מרענן ומעורר: פאי לימון ופירות יער
יש עוגות שגורמות לחוש הטעם שלנו להגיע למחוזות רחוקים. המתכון הבא משלב בין חמוץ למתוק, ובין בצק פריך לקרם קטיפתי, כשעל החגיגה מנצחים פירות קטנים ומתוקים
זה מתחיל בבצק חמאה עשיר ופירורי, ממשיך בקרם קטיפתי חמוץ-מתוק, ועל הכל תערובת של פירות יער. אז נכון שהפעם אופן הכנתה של העוגה שלנו מעט מורכב מהרגיל, אבל זה לא שבאמת אפשר לעמוד בפיתוי. זוהי עוגה עשירה ויפה, עם משחק של טקסטורות וטעמים, שתגרום לכם לקצור מחמאות, אם היא רק תגיע לשולחן ולא תיאכל קודם.
טיפים:
- בעת הכנת הבצק, חשוב לעבוד עם חמאה קרה שמשמשת כשומן וקושרת את יתר המרכיבים.
- עבדו את הבצק מעט ככל האפשר, ככל שתערבבו אותו יותר הוא יהיה קשה יותר והבצק יאבד מפריכותו.
- חשוב לתת מנוחה של לפחות 30 דקות לקלתית הפאי המרודדת לפני שאנו אופים אותה אפייה עיוורת.
- חשוב לחורר את הבצק לפני האפייה על מנת שלא יתנפח בזמן האפייה.
- הג'לטין משמש לייצוב קרם הלימון. כשעובדים עם אבקת ג'לטין, מערבבים אותה בהתחלה עם הנוזל בעודו קר ונותנים לשניים לעמוד ביחד כ-25 דקות.
- הג'לי משמעותי לא רק בגלל הטקסטורה המעודנת שלו. הוא מעניק לפירות ברק ושומר עליהם מפני השחרה.
- ניתן לקשט את פאי הלימון באמצעות מרנג איטלקי/ צרפתי.
- ניתן להחליף את מיץ הלימון במתכון בכל סוג של מיץ מפרי הדר, כמו תפוז וקלמנטינה. התוצאה תהיה שונה אבל טעימה לא פחות.
(צילום: דודו אזולאי)
פאי לימון ופירות יער
המרכיבים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
לבסיס:
1 חבילה (200 גרם) חמאה קרה
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (85 גרם) אבקת שקדים טחונים
1 ביצה (55 גרם) גדולה טרופה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן בהיר
1/2 כפית (3 גרם) תמצית וניל
לקרם לימון:
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
3/4 כוס (150 מ"ל) מיץ לימון
גרידה מלימון 1
1 חבילה (200 גרם) חמאה
5 ביצים (275 גרם) טרופות
1 כפית (4 גרם) ג'לטין מומס ב-6 כפיות (20 מ"ל) מים
לפאי:
חבילת פירות יער אדומים קפואים
ג'לי פירות יער
אופן ההכנה:
- הבסיס: באמצעות וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והשקדים. מוסיפים את הביצים ומאחדים עד לקבלת קרם.
- מוסיפים לתערובת את הקמח המנופה ותמצית הוניל ומעבדים עד שמתקבלת צורה של כדור.
- עוטפים את הכדור בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה על מנת שהבצק ינוח וניתן יהיה לרדדו בקלות.
- קרם הלימון: מניחים בסיר את הסוכר, החמאה, מיץ הלימון וגרידת הלימון ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים במהירות בעזרת מטרפה על מנת שהביצים לא יהפכו לחביתה. ממשיכים כך עד שהתערובת מסמיכה ורותחת.
- מורידים מהאש ומצננים מעט, עד שהקרם חמים.
- מוסיפים את הג'לטין ומערבב היטב עד שהוא נטמע בקרם.
- הפאי: מרדדים בצק פריך לעובי של 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית פאי.
- מחוררים את הבצק ואופים "אפייה עיוורת" בחום של 170 מעלות עד לקבלת גוון חום בהיר, למשך כ-15 דקות.
- יוצקים את קרם הלימון לתוך הפאי ומקררים היטב עד שהקרם מתייצב.
- ממיסים את ג'לי הפירות על-פי הוראות היצרן ומוסיפים לו את פירות היער הקפואים.
- מורחים את הג'לי עם הפירות על הפאי.
- מכניסים למקרר עד שהפאי מתייצב.
מה עוד אפינו:
- עוגת גזר
- עוגיות ג'ינג'ר
- עוגת אפרסקים ותפוחים
- סופגניות
- שטרודל תפוחים, אגסים ובננות
- טארט קרם ברולה ופירות יער
- עוגת שוקולד ואגוזי לוז
- בבקה שוקולד ופפרו רושה
אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"