בחושה ופשוטה: עוגת שיש, קפה ושוקוצ'יפס
המנה העיקרית לארוחת שבת מתבשלת כבר על האש, הסלטים ממתינים לתורם במקרר ופתאום נזכרתם שאין שום דבר מתוק לקינוח. אל דאגה, העוגה הבאה היא הפתרון למצוקה - היא קלה להכנה, מתערבבת בקלילות ונראית נפלא
אנחנו קוראים להן אינגליש קייק, האנגלים מכנים אותן Pound cakes, בצרפתית זה Quatre-Quarts ובגרמנית זה Sandkuchen, עוגת חול. מאחורי כל השמות והכותרות מסתתרת עוגה פשוטה וטעימה המבוססת על ארבעה מרכיבים מרכזיים: קמח, ביצים, חמאה וסוכר. לפניכם מתכון קליל, שיבטיח עוגה חמאתית וביתית במרקם עסיסי ואוורירי, כזו שלא תשרוד את השבת.
מה אתם אופים לשבת? ספרו לנו בעמוד של ynet בפייסבוק
טיפים:
- בניגוד לבצק פריך, כאן משתמשים בחמאה רכה, כדי שתהיה במרקם המאפשר הקצפה.
- הקצפה של חמאה וסוכר צריכה להיות ממושכת כדי להפוך את החמאה והסוכר לקרם אוורירי.
- כדאי להוסיף את הביצים לקצף השומן כשהן טרופות, ובטפטוף עדין על מנת שהביצים לא יקררו את החמאה בבת אחת ושמסת ההקצפה לא תישבר.
- יש להקפיד על ניפוי כלל החומרים היבשים במתכון. הניפוי מאוורר את הקמח ומבטיח עוגה אוורירית.
- יש לתת למסה הגולמית מנוחה של כחצי שעה במקרר לפני אפייתה. הסיבה למנוחה היא שהגלוטן שקיים בקמח ינוח והוא קושר את כל המרכיבים בצורה טובה יותר.
- אופציות שידרוג: בשלב הוספת השוקולד צ'יפס, ניתן להוסיף לעוגה אגוזי מלך, פקאנים מסוכרים או גפרורי שקדים.
- ניתן להוסיף לעוגה 2 כפות סיבים תזונתיים כגון שיבולת שועל, סובין או פשתן טחון. הסיבים התזונתיים משפיעים על הפעילות המטבולית של הגוף. הם לא נספגים בגוף ומאטים את ספיגת המזון השוהה במערכת העיכול.
עוגת שיש, קפה ושוקוצ'יפס
המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):1 חבילה (100 גרם) חמאה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
2 (110 גרם) ביצים שלמות
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
1/2 כפית (1/2 2 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
1 כף (5 גרם) נס קפה
1/4 גביע (50 גרם) שמנת חמוצה
1/2 1 כפות (30 מ"ל) מיץ תפוזים
2 כפות (40 גרם) שוקוצ'יפס או שוקולד מריר מרוסק
לבלילה הכהה:
2 כפות נס קפה
100 גרם שוקולד מומס
עוגת שיש, קפה ושוקוצ'יפס (צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
- מקציפים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מסה אוורירית (לא פחות מ-20 דקות).
- מנפים לתוך קערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים פנימה את הנס קפה וקורט המלח.
- מוסיפים, בהדרגה, את החומרים היבשים לתוך המסה השומנית. תוך כדי, מוסיפים את השמנת החמוצה ומיץ התפוזים עד להבלעת כלל החומרים בתערובת.
- ממיסים 2 כפות נס קפה ב-100 גרם שוקולד מומס ומקפלים לתוך חצי מבלילת העוגה.
- מוסיפים את השוקוצ'יפס לבלילה הבהירה ומערבבים קלות.
- יוצקים את הבלילה הכהה לתבנית אינגליש קייק ומעליה את הבלילה הבהירה. מניחים במקרר למשך כחצי שעה.
- אופים בטמפרטורה של 165 מעלות למשך כ-30-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש.
מה עוד אפינו:
- עוגת גזר
- עוגיות ג'ינג'ר
- עוגת אפרסקים ותפוחים
- סופגניות
- שטרודל תפוחים, אגסים ובננות
- טארט קרם ברולה ופירות יער
- עוגת שוקולד ואגוזי לוז
- בבקה שוקולד ופפרו רושה
- פאי לימון ופירות יער
אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"