שתף קטע נבחר
 

לא מחכים לחג: עוגת גבינה ותותים

גם אם אתם חושבים שעוגות גבינה אוכלים רק בשבועות, אורן בקר מוכיח לכם שזה יהיה פשוט פספוס לא לנצל את עונת התותים. בואו להכין איתו עוגה נהדרת ומרשימה עם 2 טריקים שהופכים את ההכנה לקלה במיוחד

כחובב מושבע של עוגות גבינה, אני טוען שלא צריך לשמור אותן רק לשבועות. מחפשים סיבה ללמה כאן ועכשיו? הנה: עוגת גבינה אפויה בציפוי תותים. התותים בעת הזו בשיאם, צבעם האדום המפתה זועק ממדפי הפירות ומחיריהם שפויים.

  

קשה לעמוד בפיתוי בפני עוגה שכזו. היא יפהפייה בזכות השילוב בין עוגה צחורה עם המון גבינה ושמנת חמוצה, לצבע האדום החושני של התות; היא לא כבדה, בזכות השימוש בגבינה לבנה ולא בגבינת שמנת; היא קלה מאוד להכנה: הבסיס הוא טורט קנוי, קרם הגבינה אפילו לא דורש מיקסר או מעבד מזון ואת המראה המרהיב משיגים בעזרת ג'לי תות פשוט; וכמובן, היא טעימה ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה.

 

הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

 

טיפים:

  1. חשוב להדק את תחתית תבנית האפייה בעזרת נייר אפייה ונייר כסף.
  2. כדי שדפנות העוגה לא ייחרכו מומלץ להשרות דפי עיתון במים ולהדק אותם לדפנות התבנית.
  3. הקמח בעוגה הזו מסייע להפוך את הגבינה למוס יציב בתום האפייה.
  4. החשיבות של אפייה בחום נמוך בעוגה זו היא ערך עליון! מאחר ובדרך זו קרום העוגה יישאר חלק ויפה והעוגה תאפה בצורה שווה.
  5. לאחר האפייה, יש לצנן את העוגה בתנור כבוי כדי למנוע את קריסתה.
  6. הג'לי שאנו יוצקים על התותים בסיום ההכנה לא רק מקנה לה מראה חגיגי, אלא גם שומר היטב על הפרי ועל מרקם העוגה.

 

עוגת גבינה אפויה ותותים

המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ):

לתחתית:

מרפדים את תחתית תבנית האפייה בטורט וניל קנוי או מוכן

לקרם הגבינה:

2/3 2  קופסאות (670 גרם) גבינה לבנה 9%

4 (220 גרם) ביצים

3/4 2 גביעי (535 גרם) שמנת חמוצה

1/4 1 כוסות (235 גרם) סוכר

1/2 כוס (80 גרם) קמח

1 כפית גרידת לימון

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

1 מיכל (200 גרם) שמנת חמוצה

1 כף (20 גרם) אבקת סוכר

1 סלסלה (500 גרם) תותים טריים

1 חבילה (85 גרם) ג'לי תות


עוגת גבינה אפויה ותותים (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ונייר כסף. מניחים על גבי מגש אפייה. שמים את הטורט המוכן בתבנית.
  2. מערבבים את כל מרכיבי קרם הגבינה בקערה בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. יוצקים את קרם הגבינה על תחתית הטורט ואופים למשך כ-45 דקות בחום נמוך של 160 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון.
  4. בקערה נקייה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר. יוצקים את השמנת החמוצה על העוגה האפויה. מניחים במקרר למשך 24 שעות לפחות.
  5. להגשה: חותכים תותים טריים לחצאים ומסדרים בצורת מניפה מעל העוגה. מכינים ג'לי תות על פי הוראות ההכנה הרשומות על החפיסה ויוצקים מעל לתותים.
  6. מקררים למשך כשעה, פורסים למנות ומגישים.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 
  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת גבינה אפויה ותותים
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים