שתף קטע נבחר
 

זכרונות מהפרדס: עוגת מיץ תפוזים

ריח הדרים, משחקי מחבואים בין העצים ומיץ עסיסי של פירות חורף חמצמצים - אורן בקר נזכר בילדותו ומכין עוגה בחושה, קלה להכנה, שכל כולה תמצית של זיכרונות אהובים

הדרך להורים שלי עוברת דרך שכונות מגורים צפופות המכילות עשרות בתים רבי קומות. רבים כבר לא זוכרים, או לא יודעים, אבל השכונות האלה נבנו על פרדסים עקורים. את הירוק של הפרדסים החליפו גגות רעפים של וילות ומרכז מסחרי חדיש ונוצץ, אבל את זיכרונות הילדות שלי גם שוק הנדל"ן המתפתח לא יצליח למחוק.

 

כילדים, לא היינו מבלים את זמננו הפנוי בזפזופ אינסופי בין ערוצי הטלוויזיה השונים או בשיטוט בקניונים. אחרי שהיינו מסיימים להכין שיעורי בית, החבר'ה היו נפגשים במגרש השכונתי למשחק כדורגל או כדורסל. אחר כך, רגע לפני שהיינו מתפזרים הביתה, היינו קופצים לפרדס הסמוך ומלקטים את פירות ההדר שנשרו מהעצים. במרבית המקרים, הייתי אוכל את התפוזים והקלמנטינות בדרך הביתה, אבל כשהצלחתי להתאפק אמא שלי הייתה מכינה לי מיץ סחוט חמוץ וטרי מפירות ההדר שאחסנתי בכיסי המעיל שלי.

 

העוגה הזו היא תמצית של זיכרון הילדות שלי מהפרדסים שהיו ואינם. זו עוגה פרווה, קלה מאוד להכנה, בייתית, גבוהה ואוורירית עם ניחוחות של חורף.

 

טיפים:

  1. כדי למנוע הידבקות, יש למשוח את התבנית במעט שמן באופן אחיד ולאחר מכן יש לבזוק מעט קמח ולנער עודפים.
  2. את החלבונים חשוב להקציף בקערה ומקצף נקיים משומן, אחרת הם לא יקציפו כמו שצריך.
  3. לאחר האפייה רצוי להמתין כ-10-15 דקות בטרם נשחרר את העוגה מהתבנית.
  4. כבר הבנתם עד כמה אני אוהב תפוזים, אבל את מיץ התפוזים ניתן להמיר בכל נוזל אחר לטעמכם האישי כגון חלב, יין, מיץ תפוחים וכדומה.
  5. כדי להקנות לעוגה מראה חגיגי יותר, ניתן לקשט באבקת סוכר או רצועות של קליפת תפוז.

 

עוגת מיץ תפוזים

המרכיבים (ל-2 תבניות בבקה/ סיר פלא/ כ-3 תבניות אינגליש קייק):

5 ביצים מופרדות בטמפרטורת חדר

1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר

1 כוס (240 מ"ל) שמן

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

3 כוסות (420 גרם) קמח

1 חבילה (10 גרם) אבקת אפייה


בבקת תפוזים (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלמונים יחד עם כוס סוכר עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח. לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן, תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה. 
  2. מוסיפים לתערובת את מיץ התפוזים ומערבבים היטב.
  3. בכלי נפרד ונקי מקציפים את החלבונים יחד עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף גמיש.
  4. מקפלים את מסת החלמונים לתוך תערובת החלבונים.
  5. מנפים את הקמח ואבקת האפייה יחדיו ומקפלים לתערובת בתנועת עטיפה.
  6. מוזגים את התערובת לתבניות ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כארבעים דקות או עד שהעוגה מקבלת גוון חום דבש.

 

צילום :דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת מיץ תפוזים
צילום :דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים