שתף קטע נבחר

ת"א: רשת מתחרה לקופיקס ופלאפל ב-5 ש'

קופיקס הופכת מתופעה לתוכנית עסקית נפוצה. בת"א נפתחו לאחרונה "פלאפל דרור" שמוכר מנה ב-5 שקלים במקום ב-17 שקל וסניף של רשת חדשה "קופי אקספרס", שמוכרת תפריט עשיר ב-5 שקלים, כולל קפה ותמיכה של חברת לוואצה, וופל בלגי, ג'חנון וסיידר ומתכוונת לפתוח סניף נוסף בר"ג. בקפה נטו באותו הרחוב, ממשיכים למכור קפה הפוך גדול ב-17 שקל

"בת"א, לוקחים על מנה פלאפל 17,15 שקל, זה לא יאומן", צעק לנו נהג מונית, בעודו חולף על פני סניף פלאפל דרור, שנפתח לפני כשבועיים בנחלת בנימין פינת אחד העם בת"א. בפלאפל דרור, מנת פלאפל עולה 5 שקלים בלבד. כלומר במקומות אחרים, תשלמו פי 3.5-3 שקלים יותר על מנה דומה.

 

 

יש פה אמנם רק מספר מצומצם של תוספות: בצל, סלט וחמוצים וגם טחינה ועמבה וחריף ("לא צריך עוד תוספות, הן יעלו את המחיר. אנשים סתם מעמיסים"), אבל הפיתות גדולות ולטענת הבעלים: טריות, הפלאפל מוכן במקום והשתייה, של פפסי, נמכרת ב-5 שקלים. המקום נקי וכשר, למרות שרק בשבוע הבא תהיה לו כשרות רשמית, ולא מוכרים בו חצאי מנות – כנראה כי זה לא משתלם. "למי שבדיאטה אנחנו מציעים 5 כדורים בלי פיתה ב-4 שקלים", אמר לנו הבעלים. דרור מורד. ואיך הפלאפל? לקוח שקנה במקום לאחרונה אמר לנו: טעים מאוד. לקוח אחר שקנה שם טוען: הפלאפל סביר, עניין של טעם.

המטבח של פלאפל דרור (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
המטבח של פלאפל דרור(צילום: מירב קריסטל)

הבעלים של הרשת החדשה קופי אקספרס, שתתחרה בקופיקס: טלי חמדי ואביב בוכבינדר. סניף ראשון באבן גבירול בת"א, סניף שני ייפתח בר"ג (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
הבעלים של הרשת החדשה קופי אקספרס, שתתחרה בקופיקס: טלי חמדי ואביב בוכבינדר. סניף ראשון באבן גבירול בת"א, סניף שני ייפתח בר"ג(צילום: מירב קריסטל)

 

לא רחוק משם, באבן גבירול, רחוב בו מוכרים מנה פלאפל ב-17 שקלים (לדוגמא בפלאפל נטו"), נפתח לפני כשבוע סניף ראשון של מה שבעליו מקווים שיהפוך לרשת חדשה: קופי אקספרס (COFFEE EXPRESS). כל הפריטים בתפריט נמכרים ב-5 שקלים ויש פה מבחר די גדול. בין היתר, כריכי פסטרמה או בולגרית ומאפים, כדור גלידה, סביח ופיצה. הקפה של לוואצה והעוגיות - של מאפיית לחמים.

 

הסניף הזה של קופי אקספרס ממוקם באבן גבירול-שאול המלך, מול בנק לאומי. צפונה משם, באותו אבן גבירול, פועל הסניף ההיסטורי של קופיקס, שאיפשר לפלאפל דרור ולקופי אקפרס להפוך מקוריוז לחלק ממגמה. עוד יותר צפונה משם, באבן גבירול פינת ארלוזורוב, עדיין מוכרים בקפנטו קפה קטן לשבת או לקחת ב-13 שקל וקפה גדול לשבת או לקחת בלא פחות מ-17 שקל.

התפריט של קופי אקספרס (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
התפריט של קופי אקספרס(צילום: מירב קריסטל)

לעומת זאת, קפה הפוך לקחת בקפנטו: 13 שקל לקטן 17 שקל לגדול ()
לעומת זאת, קפה הפוך לקחת בקפנטו: 13 שקל לקטן 17 שקל לגדול

פלאפל דרור. הכל ב-5 שקלים, 5 כדורים ב-4 שקלים (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
פלאפל דרור. הכל ב-5 שקלים, 5 כדורים ב-4 שקלים(צילום: מירב קריסטל)

לעומת זאת, פלאפל נטו באבן גבירול: 17 שקל למנה, 9 שקל לחצי מנה ()
לעומת זאת, פלאפל נטו באבן גבירול: 17 שקל למנה, 9 שקל לחצי מנה

 

מוכר 600-500 מנות ביום ומרוויח

"הכל עניין של היצע וביקוש", טוען מורד מפלאפל דרור, שמתכנן לפתוח לפחות עוד סניף אחד בת"א ומקווה להפוך לרשת. "ברגע שיש אנשים שמוכנים לשלם 17 שקל על מנת פלאפל או סביח, או קפה, אז מוכרים ב-17 שקל. אנשים משלמים אז המוכר אומר למה לא. אבל אני חושב שגם ב-5 אפשר להרוויח. לא להתעשר אבל להרוויח".

 

איך אתה מוכר פלאפל ב-5 שקלים. כולם גונבים מאיתנו?

 

"ברגע אני מוכר בכמות מסוימת, אני יכול לכסות את כל ההוצאות. אחרי זה מה שנשאר - אני מרוויח, ברוך השם. אני מוכר 600-500 מנות ביום ומקווה למכור יותר, אבל ברגע שאני מוכר את המינימום, אז זה כבר טוב. אני רוצה שאנשים יוכלו לאכול בזול".

 

פתחת בעקבות קופיקס?

 

"לא, זה לא קשור. אבל אם זו מגמה חיובית למכור ב-5 שקלים, אז אפשר לומר שזה קשור. כבר לפני 9 שנים פתחתי סניף שמכר פלאפל ב-5 שקלים. מכרתי אותו והבעלים החדש העלה את המחיר ל-6 ואז ל-7 שקלים למנה. לדעתי, זו טעות. עדיף לא לשנות את המחיר. קשה לבנות וקל להרוס".

 

מה אתה חושב על קופיקס?

 

"שזה רעיון טוב. אין מה להשוות, כי פה מכינים אוכל משביע ושמה זה משהו להעביר את הזמן, אבל בעיקרון, זה כיוון טוב. אני רוצה שכולם יורידו את המחירים, כדי שהציבור יוכל לקנות בנחת ולא להילחץ. מחירי המזון עולים כי הכל מתייקר, אבל לאנשים אין איך לגמור את החודש, לכן קמו המחאות. אם במקום אחר מנה עולה 17 שקל, פה את יכולה לקנות שתי מנות, אז במקום 34 שילמת 10. אני רוצה למכור בזול, בשביל זה אני רק צריך שייקנו אצלי".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

 

פיתות בפלאפל דרור (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
פיתות בפלאפל דרור(צילום: מירב קריסטל)

 

קופי אקפרס: פרישייקים, ופל בלגי ואפילו סיידר

את קופי אקפרס פתחו טלי חמדי ואביב בוכבינדר, עם רוח גבית של חברת לוואצה, שמספקת להם את הקפה. "בעקבות קופיקס? לא. חשבנו על זה הרבה קודם", טוענת חמדי. "יש פה תפריט עשיר ב-5 שקלים. וופל בלגי, פיצות, פרישייקים ואפילו סיידר. אנחנו רוצים להיות רשת. נפתח בקרוב עוד סניף בר"ג והשלישי בתהליכים".

 

איך מרוויחים מלמכור ב-5 שקלים?

 

"אין ספק שמרוויחים פחות. צריך למכור הרבה כדי להרוויח, צריך למכור באלפים, אנחנו עוד לא שם אבל אין סיבה שלא נגיע לשם כי מספר הקונים פה גדל מיום ליום. זה סיפוק אדיר. אנשים מפרגנים, הקפה מעולה. אם היה לי ליד הבית מקום כזה אז הייתי קונה בו".

 

השכירות בת"א יקרה.

 

"נכון זה אבן גבירול, אבל הסניף בגודל של 30 מ"ר.עוד לא הגענו ליעד כדי להרוויח אבל אנחנו מתקרבים לזה".

 

מי מספק לכם את השתייה? קוקה קולה?

 

"האמת, אנחנו לא קונים דרכם, אלא דרך ספק. פנינו אליהם ולא היה עניין מצידם. אולי עכשיו יהיה".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
(צילום: מירב קריסטל)

 

"היום אני יודעת את העלות האמיתית של המוצרים"

בסניף נמכרים מוצרים כשרים, אך אין לו תעודת כשרות. המיצים נסחטים במקום והקפה נטחן במקום. "קלטנו פה עובדים עם נסיון, בריסטות מקצועיים", מסבירה חמדי. "חשוב לנו שהכל יהיה כמו שצריך. אף אחד לא מתקרב למכונה אלא אם כן יש לו את הידע.

 

בקפה נטו בקצה הרחוב מוכרים קפה גדול ב-17 שקלים.

 

"זה נורא. היום כשאני יודעת את העלות האמיתית של המוצרים - אין לי איך להסביר את זה. בכל מקרה, זה לא אומר שאני לא אמשיך לשבת בבתי קפה, אני בהחלט יושבת ואשב במקומות האלה, כי זה משהו אחר, חוויה אחרת. פה זה טייק אוויי".

 

לוואצה: מאמינים בקופי אקספרס שהם עושים (צילום: מירב קריסטל) (צילום: מירב קריסטל)
לוואצה: מאמינים בקופי אקספרס שהם עושים(צילום: מירב קריסטל)

 

לוואצה: "זה יהיה פתיח להרבה יוזמות דומות"

 גיל שגיא, ייבאן לוואצה בישראל הסביר ל-ynet למה החליט לתמוך ברשת החדשה: "החלטנו לספק להם קפה כי אנחנו מאמינים במה שהם הולכים לעשות והחלטנו לשתף עמם פעולה. זה פתיח מעניין למה שהולך היום בארץ. הכל בעקבות קופיקס, כי הוא היה הראשון, אבל טוב שגם קופי אקספרס הרימו את הכפפה".

 

איך לדעתך הם מרוויחים על קפה ב-5 שקלים?

 

"סמכי עליהם".

 

ואיך אתה מסביר שיש מי שמוכר לוואצה לקחת ב-10 שקלים?

 

"פה אין עובד, אין שוטף כלים, אין צלחות, השכירות יותר נמוכה. בשיטה הזאת מוכרים בפחות. לדעתי זה יהיה פתיח להרבה יוזמות דומות. באיטליה מוכרים קפה ב-1 אירו בעמידה. בתחנות הדלק יש מחיר בעמידה ויש בישיבה. למה לא בישראל"?

 

מקפנטו נמסר בתגובה: "מעבר לאיכות הקפה בקפנטו ולשימוש בחלב אורגני בכל כוס קפה, חשוב לשים לב לגודל הכוס הנבדקת. מחיר כוס קפה בקפנטו, בגודל של 250 מ״ל הוא 13₪.

 

"כמו כן המחיר של כוס קפה טרמית בגודל של 370 מ״ל, גם הוא 13₪ בלבד במילוי חוזר".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: מוטי קמחי
פלאפל דרור
צילום: מוטי קמחי
צילום: מוטי קמחי
קופי אקספרס
צילום: מוטי קמחי
מומלצים