שתף קטע נבחר
 
צילום: דודו אזולאי

צידה לדרך: בראוניז שוקולד ואגוזים

מתכננים את המנגל של יום העצמאות ומחפשים קינוח שיהיה גם מפנק וגם נוח לנשיאה או נסיעה? אורן בקר הולך על בראוניז שוקולד ואגוזים. לא צריך קירור ולא מזלגות וצלחות, רק ליהנות

כששוקולד וחמאה נתקלים בשברי אגוזי לוז ופקאן, התוצאה לא יכולה להיות פחות ממענגת. הבראוניז האלה הן שוקולדיות למדי. זמן האפייה הקצר והטמפרטורה בה הן נאפות מייצרות בראוניז במרקם דחוס, עשיר ולח. את הטיפ הראשון שלי אני מציין כבר כאן: לאפות את העוגה הזו בסמוך למועד ההגשה מהסיבה הפשוטה שהסיכויים שישאר ממנה משהו הם קלושים ביותר.

 

ערוץ האוכל מחכה לכם גם בפייסבוק

 

טיפים:
  1. יש להקציף היטב את הביצים והסוכר (עד לקבלת קצף יציב) לפני שמקפלים את תערובת השוקולד והחמאה.
  2. כשמוסיפים את החומרים היבשים בסוף, חשוב לערבל בצורת קיפול עדינה על מנת לשמור על מרקם הבראוניז.
  3. יש לקלות את האגוזים לפני השימוש מאחר ובאופן הקלייה אנו ממצים מהאגוזים את טעמם.
  4. חשוב לאפות בחום בינוני ולהקפיד שלא לייבש את הבראוניז שצריכים להיות לחים מבפנים.
  5. ניתן לאחסון במקרר לפרק זמן של עד שבוע או מחוץ למקרר למשך יומיים.
  6. ניתן להגיש בראוניז עם מבחר תוספות כמו גלידה בטעמים שונים או קצפת.


שוקולד לדרך (צילום: דודו אזולאי) 

 

בראוניז שוקולד ואגוזים

המרכיבים (לתבנית 24*30):

כ-2 חבילות (210 גרם) שוקולד מריר

2 חבילות פחות כף (180 גרם) חמאה

4 (200 גרם) ביצים

1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוסית (30 מ"ל) אספרסו

1 כוס פחות 3 כפות (110 גרם) קמח

קורט מלח

1/2 כפית (1/2 1 גרם) אבקת אפייה

1/3 כוס (30 גרם) אגוזי לוז, קצוצים גס

1/3 כוס (30 גרם) פקאן, קצוצים גס

לקישוט:

30 גרם אגוזי פקאן או לוז

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מארי.
  2. בקערה נפרדת מקציפים במיקסר ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. בקערה נוספת, מנפים את החומרים היבשים ומניחים בצד.
  4. קולים את אגוזי הפקאן ואגוזי הלוז בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ-10-15 דקות.
  5. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד והחמאה. מוסיפים וניל ואספרסו ולאחר מכן מוסיפים את החומרים היבשים ומקפלים בתנועות קיפול עדינות.
  6. בסופו של התהליך מוסיפים לתערובת את האגוזים.
  7. יוצקים לתבנית אפייה, מניחים מעל מעט אגוזי לוז או פקאן לקישוט ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-20-30 דקות.
  8. מצננים היטב את הבראוניז לפני שפורסים למנות.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"   

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראוניז שוקולד
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים