שתף קטע נבחר

"הבחירות לא ישפיעו על ביטול האגרה"

ביטול אגרת הטלוויזיה נדחה לספטמבר 2015 לכל המאוחר, כך לפי חוק. בינתיים, נמשיך לשלם אגרה ויש גם מבצע גבייה בדרך. במשרד התקשורת טוענים: "ההליך להקמת תאגיד השידור הציבורי החדש לא יעוכב, משום שהוא נותק מהפוליטיקה"

הבחירות יעצרו תהליכי חקיקה רבים, אך לא את ביטול תשלום אגרת הטלוויזיה: בחוק שהוביל השר גלעד ארדן, נקבע כי האגרה צפויה להתבטל במרס 2015, או לכל המאוחר בספטמבר 2015 וכך יהיה - כשלבחירות לכנסת לא צפויה שתהיה השפעה על התהליך.

 

 

אמנם מדובר בדחייה שנייה של כניסת ביטול האגרה לתוקף, אך: "לא היה סיכוי שביטול האגרה היה נכנס לתוקף במרס", כך לפי גורמים ברשות ובמשרד התקשורת. במרס אמור היה אמור לקום תאגיד שידור חדש במקום רשות השידור. כדי להקימו יש למנות לו מנכ"ל ומועצה וכרגע נראה שהקמתו תידחה, בלי קשר לבחירות".

 

ההקמה של התאגיד תידחה, אבל במסגרת החוק

לפי חוק, ניתן לדחות את ההקמה של תאגיד השידור הציבורי פעמיים, כל פעם ב-3 חודשים. למרות שהדחיות האלה יקרו, במשרד התקשורת בטוחים שיעמדו בלוחות הזמנים של החוק. הגוף יוקם עד ספטמבר 2015 וכך גם ביטול האגרה, כך נטען.

 

"נראה שהמועד הזה יישאר על כנו, שכן מדובר בחוק חלוט ועקב כך החל מסוף 2015 אזרחי ישראל לא ישלמו יותר את אגרת הטלוויזיה", אמרו ל-ynet מספר גורמים.

 

גורמים אחרים טוענים שתיתכן דחייה מעבר לספטמבר 2015 בשל התעכבות בהכנות, אך אם תהיה דחייה, היא לא תהיה קשורה לבחירות.

 

"בינתיים, העורך הראשי יונה ויזנטל וכונס הנכסים ימשיכו את הניהול של הרשות תחת פיקוחם, עד לפירוקה. אם לא ימונו מועצה ומנכ"ל עד ספטמבר, זה אומר שצריך לחזור לכנסת ופה השאלה היא לאיזה כנסת יחזור החוק".

 

ההליך יצא לדרך ולא ניתן לעצרו

למרות שלדעת הגורמים, הבחירות לא ישפיעו על מועד ביטול האגרה, יש טענה שיתכן שהיועץ המשפטי לממשלה יוציא חוות דעת שבשל הבחירות, יש לעכב את מינוי המועצה והמנכ"ל של תאגיד השידור הציבורי החדש. במשרד התקשורת דוחים את הטענה הזאת.

 

"אין שום סיבה שהיועץ המשפטי יוציא חוות דעת כזאת, משום שוועדת האיתור לבחירת המנכ"ל והמועצה זו ועדה בלתי תלויה ולא פוליטית. ניתקנו את ההליך מהפוליטיקה", אומרים במשרד התקשורת.

 

בראש ועדת האיתור עומד עזרא קמה, שנבחר על-ידי שר התקשורת ובהתייעצות עם ביהמ"ש העליון. מכאן והלאה המערכת הפוליטית מתנתקת מהליכי ההקמה. הוחלט שיבחרו עוד 2 מועמדים לוועדת האיתור, שכרגע הורחבה ל-4 חברים (לא כולל העומד בראשה): נורית דאבוש, חיים פרייליכמן, פרופ' גדי וולפלד ונורית פלד.

 

הוועדה אמורה לבחור מועצה של 12 חברים והמועצה תבחר את המנכ"ל. כדי לזרז את ההקמה ולעמוד בלו"ז הוועדה תמנה מנכ"ל זמני, שהוא יעסוק בהקמת הגוף החדש. בזמן שהוא יקים אותו, וועדת האיתור המקורית המצומצמת תתחיל לבחור את חברי המועצה. ברגע שיוקם גוף השידור החדש, בספטמבר לפי התוכנית, תבוטל האגרה שאזרחי ישראל נאלצים לשלם, משום שהחוק החדש קובע כי מקורות המימון של הגוף החדש יהיו אגרת הרכב, תקציב משרד האוצר ופרסום.

 

בינתיים, אזרחי ישראל נדרשים להמשיך לשלם אגרה. בנוסף, ברשות השידור מתכוונים לצאת למבצע גבייה כדי לאסוף כמה שיותר כסף מחייבים, רגע לפני הפירוק.

 

בכונס הנכסים הרשמי, האחראי על פירוק הרשות, מסרו בתגובה כי: "אין כל השפעה לבחירות. הכנסת חוקקה את חוק תאגיד השידור הציבורי החדש ומרגע שזה יחל לפעול לכל המאוחר בחודש ספטמבר 2015, תחדל גביית האגרה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים