שתף קטע נבחר

"המחאה מרססת יתושים כמו פסק זמן"

בהתאחדות התעשיינים טוענים כי "המחאה מחבלת בפעילות העסקית בישראל": "המחאה התבלבלה כי התעשייה לא יכולה להחליט בעצמה על מע"מ דיפרנציאלי ומחירי הדלק. ולמקבלי ההחלטות נוח שהמחאה הוסטה לפסק זמן". ישראל יקרה לנו: "הבעיה היא בתמחור המונופוליסטי והדורסני של יצרני המזון"

בעוד מחאת ה'פסק זמן' מגיעה לכנסת וגם ליצרני המזון יש מה לומר בעניין: התאחדות התעשיינים מסרה את תגובתה למחאה נגד שטראוס בדיון היום בוועדת הכלכלה של הכנסת. בהתאחדות חושבים ש"המחאה התבלבלה", והשתמשו בטיעון הרטורי הזה כדי להדגיש כי על הציבור לתמוך בתעשייה המקומית, בין היתר משום שחברי הכנסת והממשלה הם אלה שאמונים על פיתרון בעיות יוקר המחיה בישראל.

 

 

"מחאת ה'פסק זמן'" נולדה ממחאת הקוטג', שהתרחבה למחאה נגד מחירי המזון בארץ וחברה למחאה הכללית על יוקר המחיה כפי שהתבטאה במחאת האוהלים. עבור המוחים, פסק הזמן הוא רק סמל, ולא מן הנמנע שבהתאחדות התעשיינים התבלבלו קצת במחשבה שאת המוחים מעניין מחיר פסק זמן ותו לא, אבל התעשיינים בעיקר מזהירים מפני הרס התעשייה שעלול לקרות בגלל החלטות ממשלה נמהרות ופופוליסטיות לנוכח המחאה, בדומה לתלונה של הרפתנים בנוגע להחלטות בעניין משק החלב, שפוגעות בעיקר ברפתנים.

 

"תעשיית המזון מזדהה עם העובדה שישראל באמת יקרה לנו. עם זאת, הולכת ומתגברת התחושה שהתסכול מחוסר הפתרונות הוביל לכך שהמחאה התבלבלה", כך הוצגה עמדת התעשיינים במצגת פאואר פוינט על-ידי סמנכ"ל רגולציה וראש אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים, רובי גינל.

 

"על המחאה להתמודד עם עלויות גידול ילדים"

"המחאה התבלבלה כי התעשייה לא יכולה להחליט בעצמה על מע"מ דיפרנציאלי למזון, על הוזלת מחירי הארנונה, החשמל, המים, הדיור, הדלק והמכוניות. על זה הממשלה, ולא פחות מכך חברי הכנסת, יודעים להחליט. אם המחאה אכן התבלבלה, ואם הממשלה לא יודעת להביא פתרונות, אנשי המחאה הם אלו שצריכים להרים את הכפפה כפי שעשו פעמים רבות בעבר"

  

"המחאה התבלבלה כי היא לא מתמודדת בשדות הקרב הנכונים. בעוד אנחנו מרססים יתושים כמו פסק הזמן ביצת יוקר המחיה הולכת ומעמיקה ואנחנו הולכים וטובעים. היא לא מתמודדת עם מחירי הארנונה. היא לא מתמודדת עם מחירי המים ולא עם מחירי החשמל. היא לא מתמודדת עם עלויות הנמלים ולא עם מחירי הדלק.

 

"בתוך כל פסק זמן יושבים מחירי הארנונה, ומחירי המים, ומחירי החשמל ומחירי הדלק, וייקור עלויות הביטוח הלאומי למעסיקים ועוד. שאף אחד לא יטעה ויחשוב שתשלומי הארנונה שלו נגמרים ב- 8 מיליארד שקל  שמשלם המגזר הפרטי. עוד 9 מיליארד שקל שמשלם המגזר העסקי מתגלגלים למחירי המוצרים".

 

לטענת ההתאחדות, "המחאה התבלבלה כי התעשייה לא יכולה להחליט בעצמה על מע"מ דיפרנציאלי למזון, על הוזלת הארנונה, החשמל, המים, הדיור, הדלק והמכוניות", אמר גינל. "על זה הממשלה, ולא פחות מכך חברי הכנסת, יודעים להחליט. אם המחאה אכן התבלבלה, ואם הממשלה לא יודעת להביא פתרונות, אנשי המחאה הם אלו שצריכים להרים את הכפפה כפי שעשו פעמים רבות בעבר.

 

"המחאה לא מתמודדת יותר עם עלויות התחבורה הציבורית וההוצאות על גידול ילדים. לא עם מחירי הדיור ומחירי הרכבים.

התסכול מחוסר האפקטיביות של ועדת טרכטנברג הוביל את המחאה לטפל במקרים הקלים של חטיפים ולזנוח את האתגרים הגדולים- שמעיקים הן על המגזר הפרטי והן על המגזר העסקי בישראל.

 

"מחירי הפסד של יצרנים גדולים יהרסו את הקטנים"

עוד אמר כי: "נוח למקבלי ההחלטות שהמחאה התבלבלה. כששר בכיר בממשלה, לשעבר שר תמ"ת, אומר שהיצרנים רוכבים על גב הצרכנים אנחנו מבינים היטב שנוח למקבלי ההחלטות להסיט את הדיון מעלות הארנונה לעלות פסק הזמן.

  

המחאה התבלבלה וזה מסוכן לכולנו. נוח לממשלה לקבל החלטות על הפחתת מכסים מיידית- זה בתיאוריה וזה אמור להשפיע על המחירים. אבל גם מי שהחליט על הפחתת המכסים יודע שכמעט לא תהיה לכך השפעה על המחירים. כולנו יודעים על ההשפעה שתהיה לכך על היכולת לייצר בישראל ולהעסיק עובדים.

  

המחאה התבלבלה כי היא מחבלת בלי מתכוון בפעילות העסקית בישראל- מנכ"ל שלא ינסה להגדיל את היקפי הייצוא יחטא לתפקידו. יבוא המזון לישראל גדול מיצוא המזון מישראל ב-150%. ללא יצוא לא תהיה בישראל תעשייה ולא יהיו מספיק מקומות תעסוקה. המחאה התבלבלה כי הניסיונות להכריח יצרנים גדולים לעבור למחירי הפסד תהרוג את היצרנים הקטנים ותפחית את התחרות".

 

מישראל יקרה לנו נמסר בתגובה: "יצרני המזון לא הפנימו את המצוקה העיקרית של העם בישראל שהם אלה שגורמים לה. השימוש שלהם ללא רשות בלוגו של 'ישראל יקרה לנו' במצגת, מראה שהם חושבים כנראה שלא רק הצרכנים הם הנכס שלהם, אלא גם הדרכים שבהם המחאה מביעה עצמה.

 

"בדיון אמרנו להם שהמחאה אינה מחאת שוקולד והבעיה היא כלל מחירי המזון והתמחור המונופוליסטי והדורסני שנחשף בדיון. וגםיו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כרמל שאמה הכהן אמר שההסברים שלהם אינם מספקים אותו. גם ח"כ ברוורמן, מומחה למונופולים, הביע דעתו שמדובר לא רק בבעיית עלויות אלא גם במונופול.

 

"התמחור של מוצרי מזון בישראל נקבע על-ידי מונופולים שקובעים לעצמם את המחיר. המרכיב העיקרי בהוצאות הוא שכר עבודה והוא נמוך באחוזים ניכרים משאר העולם. מחירי החשמל בישראל זהים לעולם וכך גם מחירי הדלק בישראל. הרווח הגולמי של שטראוס מתקרב ל-40% אחרי כל עלויות הייצור. והשאלה היא מה הם עושים עם ה-40% כשאחר כך הם מתבכיינים שלא נשאר להם כסף. לאן הולך הכסף.

 

"אם יורידו מחירים, הביקוש לידיים עובדות יעלה. המחירים הגבוהים נכפים על-ידי היצרנים הגדולים והרשתות. ח"כ שאמה אמר כי יתכן שיפנה אל הממונה על ההגבלים שיסיר את הצו המוסכם שמאפשר זאת היום, וכך היצרנים הקטנים יוכלו למכור במחיר נמוך. אנו מכריזים על חרם צרכנים כללי על כלל מוצרי שטראוס. ונמשיך לעקוב אחר כל המדיניות התמחור של שטראוס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
"בתוך כל פסק זמן יושבים מחירי מים, דלק וארנונה"
מומלצים