שתף קטע נבחר

תרבות לילדים - להורים זה עולה ביוקר

"זו הוצאה מטורפת שיכולה להגיע ל-300 שקל", אומרים הורים מיואשים, שלוקחים את ילדיהם להצגות ומופעי ילדים ויוצאים גם עם קולה, DVD, צעצוע ובורות בעו"ש. התיאטרונים בתגובה טוענים, "לא עושים עליכם קופה", ואנחנו מציעים לכם את כל הדרכים לקבל הנחות, בדרך לקופת הכרטיסים

<< "גם לילדים שמנים מגיע לקנות בגדים"

 

הורים הם לפעמים געגועים לשקט. ואחד ממשתיקי הקול הידועים בעולם הילדים, זו הצגת ילדים מהפנטת. וחוץ מזה, כל הילדים בגן כבר ראו את "בנצי", ו"דירה להשכיר". אז רק אתם תתנו לילדים שלכם לחסל את כל זמנם הפנוי מול צגים ומסכים? זה אמנם יעלה לכם 65 שקל לכרטיס, (או 35 שקל תמורת 215.5 כוכבים באדיבות חברת האשראי), אבל מה זה 200 שקל וכאב קטן בצד הבטן, לעומת כאב לב של ילד שנגזר עליו לחיות בלי לצפות לייב ביובל המבולבל.

  

דילמת ה"להיות, או לא להיות הורה שלוקח את ילדיו להצגה" שמענה את ההורים בישראל, נוצרה לנוכח הוצאות המחיה כאן, שהפכו לנמר שטורף בזריזות את המשכורות העכבריות שלנו. בד בבד, התדמית של הצגות הילדים עברה מטמורפוזה. בעבר הן היו אירוע תרבותי מכובד ששווה כל שקל, משום שפוקדים אותו באופן מיוחד ונדיר; בעוד שכעת הן חובה תדירה בתרבות הפנאי של הילדים, בטח ובטח בחגים.  

 

עקב כך, המופעים לילדים התרבו מאוד ולא כולם זהים באיכותם. אבל ההבדלים הללו לא באים לידי ביטוי במחירים. הבן הפעוט של רעוּת, פוקד מדי חודש שני מופעים או הצגות, והיא טוענת: "בילוי של הורה וילד עולה 140-120 שקל גם אם השחקנים בהצגה לא מוּכרים, ואין למחיר קשר לאיכות ולרמת ההפקה".

 

אפרת, אם לשני בנים, בן 3 ובן 6, מסכימה עם רעות. "תרבות זו הוצאה מטורפת, שיכולה להגיע ל-300 שקל", היא נאנחת. "אני בדרך כלל משתדלת להשיג כרטיסים בהנחות: ויזה כאל, קרנות השוטרים, ארגון המורים, ואז הכרטיס עולה בערך 50 שקל - עדיין יקר מדי. בקיצור, הילדים נהנים מאוד, והכיס נקרע.

 

"לכן, עכשיו כשיש לי שני ילדים, הילד הקטן צופה בהרבה פחות הצגות מהילד הבכור, כיוון שההוצאה גדלה. ראיתי לא פעם שהורים מכניסים את הילדים ומחכים להם בחוץ, בתנאי כמובן, שיש בחבורה ילד מעט יותר גדול".

 

ההצגה לא באה לבד: דלק, DVD, אוכל וג'מבורי

וכשההצגה נגמרת, לא נגמרים התשלומים. כמו שמעידה אמא אחרת: "מחוץ לאולם בו מציג יובל המבולבל, לא מפסיקים לשלם. ניצבים שם דוכני בובות וחולצות שעולות כ-60 שקל. ויש גם מארזי DVD ושאר מוצרים ממותגים. ותוסיפי שתייה וחטיפים, שמחירם נע סביב 30 שקל, דלק שמחירו 50 שקל, וגם החניה יקרה - 20 שקל לערב בתיאטרון היהלום. בקיצור, חור בארנק.

 

חגי, אב לשני פעוטות בקושי עומד בנטל, כשמדובר בקצת תרבות לילד. "המחירים חסרי פרופורציות. הצגה עולה 75 שקל לילד או להורה. זה לא כולל את ההוצאות הנוספות הרבות. נראה לי קצת מוגזם.

 

"הלכנו להצגה 'בנצי' בזכות הנחת כוכבים משמעותית, אבל אין לי מספיק כוכבים לכל הצגה. ואם אתה מגיע ביום ההצגה לקופות אתה משלם מחירים מאוד גבוהים. אם המחיר היה סביר יותר, למשל 35 שקל, היינו הולכים לפחות פעם בשבוע".

 

אז מה עושים?

 

"גן ציבורי עם כדור. זה הכי כיף".


בנצי (צילום יובל פלד)

 

אבל הילדים לוחצים. תמי, אם לשניים, מוציאה לא פחות מ-250 שקל להצגה, כי אחריה גם יש בלת"מים: הולכים לאכול ולג'ימבורי הקרוב", היא מספרת, לכן היא בוררת אותן בהקפדה יתרה. "אני מאוד סלקטיבית. לא הולכים כל חודש. רק בחנוכה, פסח, ופעמיים בחופש הגדול. הצגה לרבעון. זה קשה, כי בכניסה לגן של הילדים תולים כל הזמן פרסומות להצגות, ומחלקים להם גלויות עם הנחה של 5 שקלים, והם כל הזמן מבקשים ללכת. אבל אי אפשר".

 

גם בידור זול יותר באיכותו, עולה להורים בממון רב. 40 שקל הוא מחירו הממוצע של סרט קולנוע, כך ששני ילדים והורה, שצורכים גם פופקורן, שתייה ודלק, יכולים להוציא על הבילוי 220 שקל. בלונה פארק משלמים 100 שקל לכרטיס אחד, לא כולל אוכל, וכרטיסים לשאר המשפחה.

 

"אני מקבל פניות מהורים: 'אפשר בתשלומים"'?

המנהל האמנותי של "התיאטרון שלנו", רונן גולדפרב-פלד, שם לב שלאחרונה, התרבו ההורים שלא יכולים להרשות לעצמם לקחת את הילד לתיאטרון. בתיאטרון הזה הפיקו את השלאגר "בנצי". מחיר מלא לכרטיס - 75-65 שקל.

 

"יש עלייה בפניות מהורים שאומרים לי, 'כל הילדים בגן ראו את ההצגה. אפשר בתשלומים? אפשר בהנחה?'. ואנחנו לא משיבים את פניהם ריקם", הוא מספר ל-ynet. "העצה שלי להורים היא שלא יתביישו לבקש. במקרה הכי גרוע, נמצא לילד מקום על בסיס מקום פנוי. היתה אישה שאמרה 'אנחנו מאוד רוצים, אבל אין כסף', וקיבלה מאיתנו DVD מתנה. מתקשרים מחלקות לילדים בבתי חולים, עמותות, הזמנו את ילדי עוטף עזה. מי שרוצה לפנות כך, שיעשה זאת בסמוך להצגה, ונסייע לו בשקט ובאהבה".

 

אבל רוב ההורים שריאיינו - אינם נזקקים, הם רק זקוקים למחירים נמוכים יותר. אך רונן, כמו שאר הגורמים ששוחחנו איתם, לא מתנצל על המחירים, מפני שיש להם הצדקה רבה. "תיאטראות מסחריים עם הצגות בשקל יש למכביר, אצלנו הכל ברמה גבוהה, יהודית רביץ הלחינה את הפסקול של 'בנצי'. ההצגה 'איה אאוץ' אווה' זכתה בפרסים", הוא גורס.

 

"אנחנו מציעים הפקות מרשימות איכותיות ויזואלית, עם תכנים ברמה גבוהה, ומקפידים מאוד על עברית. ההורה משקיע הרבה כסף, אבל מקבל המון. ההצגות שלנו נכנסות לסל תרבות של משרד החינוך, בניגוד ל'יובל המבולבל' או רינת גבאי, כי הן עומדות בסטנדרטיים חינוכיים. אצלנו הילד יוצא עם ערך מוסף".

 

צריך לשלם לשחקנים

מנכ"ל תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער, ערן גואטה מסכים עם עמיתו. התיאטרון שלו מריץ 1,600 הצגות בשנה בכל הארץ. "אני מבין שלהורים קשה להוציא כסף", הוא מסביר,

 

"ועם זאת, משנה לשנה, אנחנו רואים עלייה מאוד גדולה במספר המינויים וברוכשי הכרטיסים. עם כל הקושי, ההורים לא יוותרו על הצרכים הבסיסיים של הילד: תרבות ותעסוקה. תיאטרון זה אחד הכלים החשובים בהתפתחות הילד: הוא מפתח דמיון וגם משמעת - להגיע לאולם ולשבת בשקט.

 

"לכן אנו מאמינים שלילדים מגיע מופע לא פחות מכובד מאשר למבוגרים. אנחנו יכולים להחליף בהצגה 33 סטים של תלבושות על הבמה, ועדיין אנחנו מקפידים לשמור על המחירים. והקהל הצעיר ממלא את האולמות ומביע אמון בתרבות הישראלית".  

צילום: יוסי צבקר

 

 

המחיר הממוצע להצגה: 70 שקל. "ולא תמיד אנחנו מרוויחים מזה", אומר גואטה. "בכל תיאטרוני הילדים מחירי ההצגות מאוד נמוכים יחסית לעולם. בארה"ב את יכולה לשלם 100-50 דולר לכרטיס. אמנם ההפקות שם הן שואו הרבה יותר גדול, אך גם המופעים הגדולים בחנוכה מגיעים פה ל-200-150 שקל בלבד".

 

יש הצגות חינם בקניונים.

 

אין שם אינטימיות, אין יחסי קהל, ולדעתי זו לא תרבות. גם מופעי חנוכה שצופים בהם עם פופקורן ושתייה, לא נראים טוב. זה ז'אנר אחר, שלא נקרא תיאטרון. להורים זה ממלא חצי שעה, אבל הערך התרבותי ריק. יש תיאטרון מסחרי, שהוא ז'אנר בפני עצמו, וילדים טועמים גם מזה וגם מזה, אבל אני ממליץ שלא לוותר על תרבות התיאטרון, על מחזה שנכתב עם מסרים ותלבושות".

 

יובל המבולבל ב-80 שקל; אופרה ב-30 שקל

ואם כבר הוזכר התיאטרון המסחרי, הרי שיובל המבולבל הוא מפסגת הצלחותיו. מוטי רז, מ"חברים הפקות" שמפיקה את "כוכב המשאלות" של יובל, טוען גם הוא לחותמת איכות ששווה 80-60 שקל לכרטיס: "הפסקנו להיות וולנטריים. אם אנשים רוצים לקבל השקעה, וההצגה של יובל היא הכי מושקעת שיש, זה עולה כסף. אם רוצים לקבל את ההצגות הפשוטות של פעם, נצטרך להוריד את הרמה", הוא אומר.

 

"אצלנו הרקדנים הם לא מסטודיו של תיכון, אלא שחקנים מקצועיים, ובמהלך ההצגה מחליפים את כל התפאורה שלוש פעמים. יש עץ בהצגה, בעבר השתמשנו בעץ מדיקט היום זה עץ אמיתי. ההוצאות של הצגה רבות: שכר לכולם, מע"מ, הוצאות על אולם, פרסום, הסעות, דלק למשאית שמובילה את התפאורה, כיבוד ושתייה.

 

"אנו צריכים לכסות עלויות השקעה של 300 אלף שקל, כי זה עסק כלכלי לכל דבר,ועל אולם בר"ג עם 300 מקומות אני לא מרוויח. אני בכל זאת מגיע לשם, כי מספר האולמות בארץ מוגבל, וכדי שהשחקנים יישארו אצלך, צריך לספק להם מראש הרבה תאריכי הופעות".

  

אולי ההיפך הגמור מהמבולבל, היא האופרה הישראלית. אבל במפתיע, מחיר כרטיס ל"שעת אופרה לילדים" עולה רק 30 שקל. מכאן המחירים מטפסים, אבל לא לגבהים של המבוגרים. מחיר מופע בסדרת "צלילי קסם" (סיפורי חייהם של מלחינים מפורסמים) - 85 שקל. כרטיס למופעי "אופרה לכל המשפחה", כמו "עליסה בארץ הפלאות", מתומחר ב-180-130 שקל.

 

ריבה שמע, ממחלקת המנויים, מסבירה: "את 'שעת אופרה לילדים' אנחנו מוכרים במחירי הפסד, משום שהמטרה היא חינוכית - לעודד צפייה של ילדים. המחיר אמנם סמלי, אך כל מי שנכנס לאולם חייב כרטיס, אחרת הורים, סבא וסבתא יתפסו טרמפ על כרטיס אחד.

 

"מחיר כרטיס ל'צלילי קסם' גבוה יותר, משום שזו הפקה של ניצה שאול, עם תזמורת רקדנים ואקרובטים, לא חלטורה. אלה לא הצגות של משתתף אחד או שניים עם תמונה על הקיר. גם הפקה של מופע מסדרת 'אופרה לכל המשפחה' היא מאוד יקרה, ובכל זאת המחירים ריאליים עבור משפחה, ולא רווחיים עבורנו, אלא רק מכסים את העלות של ההפקה".

 

אז איך משיגים הנחות?

כל ההסברים של התיאטרונים משכנעים מאוד, אז איך בכל זאת חוסכים ולא משלמים מחיר מלא? מסתבר שיש הנחות, אפילו באופרה. "20%-25% דרך ועדי עובדים וארגונים", מסבירה שמע. "אנחנו נותנים הנחה של 30 שקל, והחברה המעסיקה מסבסדת, ומשלמת לנו 20 שקל. הצרכן הסופי מקבל 50 שקל הנחה". בקשו מהוועד את קוד הזיהוי להנחה. אם הוועד שלכם לא מספק הנחה, תפסו יוזמה: קשרו בין מחלקת הרווחה, לתיאטרון.

 

"יש גם הנחות של חברות האשראי", אומרת שמע. "דיינרס, ויזה כאל, ישראכרט. ישנם מבצעים מיוחדים לבתי-ספר ולמתנ"סים, וישנן הנחות לקבוצות מאורגנות. אם מגיעה קבוצה של 20-10 ילדים, אפשר לקבל הנחה עד 50%. בנוסף, אפשר לקבל הנחות של הרגע האחרון: מי שמגיע שעתיים לפני 'אופרה לכל המשפחה', מקבל 50% הנחה על בסיס מקום פנוי". 

 

ב"תיאטרון שלנו", אפשר לקבל הנחה דווקא בקנייה מוקדמת. "כרטיס יעלה 65 ש' לעומת 75 ש' בקנייה ביום ההצגה", אומר רונן גולדפרב. "נוסף להנחות ועדים וכרטיסי אשראי, אפשר להפוך לחבר מועדון שלנו בחינם ולקבל הנחה קבועה, דיוור על הצגות באזור, ואפילו הצגה חינם ליום ההולדת. ויש גם הטבות: כשיצא DVD חדש, חברי המועדון יכלו לרכוש אותו ראשונים ב-50% הנחה".

 

גם בתיאטרון חיפה ממליצים על ועדים. "לעיתים מדובר בהנחה של 100 שקל", אמרו לנו."גם לישראכרט יש הנחות רבות. דרך נוספת לקבל הנחה, היא לעשות מינוי ל-5 הצגות. מחירו אצלנו 240 שקל להורה מלווה, ו-299 שקל לילד".

 

מינויים זו דרך טובה לחסוך כסף כשמדובר בילדים שאוהבים הצגות. המינוי עשוי לבוא עם הטבות נוספות כמו כרטיס בונוס, הטבה על הזמנה און-ליין, חנייה חינם והנחה בבית הקפה בתיאטרון. מנויי מפעל הפיס למשל, מקבלים הנחה של 15%-25% במינויים לתיאטרונים שונים. ישנן הנחות על מינוי גם דרך ישראכרט (באמצעות מועדון "זמן תרבות" תמורת כוכבים), ואפשר כמובן לבקש מחבר סטודנט או מהסבים לרכוש את המנוי, כיוון שיש הנחות לסטודנטים ולאזרחים וותיקים. 

 

בתיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער, חברים בוועדי עובדים ישלמו 55 שקל לכרטיס במקום 70, מנויי מפעל הפיס - 52 שקל, מחזיקי כרטיסי האשראי של ישראכרט - 35 שקל + 250 כוכבים או 52-50 שקל בלי כוכבים. ואפשר גם לעשות מנוי – ארבעה כרטיסים ב-220 שקל, כלומר 55 שקל לכרטיס. בתיאטרון עורכים לפעמים "מבצע סבתא" וממליצים לסבים לקנות מינוי, בהנחת אזרח ותיק.

 

ואכן, עוד שביל להנחות עובר דרך מועדוני לקוחות. בפסטיבל בחיפה, מחיר כרטיס להצגה "פיטר פן" היה 150 ש', אך חברי מועדון הלקוחות של סטימצקי שילמו חצי מחיר, מנויי ידיעות אחרונות קיבלו 1+1 על כרטיסים להצגות ומנויי מפעל הפיס שילמו 40 שקל לכרטיס. יש גם מועדוני לקוחות באתרי אינטרנט כמו mykid.

 

הנחות נוספות אפשר לקבל דרך עיריות. עיריית חיפה, למשל, מציעה תעודה המזכה במינוי שנתי למוזיאונים, גן החיות ותיאטרון חיפה, לכל הילדים שמצטרפים למערכת החינוך שלה. כלומר גן חובה וכיתה א'. ההורים מקבלים הביתה את התעודה ויש לגשת עמה לאותם מוסדות כדי לקבל את המינוי.  


כך תשיגו הנחה למופעים והצגות ילדים

כך תשיגו הנחות למופעים והצגות ילדים
אמצעי להשגת הנחה אופציה א' אופציה ב'
ועדים תיאטרונים מעניקים הנחה לוועדים, ולפעמים ועדים מוסיפים לזה סבסוד, והעובדים מרוויחים משני הכיוונים. בדקו במקום העבודה שלכם מה הקוד להנחה. אם אין הנחת ועד, הציעו למחלקת הרווחה ליצור קשר עם התיאטרון.
חברות האשראי הנחות תמורת כוכבים (עד דצמבר 2011). לדוגמא 25 שקל על כרטיס להצגה "הדייג ודג הזהב", שמחירו 65 שקל תמורת 180 כוכבים. שימו לב שצריך להירשם לאתר, ומועדי ההצגות בו לא תמיד מעודכנים. ויזה כאל מציעה כרטיסים במבצע 1+1, על מופעים כמו יובל המבולבל, דוד חיים ופסטיפארק. לדוגמא: "בא לי מסיבה לי" של סמדר שיר ומשה דץ תעלה להורה וילד במקום 150 שקל, 75 שקל.
מינוי למשל לתיאטרון חיפה: מינוי ל-5 הצגות: 240 שקל להורה מלווה, ו-299 שקל לילד. המינויים יכולים להגיע עם בונוסים: הנחות על הקפיטריה וחנייה חינם

15%-25% הנחה למנויי מפעל הפיס במינויים לתיאטרון. גם לחברי "זמן תרבות" של ישראכרט יש הנחה במינוי

 

 

מועדוני לקוחות ומועדוני לקוחות של תיאטרונים המועדון של סטימצקי למשל העניק לחבריו הנחה של 50% בפסטיבל חיפה להצגות ילדים. תיאטרון שלנו מציע הצגה חינם מתנה ליום ההולדת, למי שמצטרף למועדון הלקוחות שלו בחינם. יש גם הטבות והנחות.
הנחות אזרח ותיק, סטודנטים אפשר כמובן לבקש מחבר סטודנט לרכוש את המינוי. לסבא וסבתא יש כסף זמן, והנחת אזרח וותיקים. שיקנו מתנה לילד ולעצמם
בדקו אם יש לכם הנחה מוניציפלית בעיריית חיפה מציעים מינוי חינם לתיאטרון חיפה לילדי גן חובה וכיתה א'. בעיריות אחרות מציעים מנויים לאוכלוסיות מיוחדות.
קנייה קבוצתית באופרה מציעים עד 50% הנחה בקנייה של 20-10 ילדים. נסו את השיטה בתיאטרונים אחרים. יתכן מאוד שתוכלו להשיג הנחה קבוצתית.
אתרי מכירת כרטיסים

גם אתרי מכירת כרטיסים מפעילים מועדוני לקוחות. למשל מועדון "מגהלאן" של משרד הכרטיסים לאן, שפונה לוועדי עובדים. רק שימו לב שהזמנה דרך האינטרנט, מוסיפה לפעמים 5 שקלים דמי טיפול.

אתרים נוספים שמציעים הנחה בהזמנה אונליין: cartis.habama, ticket.startpage, ו-mykid, בין היתר.
זמן הגעה הזמינו מראש, אל תקנו בקופה. הכרטיס יהיה זול ב-10 ש' אבל לאופרה תגיעו ברגע האחרון. שעתיים לפני המופע אפשר לקבל הנחה של 50%, על בסיס מקום פנוי (לא ל"צלילי קסם").
מזון, DVD ושאר ירקות הביאו מזון ממתקים ושתייה מהבית. האוכל במזנונים יקר מאוד.

קחו בחשבון את ההוצאות על צעצועים, חוברות צביעה ומארזי

DVD ו-CD שנמכרים במקום. הגבילו את הילדים לפריט אחד.


פורסם לראשונה 24/04/2011 21:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: יוסי צבקר
האופרה הישראלית "חליל הקסם"
צילום: יוסי צבקר
בנצי. "התיאטרון שלנו"
צילום: יובל פלד
אצלנו בחצר. רינת גבאי
תיאטרון אורנה פורת לילדים ולנוער. "תיאטרון מפתח דמיון ומשמעת"
צילום: יוסי צבקר
מומלצים