות כדי לקבל את הכסף בחזרה?
"כתבתי לאפל מייל, שהבן שלי קנה בטעות ובהתאם לפסיקה של הרשות אני מבקש שתחזירו את הכסף. לקח להם הרבה זמן לאתר את כל העסקאות המדוברות והם החזירו לי כסף על כל עסקה. ברוב הפעמים מדובר בהחזר של 4-3 דולר, ובסוף זה הצטבר לסכום רציני. ההחזר הוא לא רק על עסקאות שנעשו לפני שנים. קיבלתי החזר גם על עסקה שנעשתה השבוע".
הילד ממשיך לרכוש?
"לבד הוא כבר לא קונה. חסמתי את האופציה הזאת מכל כיוון אפשרי. הוא מודע לזה שיש חלון זמנים כזה והוא יודע בעצמו שאני מתעצבן אם הוא קונה לבד".
למרות המקרה של האב הישראלי, ההמלצה היא לבדוק אם הילדים שלכם אכן קנו במסגרת אפליקציות, שכן בחברה בודקים כל בקשה להחזר. אפל הודיעה בינואר ששלחה מייל ל-28 מיליון לקוחות אפסטור שעשויים היו להיפגע מה"תקלה" הזאת. בחברה אף מסרו ששלחו גלויות להורים שהמייל שלהם חזר. טים קוק אמר לתקשורת האמריקנית כי, "בסך הכל קיבלנו 37 אלף בקשות להחזר כספי".