שתף קטע נבחר
 
צילום: דודו אזולאי

כדורים של שמחה: טראפלס שוקולד

נמאס לכם ממתכונים ארוכים לעוגות? מחפשים משהו מתוק שכולם אוהבים וממש קל להכין? אורן בקר מזמין אתכם להכין טראפלס שוקולד ולקשט אותם במה שמתחשק לכם

למה להכביר במילים? שוקולד מריר איכותי ושמנת מתוקה, גנאש בעגה המקצועית, זה כל מה שנדרש על מנת להכין את הטראפלס- הכדורים הכי שוקולדים שיש. אפילו לפירורי הביסקוויטים המוכרים היטב מכדורי השוקולד אין כאן זכר. רק אהבה אמיתית לשוקולד ונכונות להתלכלך (קצת) בדרך. ויש הרבה הרבה דרכים לשדרג ולהפוך את כדורי הטראפלס לעשירים ומעניינים יותר. יאללה, בואו נתחיל לגלגל עניינים.

 

טיפים:

  • ניתן להעשיר את טעמו של הגאנש בטעמים אלכוהולים ולהוסיף ברנדי, קוואנטרו (ליקר תפוזים) בשלבי ההכנה המוקדמים, לפי הקירור.
  • לקבלת מרקם מעניין יותר, ניתן להוסיף במהלך בישול הגנאש אגוזי לוז גרוסים או שקדים גרוסים, אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים.
  • חשוב לעבוד מהר כשמגלגלים את מסת הטראפלס מאחר ובגלגול הקרם מעט מתחמם ועלול להפוך להיות מעט נוזלי ופחות נוח לעבודה.
  • חשוב מאוד לייצב היטב את הגנאש ולאפשר לו להצטנן למשך לפחות שעתיים במקרר.
  • אחרי שיצרנו את הכדורים וקיררנו אותם היטב, אפשר לצפות ולקשט במה שאוהבים: אבקת קקאו כהה, סוכריות צבעוניות, שוקולד חלב מומס שהתקרר, קוקוס.
  • ניתן להקפיא את הכדורים, אבל חשוב להעבירם להפשרה במקרר לפני ההגשה.


הקישוטים לבחירתכם - כדורי שוקולד מתוקים  (צילום: דודו אזולאי) 

 

טראפלס שוקולד

המרכיבים:

1/2 2 חבילות (250 גרם) שוקולד מריר

3/4 מכל (כ-170 מ"ל) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה.
  2. יוצקים את השמנת המתוקה על השוקולד, נותנים לו לנוח דקה ב"בריכת" השמנת המתוקה ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת למקרר למשך שעתיים לפחות, עד שהגנאש קר ומוצק.
  4. מגלגלים כדורים או שזולפים בעזרת שק זילוף ומניחים לקירור.
  5. מקשטים במידה ורוצים ומחזירים לקירור עד להגשה.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טראפלס שוקולד
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים