דיון חשאי בכנסת: "קרב סוף פרשת איקיוטק"
בכירי המשטרה, הפרקליטות, משרדי המשפטים והתקשורת התכנסו לשולחן עגול שארך שעתיים, אותו ניהלו יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ אמנון כהן וח"כ בועז טופורובסקי. כולם הסכימו: בקרוב, סוף סוף ינקטו רשויות החוק והשלטון במספר צעדים דרסטיים נגד מסע הגבייה ויסייעו לאזרחים שכבר שילמו. לשכת עורכי-הדין ונציגי איקיוטק לא הוזמנו
"מאיצים הילוך, מביאים לסיום הפרשה בקרוב", זו הבשורה שיצאה מדיון סגור, שולחן עגול שקיימו אתמול, יום ד', כל הגורמים המטפלים בפרשת איקיוטק. הדיון התקיים בכנסת לבקשת יו"ר הועדה לביקורת המדינה, ח"כ אמנון כהן (ש"ס) וח"כ בועז טופורובסקי (יש עתיד).
איקיוטק - כותרות נוספות בערוץ הצרכנות :
- נפגעי חברת איקיוטק שוב מגייסים כסף
- ילדה ואביה ניצחו בתביעה מול איקיוטק
- ייצוגית של 300 מיליון נגד איקיוטק והסלולר
- "על בכירים בממשלה לשבת חודש ולפתור את פרשת איקיוטק"
בסיעור המוחות הזה השתתפו בכירים במשטרה כולל ראש מפלג הונאה, ונציגים מהפרקליטות, משרד היועמ"ש ומשרדי המשפטים והתקשורת, כמו גם נציגי המועצה לצרכנות והרשות למידע וטכנולוגיה. גם ראש הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן נקראה לפגישה על-ידי יו"ר הוועדה ונדרש שתוציא נייר עמדה בנושא איקיוטק.
"סוף סוף כל הגורמים הסכימו לעשות משהו"
"זו הפגישה הראשונה בה כל הגורמים הנוכחים, הסכימו פה אחד לעשות משהו, סוף סוף, כדי לסיים את הפרשה הזאת", מסרו גורמים שהשתתפו בדיון, שהתקיים במקביל להתנהלות חקירה משטרתית נגד החברה. ברקע: בקשה לתביעה ייצוגית שהגישה נגדה המועצה הישראלית לצרכנות וכן עמותה שהקימו נפגעי איקיוטק "צדק נג"ה" והחלה לפעול כדי להגן על חבריה מפני "גבייה הזויה" ותביעות משפטיות. לפני כשנה, באוקטובר 2013, רשויות המדינה ניסו לפעול נגד מסע הגבייה של איקיוטק ולא הצליחו. החברה טענה שהגבייה שלה חוקית.
נציגי המשטרה עדכנו לגבי התפתחות החקירה בעניין מסע הגבייה השנוי במחלוקת של החברה שטוענת ש-100 אלף אזרחים חייבים לה כסף על שירותי תוכן וכך עשו גם נציגי הגופים האחרים. משרד המשפטים קבע בעבר בין היתר, שהחתימה הדיגיטלית של איקיוטק לא מספקת ושורה של קביעות נוספות נגד מסע הגבייה. המועצה לצרכנות קבעה בעבר כי האיום בהוצאה לפועל על "חייבים" בשלב שליחת מכתב התראה על חוב - הוא איום סרק: "חתימה דיגיטלית לא מספיקה לפתיחת תיק במסלול המקוצר בהוצל"פ".
ח"כ טופורובסקי ל"חייבים": "הגישו תלונה למשטרה"
לא ברור אם ראשי המשטרה הם אלה שהיו אנשי בשורות בדיון, או שמא הבשורה ל"חייבים" תבוא דווקא מכיוון של אנשי החוק, באמצעות חקיקה, או אולי מכיוון אנשי המשפט באמצעות נקיטת צעדים משפטיים נגד החברה. כמו כן, עצירת מסע הגבייה של איקיוטק, אם אכן תקרה, תהיה חייבת לכלול סיוע ואולי השבת כספים לאלה מה"חייבים" שכבר שילמו.
מי שלא הוזמן לפגישה היו נציגי איקיוטק: בן אופק והעו"ד שלו נועם קוריס, או משרדי הגבייה שהחברה מפעילה. לא הוזמנה גם לשכת עורכי-הדין, שנגד חברים בה הוטחו האשמות בגין גבייה אגרסיבית עבור איקיוטק והחברות הקשורות בה.
ח"כ בועז טופורובסקי מסר: "אני רוצה להדגיש ובצורה מפורשת: לכל אותם אזרחים אשר קיבלו מכתב ובו דרישה לתשלום בגין שירותים שאינם מכירים - מחברת איקיוטק, במרום, גרין דיזיין: בדקו ובקשו מהחברה הוכחות לתשלום, פנו אל משטרת ישראל והגישו תלונה רשמית ופנו למועצה הישראלית לצרכנות. למאבק שלנו שותפים רבים וכולם הסכימו שעד סיום הפרשה לא נרפה ולא נניח לנושא!".
מאיקיוטק נמסר בתגובה: "סיום הפרשה יתאפשר רק על ידי הסדרת ותשלום מלוא החובות לחברה ובהתאם להחלטות בתי המשפט".
רוב החייבים התכחשו לחוב
בתחילת השבוע הגיעו ל-ynet עדויות של פקידה שעבדה במשרד עורכי-דין שגבה כספים עבור חברת איקיוטק, וכן של עורך-דין שעסק אף הוא בגבייה עבור החברה. מעדות הפקידה עלה החשד כי החברה השתמשה, לכאורה, בתוכנת אגרון - תוכנה בלתי חוקית שהופצה דרך האינטרנט ומכילה נתונים מסווגים ממאגרי המידע של מרשם האוכלוסין. מעדות עורך הדין עלה כי כל ה"חייבים" מהם נתבקש לגבות התכחשו לחובם. לדברי לרר, הפקידה עברה בדיקת פוליגרף לבחינת אמיתות עדותה.
בחודש שעבר נודע כי עמותת צדק נג"ה ("נפגעי גבייה הזויה") המאגדת את "נפגעי איקיוטק", גייסה כבר 83,950 שקל, כך לפי העמוד שלה באתר גיוס הכספים הדסטארט (headstart). היא הודיעה אז כי אחרי שגייסה למעלה מ-69 אלף שקל, היא מבקשת לגייס סכום כסף נוסף של כ-40 אלף שקל, כדי להכין ערכת תביעה למי שכבר שילם לאיקיוטק "מתוך פחד או איום", כך לפי העמותה, ומעוניין לתבוע כדי להשיב את כספו בחזרה. באיקיוטק הגיבו אז ש"ההבטחות של העמותה לא יעמדו במבחן המציאות".